sajdi Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam, Zapaliła mi się kontrolka silnika. Podłączyłem ELM-a wykryło mi błąd P0420. Skasowałem go, ale nie wiem czy sytuacja się nie powtórzy. W opisie kodów błędów znalazłem: P0420 "System katalizatora (Bank 1) - wydajność poniżej progu " Proszę o jakies sugestie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Auto zapakowane? Czytałeś o tulejce? Zagazowane? Qywa te telefony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Auto zapakowane? Czytałeś o tulejce? Zagazowane? Qywa te telefony O tulejce nie czytałem, Niezagazowane, choć planuję, Zapakowane ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalf2709 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jeśli się nie mylę sonda. Kupujesz tulejkę (tzw. emulator sondy) za 15 zł wkręcasz przed sondą i po problemie. Jak coś pomyliłem proszę mnie poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Zapakowane ???? pisałem z telefonu i sie podebrało samo chodziło mi o gaz w aucie jak eni ma gazu a masz ELM-a to podaj jakie sa korekty silnika, i jak pracuje I lambada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Ok, dziś popołudniu podepnę i sprawdzę. Spróbuję z tym emulatorem, chyba nie zaszkodzi ? Emulatory są uniwersalne czy musi być do konkretnego modelu ? Powiedz mi jeszcze gdzie sonda jest umiejscowiona w aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 najpierw sprawdź to co pisałem, może masz uwaloną I sondę i kat nie daje rady bo przelane auto, jak spalanie? I lambada jest w kolektorze wydechowym zauważysz, II lambada jest pod autem za katem, z góry nie widać TU masz opis tulejki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 ma już autko zagazowane i chcę załozyć emulator przy sondzie. u mmie za katalizatorem nie ma sondy, jest przed ........... tam mam wkręcic emulator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin346 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Miałem ten sam przypadek i się okazało że katalizator nr1 padł. Nie bawiłem się w żadne bajery tylko wymieniłem na nowy katalizator. Zamiennik jest dostępny w firmie która sprowadza katalizatory w rozsądnych cenach z śrubami sprężynkami itp. Super kontakt szybka wysyłka a katalizator pada z powodu, że Tino ma apetyt na olej a para wodna z oleju w trakcie spalania zapycha katalizator. Wymiana nie straszna dałem radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.