M@reS Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Witam Używa ktoś z Was rejestratory jazdy ? pytam bo chciał bym zasięgnąć opinii jaki kupić. Mam Prestigio RoadRunner 300 ale ona nie radzi sobie w nocy. Chcę ją przełożyć do samochodu żony i zakupić sobie Shadow GT680W FULL HD z modułem GPS. A co Wy polecacie ? Bo widzę że to bardzo przydatny gadżet do samochodu. Edytowane 15 Lutego 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam Używa ktoś z Was rejestratory jazdy ? pytam bo chciał bym zasięgnąć opinii jaki kupić. Mam Prestigio RoadRunner 300 ale ona nie radzi sobie w nocy. Chcę ją przełożyć do samochodu żony i zakupić sobie Shadow GT680W FULL HD z modułem GPS. A co Wy polecacie ? Bo widzę że to bardzo przydatny gadżet do samochodu. jEST JUŻ TAKI TEMAT W KLUBOWEJ. PROSZĘ UŻYWAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 I w QQ II też - multum informacji na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) OK...to łaskawie popraw wyszukiwarkę bo ja mam taki wynik szukania: http://prntscr.com/65mxjy Wy widzicie więcej wędrując po całym forum....ja muszę się stosować do szukajki w której guzik można znaleźć. Ale nie ma sprawy, Odpisały dwie kompetentne osoby ale żadna nawet linka nie wkleiła....jakaś nowa metoda pomocy. I w QQ II też - multum informacji na ten temat Przejrzałem wszystkie tematy w dziale QQ od strony 1 do 57 i NIGDZIE NIE ZNALAZŁEM tematu wideorejestratorow. Edytowane 16 Lutego 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 M@reS.... do "obowiązków" każdego użytkownika należy najpierw przeszukać forum , zanim założy nowy temat (w/g regulaminu).Mamy różne działy na stronie głównej forum.....Wskazane jest - po nich poruszać się...Nie ma znaczenia czy o wideorejestratorze pisze w Note czy Juku...Podpowiedziałam Ci subforum QQII......tam są TYLKO dwie strony.... z czego temat o kamerce znajduje się na pierwszej , jako 8 chyba z rzędu... Faktycznie ciężko znaleźć...wideo rejestrator = kamerka samochodowa....różnie to określane jest , więc trzeba kombinować przy wpisywaniu w szukajce p.s." kompetentny" - nie znaczy przyrośnięty do komputera w niedzielny wieczór...a na telefonie nie da się wklejać linków...sorry wielkie... link do QQII ... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98366-kamerka-w-samochodzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Prosze:http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84805-rejestrator-samochodowy-black-box/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/93626-kamerka-rejestrator-samochodowy/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78078-kamera-samochodowa/?hl=kamerka&do=findComment&comment=917795 wystarczyło wpisać rejestrator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Obecnie wybór videorejestratorów jest bardzo duży, kwestia ile się chce w to urządzenie zainwestować. Kupując należy zwrócić uwagę na wielkość urządzenia i sposób jego mocowania czy w pionie czy w poziomie, bo trochę widoczność przesłoni. Ja używam (już kilka lat) takiej mocowanej w poziomie. Umieściłem ją w okolicy lusterka tak że praktycznie nie przesłania widoku. Przewód puściłem pod podsufitką potem pod osłoną słupka pod deskę rozdzielczą gdzie tuż nad bezpiecznikami przymocowałem na stałe gniazdo zapalniczki i z niego zasilana jest kamerka. Nic nie zwisa i całkiem porządnie wygląda. Dodam jeszcze, że napięcie do dodatkowego gniazda zapalniczki pobrałem za pomocą tzw. bajpasu z jednego z bezpieczników dających napięcie po stacyjce. Edytowane 16 Lutego 2015 przez TESTER 1956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Witam Dziękuję za linki z 2012 roku z których nic nie wynika. Ale zostawmy tą kwestę. Zakupiłem wymieniony model rejestratora i wczoraj był testowany. Super kamerka, mała, lekka, z pełną stabilizacją obrazu, FullHD (nie jak większość ledwo HD), WDRem, możliwością rozpoznawania tablic rejestracyjnych, filmowanie w nocy (i to w super jakości), GPSem działającym bardzo szybko. Osobiście testowałem kilka modeli ale jestem pozytywnie zaskoczony. Nawet do robienia zdjęć jest lampa błyskowa Na razie POLECAM, trochę kosztuje ale opłaca się. Edytowane 17 Lutego 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Ty chyba masz jakiś problem... Temat o kamerce samochodowej w QQII jest poruszany dopiero od 24 stycznia tego roku...2015... a w nim : opinie o różnych modelach, filmiki, przykład jak zamocować, porównania, itd. Mogłeś tam zadać swoje pytanie - wówczas może by coś z tego wynikło... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Wręcz przeciwnie, ja nie mam problemu. Nie mam też QQ ani QQII więc to forum mnie nie interesuje. Interesuje mnie forum Nissana Note i Ogólne (na każdy temat).....a coś takiego jak kamera, rejestrator jazdy jest tematem ogólnym nie tylko dla QQ lub QQII. Forum ma służyć do POMOCY a nie do wytykania i bruzgania pytających. Pani Moderator Skyller nie udzieliła żadnej pomocnej odpowiedzi w temacie więc nie wiem po co te domysły o moich problemach ? Proponuje więcej luzu a mniej nadgorliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Wręcz przeciwnie, ja nie mam problemu. Nie mam też QQ ani QQII więc to forum mnie nie interesuje. Interesuje mnie forum Nissana Note i Ogólne (na każdy temat).....a coś takiego jak kamera, rejestrator jazdy jest tematem ogólnym nie tylko dla QQ lub QQII. Forum ma służyć do POMOCY a nie do wytykania i bruzgania pytających. Pani Moderator Skyller nie udzieliła żadnej pomocnej odpowiedzi w temacie więc nie wiem po co te domysły o moich problemach ? Proponuje więcej luzu a mniej nadgorliwości. Pozdrawiam Zadałeś pytanie - podpowiedziałam Ci ,że mowa o tym jest w QQII..... bo w dziale Twojego Note - nie ma ... Co za różnica w jakim aucie wideo rejestrator jest używany? To nie jest jakiś typowy , newralgiczny element budowy samochodu, że trzeba się trzymać tylko swego modelu... Nie jestem nadgorliwa - tylko elastyczna.... I dla wygody / na skróty powstał : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98643-kamerka-samochod-rejestrator-drogi/?do=findComment&comment=1034737 - można w każdym z tych tematów zadać pytanie - koledzy posiadający inne marki samochodów z pewnością pomogą , doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jeśli mam polecić to tylko i wyłącznie kamery firmy DOD lub ciut tańsze, a równie dobre...kamery z chipsetem Novatek 96650 (np. G1WH). Na wszystkie inne videorejestratory szkoda kasy, bo na rejestrowanym obrazie niewiele widać, a celem kamery jest jakość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 ten model jest o.k. DOD LS430 Full HD + moduł GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Owszem. Marka DOD jest "Mercedesem" wśród kamerek samochodowych. Jednak GPS bywa zbyteczny w kamerze...Zależy komu na czym zależy. Ja nie używam w aucie GPS-ów żadnych...Jedynie ręczniaka Garmin w górach. Ale w kamerze...hmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kupiłem Shadow GT680W FULL HD z modułem GPS Super sprawa, filmiki bardzo dokładne obojętnie czy w nocy czy w dzień. W zacienionych miejscach nie traci jakości. Mały rozmiar, długi przewód zasilający (3m) z podświetlanym włącznikiem na wtyczce. A GPS podaje w razie czego prędkość z jaką jedziemy na nagranym filmiku...a to czasami ratuje "tyłek" Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 No to ja mam pytanie czy ktoś podłączył rejestrator bezpośrednio do instalacji auta,a jesli tak to w ktorym miejscu.Z gory dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi