Gość jarroturro Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 No właśnie tak sobie myślę: właściwie dlaczego nie ma kontrolki włączonych świateł mijania (n15)? W ciągu dnia, nawet przy niezbyt dużym słońcu nie widać podświetlenia tablicy, a o tym czy światła są włączone czy nie, można się przekonać tylko po położeniu przełącznika na dźwigni kierunkowskazów - a ja notorycznie zapominam włączyć, a potem wyłączyć, dobrze że jest brzęczyk który sygnalizuje pozostawienie świateł...... Oświećcie mnie: czy brak zwykłej kontrolki od świateł mijania jest powszechnie stosowany? Jak to jest w innych modelach Nissana, w innych markach? Ja wiem np. że w Chryslerze Neonie (przynajmniej w modelu z połowy lat 90.) także nie ma takiego drobiazgu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Deeno Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 W Toyotach tez tak jest wiec podejrzewam ze to wymysl japonczykow choc pewnie nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Wiele samochodów nie ma tej kontrolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 A po co kontrolka ?????????? Wystarczy spojrzećna przełącznik i jużwiadomo czy są włączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 W Toyotach tez tak jest wiec podejrzewam ze to wymysl japonczykow choc pewnie nie tylko. No nie zupełnie. Tata ma avensisa (nowy model) i kontrolka jest. Ja w N16 kontrolki nie mam i nie ukrywam, że mnie to drażni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Jak cię dranżni brak kontrolki to sobie załóż. Nie ma żadnego problemu i będziesz ją miał. PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Wystarczy podpiąć się pod przewód od włącznika świateł . Może sobie zrobie taką kontrolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Jak cię dranżni brak kontrolki to sobie załóż. Nie ma żadnego problemu i będziesz ją miał. PZD Pewnie, że można. Problem polega na tym, że tą kontrolką byłaby mała żaróweczka lub inna dioda umiejscowiona wszędzie indziej niż tam, gdzie być powinna, czyli na desce rozdzielczej. Chodzi mi głównie o estetykę, więc pozostaje mi kotrolować włączenie świateł poprzez położenie przełącznika przy kierownicy... No chyba, że o czymś nie wiem i na desce jest kontrolka ale nie podświetlona... Poza tym, jest to taki szczegół, że chyba nie warto się nad tak roztrząsać :wink: Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 W mojej P11 też nie ma co mnie trochę wkurza bo np. Jak miałem Poldka to takie coś jak kontrolka istniała a tu zonk pozdrawiam Yogas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 W mojej P11 też nie ma co mnie trochę wkurza bo np. Jak miałem Poldka to takie coś jak kontrolka istniała a tu zonkpozdrawiam Yogas He, he, widać kto do jakich samochodów jest przyzwyczajony A na poważnie to ja osobiście nie lubię jak jadąc nocą na desce rozdzielczej świeci mi jakaś kontrolka, bo mam wrażenie że to jakaś rezerwa, czy coś gorszego... Ale jeśli bardzo Wam to przeszkadza polecam letkurę wątku: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9642 Jest tam parę fajnych rozwiązań, w tym moje pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 He, he, widać kto do jakich samochodów jest przyzwyczajony A na poważnie to ja osobiście nie lubię jak jadąc nocą na desce rozdzielczej świeci mi jakaś kontrolka, bo mam wrażenie że to jakaś rezerwa, czy coś gorszego... Ale jeśli bardzo Wam to przeszkadza polecam letkurę wątku: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9642 Jest tam parę fajnych rozwiązań, w tym moje pzd Hmmm, no rzeczywiście przyjemniej się podróżuje nocą, kiedy widać tylko "poświatę" deski i nie zakłóca tego spokoju jakaś pstrząca się kontrolka. Szczerze mówiąc w ten sposób o tym dotąd nie myślałem. Z kolei w dzień by się przydała........., cóż nie można jak z tego widać mieć wszystkiego. PS. Link, rzeczywiście bardzo ciekawy i faktycznie nie są to zbyt duże ceregiele żeby dorobić takie ustrojstwo. Kto wie czy bym się nie zdecydował, gdyby Kolega Scyzor nie naopowiadał o urokach jazdy, bez tej kontrolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Wlaśnie tak ma być, żeby w oczy nie razilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 A ja zdecydowałem. Zrobię sobie taką kontrolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 bo w Japonii nie trzeba jezdzic na walczonych swiatlach, pewnie dlatego w wiekszosci nie ma kontrolki. Ja rowniez zaluje ze nie mam takiej na desce, ale warto zmnienic kolor podswietlenia zegarow( u mnie seryjnie bylo biale) wtedy b. latwo sie zorientowac czy jedizemy na swiatlach 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 warto zmnienic kolor podswietlenia zegarow( u mnie seryjnie bylo biale) wtedy b. latwo sie zorientowac czy jedizemy na swiatlach postojowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 No, faktycznie kontrolki nie ma. Mam jeszcze mojego wysłużonego i zasłużonego 126p Bis i uważajcie... kontrolka jest!! A poważnie, jasne, że można jeździć bez kontrolki (nie świeci po oczach i można spojrzeć na przełącznik), ale to małe światełko informuje o niesprawności świateł mijania, a to już chyba zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alarmsas Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Prawda jest taka, że niemal wszystkim japończykom brakuje kontrolki świateł mijania. Moim sposobem na to jest montaż świateł szwedzkich. Robię to w każdym świeżym swoim aucie i wierzcie mi jest dobry zwyczaj(jazda całą dobę na światłach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tz4 Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 może iw Japonii nie jeździ się na światłach,tylko,że to auto z Japonią ma nie wiele wspólnego,to jest po prostu francuska tandeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 może iw Japonii nie jeździ się na światłach,tylko,że to auto z Japonią ma nie wiele wspólnego,to jest po prostu francuska tandeta ale n15 (pra przyczyna tego tematu) też jej nie ma, a to auto prawdziwie japońskie z "krwi i kości", chyba jedno z ostatnich....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 może iw Japonii nie jeździ się na światłach,tylko,że to auto z Japonią ma nie wiele wspólnego,to jest po prostu francuska tandeta No kolego teraz to zamieszałeś bo w Renault (które jest francuskie) są kontrolki na światła mijania, postojowe i drogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicoo Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Ja po wymianie zarowek pod deska rozdzielcza nawet w dzien widze po zegarach czy sa swiatla wlaczone czy nie.... A poza tym mam tez brzeczyk informujacy o wlaczonych swiatlach podczas gdy silnik nie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Ja po wymianie zarowek pod deska rozdzielcza nawet w dzien widze po zegarach czy sa swiatla wlaczone czy nie.... A poza tym mam tez brzeczyk informujacy o wlaczonych swiatlach podczas gdy silnik nie pracuje ja mam to samo w dzien nie widac wlaczonych swiateł :? ale dobrze ze brzeczyk jest mi bardzo sie przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tz4 Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 a dzisjaj spaliła mi się żarówka i gdyby była kontrolka to od razu bym wiedział,a tak pokazał mi to pan policjant,dobrze,że nie zapłaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacbar Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 no zicoo mapka jest cool ale mimo aktualizacji na dzień 13.10. nie odnalazłem tam swojego miasta :cry: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicoo Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 no zicoo mapka jest cool ale mimo aktualizacji na dzień 13.10. nie odnalazłem tam swojego miasta :cry: pozdro Zdaje sobie z tego sprawe, ale niestety moje zycie nie sklada sie w 100% z siedzenia przy kompie... Jestem TYLKO czlowiekiem i czasem mi cos umyka :wink: Tak wiec czekaj cierpliwie, jak tylko cos sie zmieni to napisze o tym w oddzielnym topicu ktory nazywa sie MAPA Z KLUBOWICZAMI w dziale SPRAWY KLUBOWE.... Prosze wiec poszukaj i sledz tamten temat i staraj sie nie robic tzw OFF TOPOW :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi