czerkam Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Przy hamowaniu powinno ladnie wszystko splywac z maski. Mam polozona powloke ceramiczna to wszystko ladnie splywa. Natomiast przy szybszej jezdzie faktycznie cos "spod" przedniej krawedzi maski chlapie na szybe ale to trzeba miec predkosc a nie hamowac. Jak kolega "Czech" zauwazyl, dzialaloby to wbrew fizyce gdyby przy hamowaniu woda sie cofala na szybe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 (edytowane) ale wtopa. zgadzam się ale teraz nie wiem jak to opisać. Jakby woda została podbijana albo odrywana Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Brzyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Mi podczas hamowania to jedynie (jak napada, a u nas ostatnio to rzadkość) śnieg zsuwa się z dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 No u mnie mimo szklanej szyby - raczej nie leci z dachu - też dziwne. Może mój jest odwrotnie spolaryzowany hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Może Twój przyciąga - dobry do łapania UFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 4 godziny temu, Brzyk napisał: Nagram wam filmik :P) Taaa,a później oprzesz się komuś o zadek i powiesz że przez nas ,bo nagrywałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 10 godzin temu, Czech napisał: Nie wyobrażam sobie żeby coś z maski leciało na szybę- to przecież zaprzecza prawom fizyki. Czech ale Brzyku jeździ na wstecznym i jak hamuje to mu woda musi na szybie wylądować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Jeżeli tą jazdę dobrze opanował to może masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 1 godzinę temu, rafsty napisał: Czech ale Brzyku jeździ na wstecznym i jak hamuje to mu woda musi na szybie wylądować to jest sztuka: driftować na ręcznym w QQ :P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 (edytowane) 37 minut temu, Brzyk napisał: to jest sztuka: driftować na ręcznym w QQ :P:P:P Brzyku można driftować na ręcznym tylko strasznie to bezsensu gdyż zanim odblokuje się ręczny to już się kręcisz na lodzie w kółko A sztuką jest trzasnąć drzwiami obrotowymi Edytowane 10 Stycznia 2019 przez rafsty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 CZak Noris potrafi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ale poza CZakiem nikt inny tego nie potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 A te drzwi to lewooskrętne czy prawoskrętne? Hę? A odrywanie wody od maski potwierdzam, też tak mam. Jadę te 50 i jak są duże krople, które nie spłynęły jeszcze, to przy zmniejszeniu prędkości - niekoniecznie przy hamowaniu- zdarza się, że z maski jakby podrywało krople i rzucało na szybę. Pewnie trochę inaczej przebiega struga powietrza i podrywa te krople. No ale ale w salonie specjalnie dokupiłem pakiet antydeszczowy - przednia szyba z wycieraczkami, więc mi to nie przeszkadza, co innego gdyby mi chlapało w oczęta, ale nie chlapie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Brzyku można driftować na ręcznym tylko strasznie to bezsensu gdyż zanim odblokuje się ręczny to już się kręcisz na lodzie w kółko A sztuką jest trzasnąć drzwiami obrotowymi U mnie "ręczny" podczas jazdy łapie zaraz po pociągnięciu przełącznika.Jak na hamulec awaryjny przystało... :-)Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 no niestety jt już hamulec " elektryczny". nie lubię za bardzo elektroniki - więc mało go używam. NAwet gasze samochód wyłączając ręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 no i dziś się stało....u mnie. check i.... laweta. można powiedzieć - zdarza się - ale nie podczas wyprzedzania kolumny tirów na autostradzie. Ja mu gaz a on mi zgasł. Jakoś śmignąłem na pobocze. Zgasiłem , po chwili odpaliłem i już 3 tys nie przekroczy. czekam na telefon z ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Łączę się w bólu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Właściciele Nissanów benzynowych z turbiną dzielą się na tych co już wzywali lawetę i na tych co dopiero będę lawetę wzywali. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 gość z lawety mówi że nissan dzwoni do jednej firmy - a ci zlecają to kolejnej. 3 minuty temu, aquariusmax napisał: Właściciele Nissanów benzynowych z turbiną dzielą się na tych już wzywali lawetę i na tych co dopiero będę lawetę wzywali. mam nadzieje że ostatni raz hehe Wczoraj rozmawiałem z tatą i nie może pojąć że kiedyś auta nie brały oleju a teraz musi co 2 tyg 200 ml dolać do swojego benzynowego pługa. Nie wiem jak mu to wytłumaczyć że czasy mercedesa beczki się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 No nie wiem, zarówno do micry k12/2005, Tucsona TL/2016, jak i Mazdy 6/2014,nie dolewamy ani grama oleju. Wszystkie benzyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Nie wspominajcie dawnych czasów, jak miałem dużego Fiata to brał na 200km litr oleju. Jak w lecie otworzyłem okno to klimy nie musiałem włączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 5 godzin temu, Brzyk napisał: no i dziś się stało....u mnie. check i.... laweta. można powiedzieć - zdarza się - ale nie podczas wyprzedzania kolumny tirów na autostradzie. Ja mu gaz a on mi zgasł. Jakoś śmignąłem na pobocze. Zgasiłem , po chwili odpaliłem i już 3 tys nie przekroczy. czekam na telefon z ASO Oj nie chcialbym takiej sytuacji miec w dalekiej trasie.. Przy tej kontrolce mozna 'w miare spokojnie' kontynuowac jazde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 1 godzinę temu, stasziek napisał: Oj nie chcialbym takiej sytuacji miec w dalekiej trasie.. Przy tej kontrolce mozna 'w miare spokojnie' kontynuowac jazde? nikt by nie chciał . u mnie włączył się czek i obroty nie mogły przekroczyć 3 tys bo jest efekt odcięcia zapłonu. ( podobnie jakbys wszedł na 6k obr ) ale rozkulałem się do 90ki i z opływem powietrza tira zjechałem z autostrady. Więc w moim przypadku można było (z)jechać. Po telefonie po 19 - nie mieli czasu na zajęcie się samochodem . Będą patrzeć jutro po 14. ( ciekawe ile zajmuje czasu sprawdzenie kompem błędów? ) Żonka się śmieje że czekają aż po nocy się błędy wykasują. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Mając "nowoczesne" auto, rozsądnie mieć zawsze przy sobie skaner OBD II za 20 zł i samemu sprawdzić w dowolnej chwili jakie są błędy, nawet jak nie ma kontrolki check engine. Powinni napisać w instrukcji, oprócz sprawdzania oleju co tydzień, sprawdzanie błędów co miesiąc, bo inaczej będzie to wina użytkownika z rażącym niedbalstwem. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klanita Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Witam - jestem kobieta i mam nadzieje ze jasno opisze moja sytuacje właśnie dzisiaj na lawecie moje auto wróciło do salonu z którego wyjechało 3 lata temu. 3 mc temu skończyła sie gwarancja, a dzisiaj usłyszałam, ze brak kompresji w jednym tłoku - naprawa w tysiącach! Szukając ratunku trafiłam na to forum i prosze o pomoc - auto miało 4 przeglądy w serwisie ostatni we wrzesniu i za każdym razem zgłaszaliśmy ze ubywa oleju, kazali raz w miesiącu dolewać - tak tez robiliśmy. Czy to podobna sytuacja do opisanych przez was? info z dzisiaj: Zadzwonił serwis - wypalenie gniazda zaworowego przy trzecim cylindrze... auto z listopada 2015roku ostatni pełen przegląd w serwisie we wrzesniu 2018... nie znam sie zupełnie, a nie chce żeby mi kity w salonie wciskali... co moze byc przyczyna wypalenia tego gniazda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi