gregson Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Jesli chodzi o mnie to zalezy mi na tym zeby mi to Nissan zalozyl -tylko Nissan Polska musi jeszcze wiedziec ze jest taka mozliwosc. I stad to nasze zainteresowanie czy zeczywiscie Nissan Niemcy to robi, czy sa to oryginalne czesci nissana z katalogu, i ile to przede wszystkim kosztuje. Fajnie bylo by sie tez dowiedziec czy jest np mozliwosc kupna u niemca samych czesci do montazu. Zawsze mozna pogadac z ASO zeby to zamontowali. A pozniej mozna zrobic dokumentacje fotograficzna dla tych co chcieli by to samemu zrobic. Ale jak dzwonilem do Zaborowskiego, to nie bylo reakcji ze oni tego nie zrobia, tylko musieli by najpierw wiedziec jakie czesci sa do tego potrzebne i jak to zamontowac. Edytowane 12 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Czasem się błyska a nie grzmi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 wlasnie, że w tym przypadku zmiany tunelu są różne wersje chociażby dla tekny oraz pozostalych. Jak wiemy w teknie sa przyciski podgrzwanych foteli a ja ich nie mam czyli mysiałbym mieć wersje z dodatkowym schowkiem bo w pozostałych wersjach qq jest tam wlasnie schowek czy wnęka. W X trailu z kolei mamy pokręto od napędu 4x4 wiec latwo wywnioskować, że jest kilka różnych tuneli srodkowych dla różnych wersji wyposazenia. Ja bym potrzebował bez podgrzewanych oraz bez włącznika 4x4 a jak wiemy wszystkie X jest w standardzie 4wd a więc jest pokretło. I jesli mialbym wstawić od X tunel z wersji visia czy acenta ( bez poddgrzewanych ) to musialbym wykastrować przełącznik napedu i czymś zaślepić. Chyba, że dostłabym oryginalny tunel pod qq jak u ruskich z wszystkich wersji procz tekny. Czyli bez napedu i siedzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) wlasnie, że w tym przypadku zmiany tunelu są różne wersje chociażby dla tekny oraz pozostalych. Jak wiemy w teknie sa przyciski podgrzwanych foteli a ja ich nie mam czyli mysiałbym mieć wersje z dodatkowym schowkiem bo w pozostałych wersjach qq jest tam wlasnie schowek czy wnęka. W X trailu z kolei mamy pokręto od napędu 4x4 wiec latwo wywnioskować, że jest kilka różnych tuneli srodkowych dla różnych wersji wyposazenia. Ja bym potrzebował bez podgrzewanych oraz bez włącznika 4x4 a jak wiemy wszystkie X jest w standardzie 4wd a więc jest pokretło. I jesli mialbym wstawić od X tunel z wersji visia czy acenta ( bez poddgrzewanych ) to musialbym wykastrować przełącznik napedu i czymś zaślepić. Chyba, że dostłabym oryginalny tunel pod qq jak u ruskich z wszystkich wersji procz tekny. Czyli bez napedu i siedzen. Ale z tego co Grzmot zdazyl sie dowiedziec to niemiec montuje ten nawiew wiec mysle, ze nie jest to takie trudne jak sie wydaje. Edytowane 12 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Jak się dowie,to na pewno powie.I co i za ile i w jakim czasie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Gregi, ale ja nie pisałem że Niemiec montuje nawiewy, tylko że nie ma problemu dorobić. Z tego co piszesz można wywnioskować, że facet tylko tym się zajmuje, a ja go nawet nie zapytałem czy i ile już zamontował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Mysle, ze ci co czytaja ten watek rozumieja o co chodzi i ze nie o faceta ktory tylko tym sie zajmuje. Przynajniej mam taka nadzieje ze rozumieja..... a co, nie rozumieja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) http://www.ebay.com/itm/Matt-Chrome-Armrest-box-Rear-AC-Vent-Trim-cover-For-Nissan-X-trail-T32-2014-2015-/261695821753 Edytowane 12 Lutego 2015 przez nowakm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 No właśnie. Można kupić samą rameczkę, wstawić w tunel podłokietnika i pasażerowie będą przekonani, że nawiew jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 http://www.ebay.com/itm/Matt-Chrome-Armrest-box-Rear-AC-Vent-Trim-cover-For-Nissan-X-trail-T32-2014-2015-/261695821753 Wiem, widzialem to. Ale to jakies pewnie 5% potrzebnych czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Panowie to jest tylko naklejka / nakładka na istniejącą ramkę . Samo to to nie będzie się trzymać płaskiej powierzchni , musi być do tego kratka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Panowie to jest tylko naklejka / nakładka na istniejącą ramkę . Samo to to nie będzie się trzymać płaskiej powierzchni , musi być do tego kratka . Kurcze, zmalalo do 3% potrzebnych czesci :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 U niemca zamawiasz i masz wszystko, a w polskich salonach masz to, co salony biorą hurtem, ew. coś można dołożyć na miejscu. Ciekawe jest to, że szperając na niemieckim mobile zobaczyłem iż nie tylko tekna ma podgrzewane fotele. Sa dostepne we wszystkich wersjach tj. acenta , n-tec - u nich 360*. Czy to już odgórnie na ich rynek idzie czy można dokupić jako opcja ? przykłady: visia http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-qashqai-1-6-dig-t-visia-s-sa-p-winter-fahrassi-schwerin/202727105.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=47&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&negativeFeatures=EXPORT&noec=1 acenta http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-qashqai-1-6-dig-t-acenta-2wd-1-6-120-kw-163-augustfehn/204237993.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=47&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&negativeFeatures=EXPORT&noec=1 n-tec ( 360* ) http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-qashqai-qashqai-a11-360-1-6-dig-t-4x2-spremberg/202771923.html?lang=de&pageNumber=4&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=47&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&negativeFeatures=EXPORT&noec=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Myślę, że Nissan uznał, że inne nacje (w tym Niemcy) nie wniosą już wiele do rozwoju gatunku. Stąd grzanie wora żeby zmniejszyć ich płodność. Wszystko wskazuje więc na to, że my Polacy, dla Nissana przedstawiamy większą wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Grzanie wora jest, to fakt ale nawiewu brak. Gregi będzie wściekły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Grzanie wora to ja mam Teraz wiatru we wlosach dla siedzacych z tylu szukalem....Grzmot, a udalo sie cos u tzw "niemca" dowiedziec? Czy on to robi i za ile? Dzis dzwonilem do Nissana w Rosii , troszke porozmawialem po polskim-ruskim ale pozniej porozmwialem z pania po angielsku a ona poprosila o maila z dokladnym opisem tego co mnie interesuje. To i maila wyslalem. Wiec moze cos wiatr ze wschodu przyniesie jak zachodni na Odrze sie zatrzymuje Edytowane 16 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Oby tylko na czołgach wschodniego wiatru nie przywiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Grzanie wora to ja mam Teraz wiatru we wlosach dla siedzacych z tylu szukalem....Grzmot, a udalo sie cos u tzw "niemca" dowiedziec? Czy on to robi i za ile? Dzis dzwonilem do Nissana w Rosii , troszke porozmawialem po polskim-ruskim ale pozniej porozmwialem z pania po angielsku a ona poprosila o maila z dokladnym opisem tego co mnie interesuje. To i maila wyslalem. Wiec moze cos wiatr ze wschodu przyniesie jak zachodni na Odrze sie zatrzymuje I to chyba będzie lepsze i tańsze rozwiązanie niż u Helmuta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Dlatego pomyslalem sobie, ze warto na wschod uderzyc. Interesowal ich moj VIN wiec pewnie cos glowkuja jaki model mam i co by sie dalo w nim zamontowac. Zapytalem o nawiew w podlokietniku i nawiew pod siedzeniami. Jesli jednego sie nie da to moze drugi przynajmniej. A wy wiecie moze jak jest sprawa nawiewu w X-trailu rozwiazana -chodzi o to czy jest tam dodatkowe pokretlo od regulacji nawiewu na tyl? Jesli jest, to same "rury" moga nie wystarczyc. Edytowane 16 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) jak jest grzanie to i chłodzenie wora przydałoby się Na alledrogo można byłoby znaleźć cały tunel od T32 i podmienić. Problem jest takowy, że to świeże auto i trzeba jeszcze poszczekać aby te części były dostępne poza ASO. Edytowane 16 Lutego 2015 przez nowakm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Trzeba zamówić ruską kostkarkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Ja mam w Bravo klimatronik 2s. z nawiewami z tyłu i pod krzesłami ale generalnie zawsze wyłączone bo żona dba o zdrowie dzieci:) temu parcia na to nie mam ale trzymam kciuki za zainteresowanych (czy klima jest słaba przy panoramie, że problem schłodzenie budy?). Ja za to poważnie myślę do QQ zamontować mistrzowskie otwieranie maski patentu JACKO29 jeśli by była taka możliwość nabycia tego a i do Sosnowca mogę podskoczyć - daleko nie mam:), oraz kratkę tuningową chroniącą chłodnicę na przedni zderzak. Edytowane 17 Lutego 2015 przez klimekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Dzwonilem do jednego z salonow w PL w sprawie osobnego pokretla od regulacji nawiewu w nowym X-trailu. I takowego nie ma, wiec pewnie w Ruskim QQ tez go nie ma. A to odrobine ulatwia sprawe, bo pozostaje nam sie martwienie "rurami" jak i czy da sie je ulozyc i podpiac a odpada martwienie sie jak jest regulowany nawiew i jego ewentualne dorabianie gdyby byl -ale go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Dzwonilem do jednego z salonow w PL w sprawie osobnego pokretla od regulacji nawiewu w nowym X-trailu. I takowego nie ma, wiec pewnie w Ruskim QQ tez go nie ma. A to odrobine ulatwia sprawe, bo pozostaje nam sie martwienie "rurami" jak i czy da sie je ulozyc i podpiac a odpada martwienie sie jak jest regulowany nawiew i jego ewentualne dorabianie gdyby byl -ale go nie ma Tak to musi wyglądać że jak kierujemy nawiew na nogi, to działa jednocześnie z przodu i z tyłu. Co do nawiewu na twarz, jest podobnie ,z tym że z tyłu można kratkę przymknąć. Trza sprawdzić Gregi, czy są zaślepione otwory w układzie wentylacji, bo jeśli takowe są to musisz tylko skołować części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Tak to musi wyglądać że jak kierujemy nawiew na nogi, to działa jednocześnie z przodu i z tyłu. Co do nawiewu na twarz, jest podobnie ,z tym że z tyłu można kratkę przymknąć. Trza sprawdzić Gregi, czy są zaślepione otwory w układzie wentylacji, bo jeśli takowe są to musisz tylko skołować części. Wiem Dlatego jak wroce do kraju to wezme auto do zaprzyjaznionego serwisu Nissana i niech mi sprawdza czy sa jakies zaslepione wyjscia na tylny nawiew. Podoba mi sie twoje rozumowanie co do nawiewu pod siedzeniami i z tylu podlokietnika- tak pewnie jest to rozwiazane. Wynikalo by ze powinny byc dwa wyjscia. Wszystko jest do sprawdzenia. Edytowane 17 Lutego 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi