BarracuDa Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Panowie kupilem swiece zabieram sie do wyjecia starych ...Szukam szukam no i albo zle widze albo trzeba sciagnac kolektor ssacy i inne podzespoly Podpowiedzcie mi czy dobrze kombinuje i co dokladniej mam zdjac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 tak, trzeba zwalić kolektor aa i sprawdź czy aby masz taki klucz do wymiany, inne pytanie, ile i jakie świece kupiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dokładnie tak. Pod kolektorem sa cewki a pod nimi upragnione świece. Roboty na bitą godzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) tak, trzeba zwalić kolektor aa i sprawdź czy aby masz taki klucz do wymiany, inne pytanie, ile i jakie świece kupiłeś?? Mowisz o kluczu do wymiany swiec ? ma byc dlugi to masz na mysli? Swiece kupilem NGK ILZKAR7A10 z przerwa 0,9. Czyli co sruby od kolektora na dole a na gorze sa jakies czy wystarcza te na dole? Przepustnica itp chyba tez? Edytowane 16 Lutego 2015 przez BarracuDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 długi to jedno ale nie wiem, czy czasem nei jest podobnie jak w Tidzie gdzie zwykły klucz do świec niestety ale się nie zmieścił uważaj na NGK bo lubią się gwinty urywać a koszt?? na górze też jest przykręcony, ale nie ma dramatu, moment i zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Mam kilka kluczy, tam jest chyba 16" wiec spox a co do dokrecania to może posłuże sie kluczem dynometrycznym cena jeśli dobrze pamietam 65€ z wysyłka , na swieczkach jest made in Japan. A czy przy tej operacji nie trzeba wymienić uszczelki kolektora? Ile jest tych śrubek na dole do odkręcenie i ile na gorze, może posłużyły sie jakim zdjęciem ? Edytowane 16 Lutego 2015 przez BarracuDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Mam kilka kluczy, tam jest chyba 16" wiec spox a nie 12??? czy 14??? cena jeśli dobrze pamietam 65€ z wysyłka , za 4/? , na swieczkach jest made in Japan. to te sa OK, gorzej z France Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A wiesz ze dokładnie nie patrzyłem ale przymierzalem nowe świece do klucza którego mam. Tak za 4 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Panowie kupilem swiece zabieram sie do wyjecia starych ...Szukam szukam no i albo zle widze albo trzeba sciagnac kolektor ssacy i inne podzespoly Podpowiedzcie mi czy dobrze kombinuje i co dokladniej mam zdjac Kolego nie wiem czy już jesteś po wymianie ale ostrzegam że przepustnicę trzeba rozpiąć ( moj mechanik tak zrobił - chyba że cymbał ) a po złożeniu czeka Cie adaptacja co w moim przypadku skończyło się wizytą w serwisie i ponad stówka została u tych nierobów, ponieważ żaden mechanik nie miał oprogramowania do QQ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 rozpięcie przepustnicy nie powoduje potrzeby adaptacji, a przynajmniej nei spotkałem się z czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 rozpięcie przepustnicy nie powoduje potrzeby adaptacji, a przynajmniej nei spotkałem się z czymś takim ok pewnie wiesz lepiej w końcu mnie to spotkało a Ciebie nie i to świadczy o tym że masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Ja wymieniałem świece i żadnej adaptacji robić nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 ok pewnie wiesz lepiej w końcu mnie to spotkało a Ciebie nie i to świadczy o tym że masz racje może Ciebie to spotkało z innego powodu a nie wymiany świec moze taki mechanik na zasadzie TVN Turbo "Będzie Pan Zadowolony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi