Gość rafalski Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 czy ktos ma doswiadczenia z dodatkami do diesli mam to na mysli dodatek do paliwa na zime ulatwiajacy rozruch i dodatek wytracajacy wode w paliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Ja nigdy nic takiego nie uzywalem i nie mam zamiaru uzywac. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 zawsze przed zimą i co kilka tankowań stosuje środek usuwający wodę z paliwa. Skończyły się przykre niespodzianki z zamarzającym układem paliwowym. A silnikowi te dodatki nie szkodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 zawsze przed zimą i co kilka tankowań stosuje środek usuwający wodę z paliwa. Skończyły się przykre niespodzianki z zamarzającym układem paliwowym. A silnikowi te dodatki nie szkodzą sonar a co to za środek :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 najczęściej dolewam dodatek SHELL taki w buteleczkach po 100ml ewentualnie STP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Dolej trochę benzyny (1-2 litry na 30 litrow).Powinno pomóc, przetestowane na Golfie 1.6 D i Astrze 1.7 TD. Działa 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Dolej troche benzyny...Ja bym nie ryzykował. Opel i Golf może przeszły ten teścik, ale jeśli chodzi o Nissmo może być inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Benzyna rozpuszcza wytrącającą się parafinę. Sprawdzone na różnych dieselkach w tym na Opelku z silnikiem Isuzu (więc też japońskim). W niewielkich ilościach nie powinna zaszkodzić, ale niech się właściciele ropolków wypowiedzą, bo jak jestem w błędzie to mi proces wytoczą za zniszczenie autka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Ja nigdy nie uzywam jak juz wczesniej pisalem. Tankuje na Jest i napewno jest tam paliwo o bardzo niskiej temperaturze zamarzania, tak wiec nigdy nie mialem problemow. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 jak chcesz usunąć wode z baku to dolej denaturatu 0,5-1 l rozpuści sie z woda i odparuje nie wiem o laniu benzyny zwłaszcza na zime minimalna jej ilość w ropie podwyższa znacząco blokade zimnego filtra i wybuchowość paliwa ps... 2 x żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 moj tata ma taki preparacik dolewa sie go troche do baku , musialbym zobaczyc jak sie nazywa , ale z tego co wiem to w paliwie z dystrybutora tez powino juz takowe zawierac ,kiedys ledwo do stacji zima dojechalismy dotankowalismy i bylo lepiej koles mowil ze niby było takie cos w paliwie (ale dodatek pozniej tez wlalismy;P;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzida Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Ja polecam zarówno DIESEL SKYD produkt skandynawski w przezroczystych butelkach z krokodylkiem bodajże lub ew. TDA Castrola. Jedno i drugie bardzo dobre. Ja leję zapobiegawczo przez cały rok, gdyż ropę w Polsce mamy jaką mamy. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 w intrukcji do nissan sunny napisane jest, że przy temperaturach poniżej -15 można stosować benzynę do 30% w stosunku do oleju napendowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 najprościej dolać denaturat i najtaniej. Jego działanie (2 zł za butelkę pół litra) niczym nie różni się od tych cudów w buteleczka 100ml za 20 zł. Chyba, ze lubisz płacić za opakowanie:-) Ostatnio wpadła mi w ręce instrukcja właśnie od sunny. Z tego co pamiętam tam nawet jest napisane o możliwości dolania benzyny. Musiałbyś sprawdzić dokładnie bo nie chcę cie wprowadzić w błąd, ale bodajże mowa o 25 czy 35 procentach benzyny w dieslu w okresie zimowym. Jak nie chcesz mieć problemów z rozruchem to zainwestuj jednak głównie w dobry akumulator, świece żarowe i wymień filtr paliwa, który może być zawodniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grakh Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Mechanik u którego robiłem rozrząd mówił żeby na zimę lać dwa litry benzyny na bak. Jeżeli mechanik tak mówi to chyba to nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 sklepowy denaturat to najczęściej 20-40% roztwór alkoholu - czyli na 1 litr denaturatu 600-800 ml to woda ..... chyba nie wleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 czy ktoś z was próbował dolac benzyny w takiej proporcji jak auto po tym jeżdzi, pali... czy kopci itp ...czy jest jakaś poprawa potem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 czy ktoś z was próbował dolac benzyny w takiej proporcji jak jeżdzi pali... kopci itp ...potem lepiej??? ja wlewałem benzyny przy b.dużych mrozach. dokładnie nie wiem ile ale kilka litrów wlałem. niczego dziwnego nie zauważyłem. może auto było trochę słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 denaturat ma 90-95 % alkoholu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 denaturat ma 90-95 % alkoholu ja też tak myślałem... kiedyś musiałem opalić przewód z izolacji - kupiłem denaturat .... i ledwo się zapalił ... 90% to 'prawie' suchy alkohol ... a denaturat to 'prawie' woda.. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 sklepowy denaturat to najczęściej 20-40% roztwór alkoholu - czyli na 1 litr denaturatu 600-800 ml to woda ..... chyba nie wleje Przesadziłeś z tą wodą. http://pl.wikipedia.org/wiki/Denaturat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredYYY Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 a ja wlalem Shell Depressor 500ml za 18 PLN ma starczyc na 500L paliwa.... dzis juz jezdzilem samochodem wiec chyba pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 co sadziecie pomimo ze auto odpala ok bo nowy akumulator olej swiezy i filtr paliwa to moze jednak warto zakupic dodatek do diesla (prawie wszyscy mi tak radza) bowiem jednak moze sie okazac ze przy utrzymujacych sie mrozach po conajmniej -15 auto moze jednak nie zapalic ktoregos dnia choc mam nadzieje ze jednak bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dandi_X Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 wlalem nafte i benzyne i odpala bez problemu. zauwazylem po tym iz bardzo szybko silnika sie nagrzewa do 1/4 wysokosci na wskazniku a pozniej juz normalnie pnie sie w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Sorry chłopaki ale nie będę ryzykował uszkodzenia silnika/układu wtryskowego by zaoszczędzić te 20zł na pożądnym dodatku :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi