Gość morbid Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 witam wymieniłem w swoim nissanku filtr paliwa niby wszystko O,K ale świeci się jakaś kontrolka ( obok kontrolki świec żarowych)Niewiem po co ona i do czego jej symbol to w kółku dystrybutor :shock: świeci gdy zapalam świeci gdy jadę :?: Nissan Suny B12 1,7D 1989r.Wcześniej nie świeciła wcale,od spodu filtra jest kabelek gdy go rozłącze gaśnie.Mechanik mówi że on niema pojęcia po co ta kontrolka a wy co otym myślicie :wink: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Może tutaj znajdziesz rozwiązanie: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5243 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Może tutaj znajdziesz rozwiązanie:http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5243 niestety nic się nie wyjaśniło :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 moze "woda w filtrze paliwa" a swieci na zolto!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 moze "woda w filtrze paliwa"a swieci na zolto!? W nowym filtrze woda :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 moze "woda w filtrze paliwa"a swieci na zolto!? W nowym filtrze woda :shock: ja tez mam nowy i przy zapłonie swieci potem na szczescie gasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 W nowym filtrze woda :shock: Może zależy to od paliwa, a nie od filtru? Sprawdzić na pewno nie zaskodzi, a i pomóc może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 W korku na dole jest zawór do spuszczania wody. Ale może po prostu pływak się zaciął lub został uszkodzony przy wymianie. Jak wykręcisz całe to ustrojstwo to pływak powinien luźno chodzić, w ON topić się, a wodzie wypływać. sprawdź czy jak zmieniasz jego położenie to lampka gaśnie. A swoją drogą ten mechanik u którego byłeś to d*pa skoro nie wie co to jest, pewnie najchętniej to by ci kostkę odłączył żeby się nie świeciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Jest jeszcze jeden sposob naprawy - wykrecic zaroweczke Znam takich ancymonow co tak naprawiaja autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Jest jeszcze jeden sposob naprawy - wykrecic zaroweczke Znam takich ancymonow co tak naprawiaja autka. moj kumpel tak naprawial vectre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 to będzie podejrzane bo nie :idea: zapali sie przy teście lepiej odłączyć czujnik :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 W korku na dole jest zawór do spuszczania wody. Ale może po prostu pływak się zaciął lub został uszkodzony przy wymianie. Jak wykręcisz całe to ustrojstwo to pływak powinien luźno chodzić, w ON topić się, a wodzie wypływać. sprawdź czy jak zmieniasz jego położenie to lampka gaśnie. A swoją drogą ten mechanik u którego byłeś to d*pa skoro nie wie co to jest, pewnie najchętniej to by ci kostkę odłączył żeby się nie świeciło. Witam nidawno przyjechałem i otwieram furum a tu odpowiedż.Odkręciłem ten motylek na dole ale woda nie pociekła tylko ropa.Mam pytanie jakie ustrojstwo wykręcić to na dole(motylek)czy filtr i czy się nie zapowietrzy układ :?.Mechanik niestety d*pa :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Mam pytanie jakie ustrojstwo wykręcić to na dole(motylek)czy filtr i czy się nie zapowietrzy układ :?.Mechanik niestety d*pa :wink: odkrec motylek to powinno poleciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Zapowietrzy się napewno ale od tego jest pompka na górze - pompujesz aż poczujesz opór i jest git. A to co leciało to zawiesina wody, ropy i innego syfu jak zbierzesz do słoiczka i sie odstoi to zobaczysz co tam jest :shock: chyba że masz nowy filtr to jeszcze nie zdążyło się nazbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grakh Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Właśnie zauważyłem, że u mnie była rozpięta wtyczka od filtra paliwa. Nissan Sunny 2,0 d 1994r. Podłączyłem ale nie wiem czy to działa. Powinna się jakaś kontrolka zaświecać na chwilę? Chyba nie, bo piszecie, że to działa na zasadzie pływaka, który zachowuje się w zależności od rodzaju cieczy. W ogóle to jest czujnik i dochodzą do niego dwa przewody, tak? To miernikiem mogę sprawdzić na wtyczce filtra ten czujnik: -czujnik nie przewodzi jest ok -czujnik przewodzi oznacza, że mam jakiś syf w filtrze. Jeżeli wsadzę zwierkę w gniazdo od filtra to mogę sprawdzić czy mam w porządku kontrolkę. Napiszcie czy dobrze myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 dokładnie. A zapala sie tylko na chwilę i gaśnie. Sprawdź żarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grakh Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Dzięki za odpowiedź. Z tego wynika, że prawdopodobnie żarówkę mam spaloną ale jak się tam dostać :cry: Muszę pogmyrać może gdzieś ten temat był jeżeli coś to prośba o umieszczenie linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi