Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zwierzaki pod maską

zibiarnold
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Za cieniutka ta gąbka by ją w takim kawałku mógł gryzoń wyszarpać z samochodu.

To też nie jest materiał do gryzienia (a one tym zęby sobie ostrzą).Pozostaje się domyślać , że tam było jego legowisko a "materac"sam sobie przytargał biedaczysko! Pozostaje Ci exmisja ale nie wiem czy można w tym okresie to zrobić? ;)

Dzięki za odpowiedzi.

nie wiem czy to z mojego samochodu czy zostało przytargane od sąsiada. w kazdym razie ta gąbka jest taka sama jak takie dwie małe po bokach, o takie:

https://goo.gl/photos/4br3wUL7EW4DVpB37

nie chce ich ekmitowac, same się wyprowadzą, dzisiaj zamontuje odstraszacz do kun :-)

Też o nich myślałem,tyle tylko ,że są one przyciśnięte klapą więc zwierzak musiał się solidnie napracować by ją wytargać.

I powiem jeszcze :D  Fujjj! Jaki brzydki patyk :D

U mnie w Lagunie jakis "szkudnik" przyniosl sobie pol bagietki i schowal pod maska silnika, zauwazylam to sprawdzajac olej, od soboty10-go 10-go mam QQ i zauwazylam juz dziwne odciski palcow na masce i dachu, ale bagietki jeszcze nie ma :)

Pieczywo to nic. Raz widziałem, nie w moim aucie kilka ziemniaków :D

Pieczywo to nic. Raz widziałem, nie w moim aucie kilka ziemniaków :D

A miały być frytki tylko ktoś przerwał ucztę  :laie_67:

Co do odbitych łapek to i w moim się zdarzyły a konkretnie na osłonie silnika pod maską.

Ja gryzoni nie mam, bo koty sąsiadów pilnują moje wozidło :D (ale kota chyba się nie boją kuny?)

Jedyny minus tej sytuacji , to zadeptana karoseria - od maski , przez dach , aż do klapy bagażnika.... :( o mikro ryskach nie wspomnę :/

Tresowane skubane - na "własnych" się nie grzeją ....

Chyba odrębny temat założę - "zwierzaki na masce" ;)

A miały być frytki tylko ktoś przerwał ucztę  :laie_67:

Co do odbitych łapek to i w moim się zdarzyły a konkretnie na osłonie silnika pod maską.

Wlasnie byla "tchórzofrytka" :D

Widziałaś ją??? Musiała komuś uciec.

zamontowałam odstraszacz  i kun już nie widać, na dzień przed montażem te boczne gąbki znowy były ruszone, zatem zakładam, że jednak wybrały sobie moj samochód.

zastanawiam się tylko, czy mi akumulator nie siądzie przez ten odstraszacz, jest bezpośrednio podpięty i działa non-stop. Pobór prądu: < 2 mA.

Kasiu !

Jeśli jest taki skuteczny to poproszę abyś "pochwaliła się " co to za model ?

• 4 miesiące temu...

Dzień dobry wszystkim, 

Piszę z prośbą o poradę, ostatnio w moim QQ zasmakowały kuny i gdy usłyszałem cenę za naprawę w serwisie w Bielsku prawie upadłem. Podpowiedzcie czy wymiana tego elementu poza ASO może mieć wpływ na gwarancję, czy nie. Dzięki za poradę.

Piotrek

post-98929-0-13040700-1461827799_thumb.jpg

Tylko rura pogryziona?

Odkręcasz cybanty, wrzucasz nową rurę, dokładnie montujesz obejmy ponownie i po sprawie. Najważniejsze, aby było szczelnie.

Gwarancja? Przecież w nic nie ingerujesz, nic nie modyfikujesz. A z ciekawości, na ile chcieli Cię skasować? 

Jeśli założysz taką samą to nawet nikt się nie zorientuje że została zmieniona, poza tym nie ingerujesz w układy pojazdu które obejmuje gwarancja.

Widzicie i właśnie dlatego chciałem się upewnić bo myślałem podobnie. W serwisie w Bielsku zaproponowali najpierw 970 a po rabacie 890 ziko, z czego cena samej rurki to 770 a reszta robocizna. W takim razie poszukam sobie zamiennika i pobawię się w weekend w mechanika :)

Dzięki za poradę. 

U mnie pod maska silnika znalazlam kawalki bagietki, wiec cos robilo sobie tam uczte, czy jest jakis dobry sposob na te bestyjki ?

Kostka do toalety przywiązana pod maską, żadne zwierze nie lubi tego zapachu. 

@monika99 - już było o tym... Wystarczy szukać na forum.

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99180-zwierzaki-pod-mask%C4%85/

Posty niezwiązane z pytaniem / wątkiem zosały przeniesione w ww link / temat.

Kostka toaletowa po czasie roznosi zapach po całym samochodzie. Ja sprawdziłem i działa sierść mojego kota.

Nie pachnie i mam jej aż w nadmiarze ;)

Plums