RychuKielce Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Witam, jak w temacie: na nierównościach klapa bagażnika skrzypi/puka/stuka.. nie fajne to jest bardzo, bo mam wrażenie jakbym jechał dostawczym samochodem:/ Myślałem, że to problem w zawieszeniu, ale po testach (jazda z otwarta klapa) wiem, że problem leży po stronie plastiku przy klapie. Czy u Was też jest taki problem ?? Może macie jakieś rozwiązanie tego kłopotu?? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiloStar Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Witam, jak w temacie: na nierównościach klapa bagażnika skrzypi/puka/stuka.. nie fajne to jest bardzo bo mam wrażenie jak bym jechał dostawczym samochodem:/ myślałem że to problem w zawieszeniu ale po testach (jazda z otwarta klapa) wiem że problem leży po stronie plastiku przy klapie. Czy u Was też jest taki problem ?? Może macie jakieś rozwiązanie tego kłopotu?? Pozdrawiam! Sprawdź czy półka nie wyskoczyła z zawiasu. Czasem jak za dużo napcham do bagażnika to tył sie unosi i wyskakuje z plastijowego zawiasu.... Efekty jakby zawieszenie do remontu ;-) Tak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RychuKielce Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Sprawdź czy półka nie wyskoczyła z zawiasu. Czasem jak za dużo napcham do bagażnika to tył sie unosi i wyskakuje z plastijowego zawiasu.... Efekty jakby zawieszenie do remontu ;-) Tak to wygląda. Zakupiłem auto z uszkodzoną półką z obu stron mam połamane te zaczepy (ktoś nie umiejętnie z tego korzystał) ale to nie wina półki bo po zdjęciu półki efekt ten sam nadal coś stuka puka w bagażniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiloStar Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Zapas, lewarek, klucze, pas, luźny plastik klapy bagażnika.... Może amortyzator? Jak masz otwartą klape to dźwięk inaczej się rozchodzi. Podjedz stacji kontroli pojazdów i za parę złotych sprawdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Jesli uwazasz ze to plastik na tyylnej klapie stuka puka , to podnies klape do gory i gdy plastik bedzie swobodnie zwisac obstukaj do okola czy faktycznie jest luzny ? Jesli tak to zanim odepniesz go od klapy zaopatrz sie u dilera w zapinki do tapicerki , powinno ich byc 13 ? Moze kttos zdejmowal wczesniej ta plastikowa oslone i pourywal czesc zapinek i obija sie to w srodku , przy okazji skontrolujesz okablowanie w klapie i ewentualnie wygluszysz / jesli jestes pewien ze to ten czarny plastik na tylnej klapie !? Przy odpinaniu na bank czesc zapinek sie pourywa . pps powod dla ktorego mogl byc plastik zdejmowany to urwana tylna klamka na klapie ? to tak tylko w formie podpowiedzi niczego nie bierz za pewnik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fausto Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 witam Zrób próbę ,posmaruj rygiel zamka smarem np ŁT43 taki zwykły smar do łożysk i na próbę, jak będzie cicho to co jakiś czas trzeba będzie zabieg powtórzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Od dawna stosowany sposób , nawet przez aso ,to ominięcie rygieka taśmą lub nałożenie cienkiego przeciętego wężyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RychuKielce Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Od dawna stosowany sposób , nawet przez aso ,to ominięcie rygieka taśmą lub nałożenie cienkiego przeciętego wężyka W niedziele podjechałem ze znajomym do jego wujka pracującego w kieleckim aso i zastosował taśmę na rygiel tak więc problem załatwiony dziękuję wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.