domelboss Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 mechanik powiedział mi ze wszystkie parametry jazdy sa oki podejrzewa ze uszkodzony moze byc potecjometr pedału gazu jest to możliwe zeby to powodowało gasniecie podczas jazdy i szarpanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelboss Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 witam jeżdzę juz ponad tydzień jest z autem wszysko ok tak jak pisałem wyzej uszkodzony był potecjometr pedału gazu moze kiedys ktos bedzie mial podobny problem ze znalezieniem usterki prosze zaczac od tego ustrojstwa mysle ze temat mozemy zakonczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Robert__ Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Potrzebna szybka porada, otóż moi drodzy powiedzcie gdzie się znajduje filtr paliwa w P12 z silnikiem 2.0 16V PB. Proszę o pomoc, nie mogę go namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macrit Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 przyłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 A szukałeś na stronie http://nissan4u.com/parts/primera/el_p12e/2005_11/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komaraton Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Panowie, cos podobnego w temacie. Mam Primerkę P12 z 2005 , 1,8 benzyna+gaz. Od pewnego czasu zaświecił się check egine. A skutek tego jest taki,że jak samochód jest zimny ( bez znaczenia czy na benzynie czy na gazie), kiedy wejdzie na obroty powyżej 1000 gaśnie. Pilotek zamykam i otwieram, odpalam i jadę. Kiedy postoi dłuższy czas usterka powraca. Coto może być???? Pomocy !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Ja kiedyś miałem dci ale czytałem na forum, że w benzynach puszczały cewki?Ale może oprogramowanie siada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primera 12 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 witam takie, takie objawy jak kolega "domelboss", posiada również położenie wałka rozrządu...miałem tak ostatnio,może się przyda..pozdr czujnik położenia, dodać zapomniałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmassive Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Panowie, cos podobnego w temacie. Mam Primerkę P12 z 2005 , 1,8 benzyna+gaz. Od pewnego czasu zaświecił się check egine. A skutek tego jest taki,że jak samochód jest zimny ( bez znaczenia czy na benzynie czy na gazie), kiedy wejdzie na obroty powyżej 1000 gaśnie. Pilotek zamykam i otwieram, odpalam i jadę. Kiedy postoi dłuższy czas usterka powraca. Coto może być???? Pomocy !!!!!!!!! U mnie była to świeca - po wymianie wszystko wróciło do normy. Jak zimny świeci, jak się zagrzeje - gaśnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelboss Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 po wymianie potecjometru pedału gazu wszysko jest ok temat kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi