ProceSS Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 widzicie do czego doprowadziliscie ... ludzie sie naczytali o "wadliwosci" turbin i teraz jest panika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Założę się, że prędzej będziemy mieli problemy z innym osprzętem silnika niż z turbosprężarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Może ja jakiś przewrażliwiony jestem czy cóś?! Świst jest rzeczywiście krótki i cichy, jednosekundowy, i występuje tylko po puszczeniu gazu i wysprzęgleniu podczas zmiany biegów. Nie zauważyłem tego podczas dodawania i puszczania gazu na postoju. Słychać to kiedy w aucie jest absolutnie cicho, nie gra radio i jedzie się po równej nawierzchni. Tak samo słyszalny na zimnym i rozgrzanym silniku. Filtr powietrza jest czysty jak nówka, więc nie wydaje mi się, żeby chodziło o jakieś zanieczyszczenie mechaniczne. Bardziej skłaniałbym się do tego, co pisze colins. Dlatego pytam, czy ktoś to słyszy? Bo jeśli jest to zawór upustowy, to musicie to słyszeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Włącz głośniej muzę w samochodzie. Masz auto na gwarancji, więc nie masz się czego obawiać. Jak Twoje auto będzie miało tyle co moje, to możesz zacząć nasłuchiwać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jasne że słyszy i się nie przejmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Słychać i czasami żal, że te Psss... z turbinki jest takie cichutkie hihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Może ja jakiś przewrażliwiony jestem czy cóś?! Świst jest rzeczywiście krótki i cichy, jednosekundowy, i występuje tylko po puszczeniu gazu i wysprzęgleniu podczas zmiany biegów. Nie zauważyłem tego podczas dodawania i puszczania gazu na postoju. Słychać to kiedy w aucie jest absolutnie cicho, nie gra radio i jedzie się po równej nawierzchni. Tak samo słyszalny na zimnym i rozgrzanym silniku. Filtr powietrza jest czysty jak nówka, więc nie wydaje mi się, żeby chodziło o jakieś zanieczyszczenie mechaniczne. Bardziej skłaniałbym się do tego, co pisze colins. Dlatego pytam, czy ktoś to słyszy? Bo jeśli jest to zawór upustowy, to musicie to słyszeć! O matko! Myszorek,myślałem że chodzi o ciągły świst a nie taki krótki gwizdek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Może ja jakiś przewrażliwiony jestem czy cóś?! Świst jest rzeczywiście krótki i cichy, jednosekundowy, i występuje tylko po puszczeniu gazu i wysprzęgleniu podczas zmiany biegów. Nie zauważyłem tego podczas dodawania i puszczania gazu na postoju. Słychać to kiedy w aucie jest absolutnie cicho, nie gra radio i jedzie się po równej nawierzchni. Tak samo słyszalny na zimnym i rozgrzanym silniku. Filtr powietrza jest czysty jak nówka, więc nie wydaje mi się, żeby chodziło o jakieś zanieczyszczenie mechaniczne. Bardziej skłaniałbym się do tego, co pisze colins. Dlatego pytam, czy ktoś to słyszy? Bo jeśli jest to zawór upustowy, to musicie to słyszeć! Nie bój nic Myszorku. Jak napisałem wcześniej, to jest norma w silnikach z turbosprężarką. Ja specjalnie ściszam radio żeby poupajać się tym dźwiękiem i ubolewam tylko nad tym, że akurat w tym silniku gwizdnięcie jest takie cichutkie. Chciałoby się posłuchać ryknięcia jak nie przymierzając, po spożyciu miski fasoli. A tu tylko takie mikre, sekundowe pryknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Myszorek ja też myślałem że ciągle ci syczy, jak tylko po upuszczeniu gazu i filtr czysty to wszystko Fergul ja uwielbiam syk z ZUBARU jest to najlepszy syk audio Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Albo niedokładnie opisałem sprawę w 65 poście albo tak mnie kurde czytacie Jest jeszcze trzecia opcja: że mam już schiza po prostu - tak mnie wkur.... denerwuje nawalający wyświetlacz, że czekam co następne padnie i wynajduje sztuczne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jeszcze go nie wymienili!!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Pewno teraz przyszedł wyświetlacz do Micry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Od Micry to pół biedy, żeby tylko nie przyszedł od Kamaza Drugi wyświetlacz jeszcze nie przyszedł, pewnie sprawdzają dokładnie co mają wysłać. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Tak kurde czytają bez zrozumienia szanowny Myszorku. Ja tam od razu wiedział o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Bo tyś też jest przewrażliwiony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Od kamaza to ci wentyle zainstalują w przeprosiny za ten wyświetlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Bo tyś też jest przewrażliwiony! A może mamy z Myszorkiem po prostu bardziej wyczulone ucho? I co Pan na to, he? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Colinsie szanowny, wyciągnij z ucha stetoskop . A od Kamaza to wara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Z tym się zgodzę Niestety.... Z racji wykonywanego zawodu(wcześniej)niestety już nie jest idealnie z moim słuchem,niestety Aczkolwiek usłyszę jeszcze MASZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ale wzrok też nie klawo bo rdzy nie widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 OOOOOO!!!!!! Wypraszam sobie z tym akurat jest OK! Drobny druczek odczytuje bez problemu (mimo,że dzialam jako spawacz) A w masce mam 12 DIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Colinsie szanowny, wyciągnij z ucha stetoskop . A od Kamaza to wara . I tu Grzmotosławie trafiłeś w sedno. W związku z wykonywaną pracą jestem wyczulony na słuchanie różnych szmerów (właśnie przez stetoskop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Do Bentleya w Crewe byś się nadawał gdzie robiłem, na kontrole silników u nich z tym stetoskopem Najlepsza była kontrola lakieru tak jak facet gładził ręką te blachy ,to nie jedną by do orgazmu doprowadził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi