Fergul11 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Nissan - Piklington mam na wszystkich . Nord glass to zamienniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Globalnie w produkcji szyb do aut na pierwszy montaż liczą się tylko 3 firmy: Saint-Gobain, Pilkington oraz Asahi. Jak się dobrze przyjrzycie, to zauważycie że jedna firma nie robi już kompletu szyb do danego modelu. Ja mam u siebie szyby od wszystkich 3 dostawców, kolega w nowej Octavii również. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Jak siedzisz w szybach to powiedz która najlepsza firma- jakość Bo nord nord- glass to diamentowa tandeta . Edytowane 1 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Jakość jest podobna, różnica jest tylko w cenie i tym się kierują producenci samochodów. Wygrywa ten kto dostarczy produkt zgodnie z wymaganiami w jak najniższej cenie. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Dla mnie Pilkington jest najlepiej wykonany filtry lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) A jak Ty jesteś w stanie filtry w szybie sprawdzić? Masz laboratorium pomiaru optyki w domu? Wysłano z Nokia Lumia 925 Edytowane 3 Marca 2015 przez monkahead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Edłardo zna się na wszystkim ,nie podlega dyskusji.Jak mówi najlepsze,to najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) A jak Ty jesteś w stanie filtry w szybie sprawdzić? Masz laboratorium pomiaru optyki w domu? Wysłano z Nokia Lumia 925 Tak biorę takie szyby i trzymam nad kuchenka z zapalonym gazem Tyle co ja jechałem na wymiany szyb przednich czołowych na - nord glass, saint i inne to Pilkington jest dla mnie najlepszy w jakości! Aktualne co mam wszystkie szyby Saint Gobain to kiepskie filtry . Edytowane 3 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Ja mam Pilkingtona u siebie w J10 i pierwszy raz w życiu porysowałem szybę plastikową skrobaczką, także mam mieszane uczucia co do tego producenta. A jakie filtry masz dokładnie na myśli, że tak zapytam z ciekawości. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Filtry UV są lepsze w Pilkingtonie jak mam teraz w SaintGobainie ,Nord Glass ma najmniejsze i wycieraczki dopiero co założone rysują te super szybę Co do rysowania się szyb to nie skrobie szyb dzisiejszymi skrobaczkami ! Porównaj sobie jak masz, skrobaczki z lat 90 a dzisiejsze dlatego skrobaczki plastikowe rysują szyby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Przez półtora roku przednia Pilkington porysowała się od wycieraczek !!! , a najlepsza skrobaczka to Nurska , ta z metalowym ostrzem Chyba nie przekręciłem nazwy tej skrobaczki ??? Edytowane 3 Marca 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Ja pisałem o Nord glasie że wycieraczki wycierają rysują tą szybę taka super szyba Nord Glasa miałem założoną w N16 bo oryginał Pilkington pękł od rdzy na słupku Nord glasy to samo w służbowych jakość mizerna! Tego nigdy nie miałem w szybie czołowej Pilkington i Saint Gobain a wycieraczki miały po 2 lata Nie nie Nurska tylko Murska http://allegro.pl/skrobaczka-do-szyb-murska-575-finska-mosiezna-i4874287716.html Przez półtora roku przednia Pilkington porysowała się od wycieraczek !!! Fergul a może ty jak mój teść włącza wycieraczki i płynu nie daje z spryskiwacza bo mu szkoda Edytowane 3 Marca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Kiedyś teściem będę , ale jedno co mnie doprowadza do pasji jak jadę na przegląd to wsiada mongoł taki za kółko i wjeżdżając na halę testu sprawdza klakson i czy wycieraczki działają NA SUCHO !!! Jak Boga kocham jaja bym drutował , nie dość że gumę na nietanich 30€ wycieraczkach niszczy to jeszcze szybę rysuje !!! Wiedziałem że gdzieś w parafii dzwoni byłem blisko ,nie? Już od dekady skrobaczki nie używam to i z głowy wyleciało , Murska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Byłeś blisko, w Volvo 240 były na wyposażeniu w standardzie te murski ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assembler1 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 U mnie po 'programowaniu' automatyczne podnoszenie szyby działa średnio 1 dzień, po czym pada ponownie. Zgłaszałem problem w serwisie przy każdym przeglądzie gwarancyjnym - za każdym razem ograniczali się do smarowania mechanizmu. Ostatnio zgłosiłem problem już na gwarancji rozszerzonej' i, o dziwo, pojawiły się nowe wytyczne Nissana - wymienić przełącznik i problem zniknie. Poszło zgłoszenie, na odpowiedź Nissana trzeba było czekać prawie tydzień, a brzmiała ona - przełącznik szyb nie jest objęty rozszerzoną gwarancją. Po prostu brak słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Sprawdź czy akumulator nie jest za bardzo rozładowany - u mnie było dokładnie to samo - spróbuj naładować lub jeżeli masz już stary wymienić i problem zniknie - naładuj/zmień aku , zaprogramuj i sprawdź czy działa - u mnie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arttele Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Też tak miałem. Musisz go zaprogramować wg instrukcji obsługi. Jak szyba jest zamknięta otwierasz ją cały czas trzymając przełącznik naciśnięty do końca w dół i trzymać go jeszcze z 5 sekund po otwarciu, a potem tak samo zrobić z zamykaniem. U mnie pomaga, ale jak zadziała moduł domykania szyb przy zamykaniu auta, to się rozprogramuje i trzeba z powrotem programować. jezeli mozesz pomoz kolego z programowaniem szyby - nie mam istrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 sam zacytowałeś instrukcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddred Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Też tak miałem. Musisz go zaprogramować wg instrukcji obsługi. Jak szyba jest zamknięta otwierasz ją cały czas trzymając przełącznik naciśnięty do końca w dół i trzymać go jeszcze z 5 sekund po otwarciu, a potem tak samo zrobić z zamykaniem. U mnie pomaga, ale jak zadziała moduł domykania szyb przy zamykaniu auta, to się rozprogramuje i trzeba z powrotem programować. Domykanie szyb? Właśnie mi tego brakuje, ale nie wiem, jak sprawdzić czy mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi