zibiarnold Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam kolegów! Założyłem ten temat bo już kolejny raz jakiś gryzoń atakuje mi wyciszenie pod maską silnika. Poprzedni qashqai przed sprzedażą także został pogryziony a teraz nowy zakup i wygląda tak samo. Próbowałem różnych środków, pieprz, kostki domestosa oraz niemiecki produkt typowy na kuny. Wszystkie kable cała elektryka jest nie ruszona tylko wyciszenie, może ktoś z kolegów miał podobne problemy i podzieli się ze mną swoim doświadczeniem z gryzoniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jeśli nic nie działa to wnyki wnyki trza pozakładać z cienkiego drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jeśli nic nie działa to wnyki wnyki trza pozakładać z cienkiego drutu Obrzydliwa porada. Spróbuj jeszcze innych odstraszaczy zapachowych lub elektronicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ta polecam AXE Africa i elektrycznego pastucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 ... elektrycznego pastucha Odstraszacze kun są urządzeniami ultradźwiękowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Po tym jak walczyłem kiedyś bez większego powodzenia z podobnymi stworami, to akurat w tym przypadku jestem skłonny przyznać rację Edkowi. Tępić te szczury na wszelkie sposoby, bo niedługo zeżrą nam nie tylko samochody, ale i nas samych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ja bym siedział nawet całą noc aż bym wysiedział gada co samochód w nocy zjada !!!!! No na kotlety bym go kroił mym Japońskim majchrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiarnold Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Wnyki trochę ciężko założyć samochód stoi w centrum na strzeżonym parkingu ludzi pełno więc jak taki gryzoń się powiedzmy złapie zrobi dużo hałasu, a Animalsi tylko czekają. Wiadomo że każdy stworek chce żyć ale do przesady! Rozważam jeszcze te odstraszacze ultradźwiękowe kolega ma założone w ogrodzie na koty, mówi że skuteczne zawsze warto spróbować. Teraz pierwsze co robię przed odpaleniem auta to sprawdzenie pod maską czy nie ma więcej szkód, a i teraz mogę testować siłowniki od Jacko29☺ Jeszcze dodam to wszystko co spadło na silnik to pali się tak samo szybko jak namiot wojskowy i to mobilizuje do walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Rozważam jeszcze te odstraszacze ultradźwiękowe Zajrzyj tutaj: http://www.globalexpert.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Trutki dobrej posyp w komorze silnika to odpocznie sobie szkudnik jeden, jak tu a jaka uśmiechnięta bo najedzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Sierść psa pod wygłuszenie maski plus kostka domestosa w pończochę i przywiązać gdzieś pod maską. U mnie to sprawę załatwiło, a już wymieniałem sondę w nowej kii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot505 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam w tą przedświąteczną sobotę. Podaję receptę na amatorów wygłuszenia maski samochodowej czy jak by ją jeszcze inaczej nazwać. Jest taki preparat w płynie o nazwie toksan lub toxan który dostępny jest w sklepach typu drogeria lub ogrodniczy. Tą płynną substancją nasączyć np. pędzlem wykładzinę i nasz nieproszony gość przestanie odwiedzać nasze auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Będzie smród zaciągać do kabiny. Ostatnio jedynie przetarłem plastiki pod maską środkiem do plastików i już przez parę dni zawiewało mi chemią z nawiewów. Byłbym więc ostrożny ze smrodzeniem pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Edek,łącznie z tym co zamieścił ten filmik,Ciebie również bym ukarał.Kuny są pod ścisłą ochroną!!! I czy nam szkodzą czy nie wiadomo ,że zabić ich nie wolno!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A co ja poradzę że ja jestem pozbawiony Empatii do szkodników wszelakich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A co ja poradzę że ja jestem pozbawiony Empatii do szkodników wszelakich Największym szkodnikiem na Ziemi jest człowiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A co ja poradzę że ja jestem pozbawiony Empatii do szkodników wszelakich Empatii???Raczej świadomości! „Empatia to zdolność do myślenia i odczuwania siebie w wewnętrznym życiu innej osoby.”; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A co to biedne zwierze jest winne że człowiek wyrąbał mu las i zrobił parking czy postawił miasto ja mam warsztat w centrum miasta przy dworcu głównym w zakamarach tego miejsca biegają koty i biegają kuny zostawiam przeróżne resztki wszystko znika Kunę widziałem i dwa razy mi zostawiła kości pod maską ale najedzona nie gryzie kabli ani wygłuszenia ,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 szwagrowi coś opla zjadało i znajomemu ravkę zamontowali jakieś elektrodziadostwo i już sie nie poawiło - jakieś ultradzwiękowe typowe na futrzaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Panowie, jest jeden dobry sposób - demontaż wygłuszenia i po problemie - nie będzie kusić gryzoni i będą omijać z daleka wasze fury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 albo codziennie postawić pod autem puszkę żarcia kociego jak taką opier!@#! to pójdzie dalej a nie będzie myszkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Po pierwsze: wygłuszenie maski to nie wszystko co ruszają gryzonie( kable, przewody spryskiwaczy,itp) Po drugie: zaproponowałem sierść psa żeby nie robić gryzoniowi szkody, odstrasza go zapach naturalnego wroga Po trzecie: kostka domestosa krzywdy też nie robi bo gryzonie jej nie jedzą tylko czują. Reasumując moim sposobem żaden gryzoń nie ucierpi, w kabinie nie czuć żadnych zapachów. A z moich obserwacji wynika że gryzonie lgną przede wszystkim do nowych fur, więc trzeba kupować stare. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 gryzonie lgną przede wszystkim do nowych fur, więc trzeba kupować stare. I właśnie to spostrzeżenie jest chyba najbardziej trafne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIMU Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A tutaj się nie zgodzę ,"moja" kuna znowu wybrała do konsumpcji siedmioletniego mondeo (zeżarła przewody od świec po raz drugi ) nie wykazując żadnego zainteresowania stojącym obok miesięcznym qashqaiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot505 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Substancja o nazwie toxan jest bezwonna. Wyboru każdy musi dokonać sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi