JACKO29 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Tak,wyzamiatane! Proszę o dyskusję w temacie,co prawda wiele wątków było interesujących,ale ze względu na brak rzeczowej i konstruktywnej dyskusji zostały one usunięte. Pewnych rzeczy pewnym ludziom sie nie wytłumaczy więc dyskusja dalsza nie ma sensu tylko zaśmieca temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Super super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Po miesiecznej rozlace z QQ, nie wiem, ale jadac teraz mam wrazenie jakby silnik byl troche glosniejszy. Malzonka nim jezdzi nacodzien, glownie miasto, przejechane po 4 miesiacach ok 3000tys km. Wczesniej pamietam, ze prawie nie slyszalem silnika podczas jazdy w miescie, teraz jadac miastem z obrotami lekko powyzej 2tys slysze go. Tak samo macie? Moze , ze wczesniej go nie slyszalem bylo nienormalne a teraz to standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 przejechane po 4 miesiacach ok 3000tys km. Co się dziwić.... po to takim przebiegu? Twoja żonka odwiedza pobliskie planety w naszej galaktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Troszkę słychać,ale to jest wręcz niezauważalne.Mówię tu o 1.2 ,ale na pewno będzie podobnie. Aż mnie dziwi taki przebieg z takim silnikiem Możemy się cieszyć !Wytrzymałe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Gregsonik ściemnia. Nie widziałem jego QQ (a tym bardziej żony) będąc na gościnnych występach w Piernikowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Gregsonik ściemnia. Nie widziałem jego QQ (a tym bardziej żony) będąc na gościnnych występach w Piernikowie. No z takim przebiegiem to nie spodziewaj sie, ze zobaczysz mnie albo malzonke w Toruniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Gregsonik ściemnia. Nie widziałem jego QQ (a tym bardziej żony) będąc na gościnnych występach w Piernikowie. Ty się za Rydzykiem oglądałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Po miesiecznej rozlace z QQ, nie wiem, ale jadac teraz mam wrazenie jakby silnik byl troche glosniejszy. Malzonka nim jezdzi nacodzien, glownie miasto, przejechane po 4 miesiacach ok 3000tys km. Wczesniej pamietam, ze prawie nie slyszalem silnika podczas jazdy w miescie, teraz jadac miastem z obrotami lekko powyzej 2tys slysze go. Tak samo macie? Moze , ze wczesniej go nie slyszalem bylo nienormalne a teraz to standard Panie lepszą oliwą trzeba silnik zalać bo ci terkoce!!! 3000km i olej stracił parametry Edytowane 7 Maja 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Panie lepszą oliwą trzeba silnik zalać bo ci terkoce!!! 3000km i olej stracił parametry Wiesz, ze pomyslalem o tym samym... Niby nowy olej, ale w koncu teoria zeby wymienic olej po pierwszych 1.5tys km moze na jakiejs podstawie powstala i to jest taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Panie kochany tu nie ma co myśleć trza działać, bo łożyska turbo dostają w pupsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Powiem Ci Edwardzie, że u mnie wymiana oleju pomogła na krótko. Silnik jak klepał na zimno tak klepie nadal i dopiero po złapaniu nieco temperatury uspokaja się. Już sam nie wiem co mu wlać. Chyba na 1 przeglądzie zdam się na ich olej. Uprzedzam sugestie - do Militeka mnie nie przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Nie o militec1 tu się rozchodzi Colinsie a o oliwę szkoda że nie możesz zalać 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Wszystkie szesnastozaworowce trochę klepią na zimno. To normale. Edka się nie liczy bo ten jest "zaklejony" gęstym olejem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Ranger jak byś kiedyś był w Wawie to wpadnij zobaczysz jak pracuję zimny, ciepły, i rozgrzany HR16DE na M1 5W50 M1 5W50 nie jest gęsty ale lepki a płynność ma wyśmienitą 3 zmiany 3 lata eksploatacji i silnik pracuję jak pszczółka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Zapomniałeś dodać... I w sumie 20kkm przebiegu przez te trzy lata. To jak ma "klepać" jak ledwo dotarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Na 5W50 to nawet nie wiadomo czy już dotarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 W Polsce to mówi się ze samochód przy 100.000 km jest dopiero dotarty bądź zatarty To mój jest tylko ułożony nie dotarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Bo nie ma lepszej oliwy jak M1 5W50 on szybko jak konkurenty co udają super syntetyki nie klęka i pięknie czyści silniki co wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Kiedyś było w Turbo Kamerze o tym oleju. Na przeglądzie gwarancyjnym wali człowiekowi 5W50 M1 do jakiejś Kia. Chyba Ceed. Facet pojechał na urlop do Austrii i coś mu się w tym samochodzie stało. Tamtejsze ASO jak zobaczylo jaki olej jest w silniku od razu anulowalo całą gwarancję. Nie dali się przekonać... Polski importer wziął sprawę na siebie ale gwarancja fabryczna została utracona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 O to na pewno. Akurat Z'ce na pewno nie zaszkodził. A o ile spalanie wzrosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) A mi w mojej Tiida 1.6 16V nie wzrosło spalanie po zalaniu M1 5W50 jak i w Almerze N16 1.5 16V jak i Oplu Astrze 1.6 16V bzdury . A co jak zalewają WV 1.2 5w50 albo 1.0 Yaris to nie ma siły pewnie jechać i palą 20L na 100km??? Tu tylko wycinek opinii o M1 5W50 a w necie są tysiące zadowolonych http://www.ceneo.pl/13095045/opinie-2 Edytowane 15 Maja 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Edek ! Chwalę tych co "są stali w uczuciach" ... Ale czy w tym przypadku masz rację lejąc ten sam olej od lat do wszystkich silników i też to innym doradzasz ? Mnie nie przekonujesz i zawsze będę lał olej parametrami zalecany przez producenta ! Czy pozostałe marki i rodzaje olejów nie są produkowane pod wymogi nowych technologii a tylko jako konkurencja dla Mobila ? Pewnie ,że są lepsze i gorsze oleje ale polecany przez Ciebie niech będzie "Twoim olejem" ale na pewno nie jest uniwersalny.... jak rzepakowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Przepraszam my tu rozmawiamy o M1 i czy spalanie wzrasta czy nie ja mówię że nie wzrasta Nowy 2011 przecie ja nigdzie nie napisałem kupujcie tylko M1 ja piszę że M1 5W50 ma bardzo dużo dobrych opinii Nowy ja wiem że jest wiele olei takich i srakich ale (DLA MNIE) tylko jeden sprawdzony w wielu silnikach od 25lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 To "jaraj" się nim dalej,byle w tematach olejowych,a nie dosłownie wszędzie i przy każdej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi