Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dodanie kolorystyki pod maską

Łukasz83

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się powoli, by wprowadzić coś dla oka pod maską, chodzi mi o zmianę kolorystyki kilku elementów, żeby po otworzeniu było ładnie i schludnie. Czy malowanie elementów takich jak zbiorniki płynów lub pokrywa silnika itp. może mieć trwały efekt przy panujących pod maską temperaturą? Czym najlepiej to robić? I jak uzyskać taki efekt kolektora ssącego jak na załączonej fotce?

post-82725-0-44641500-1428353271_thumb.jpg

Przymierzam się powoli, by wprowadzić coś dla oka pod maską, chodzi mi o zmianę kolorystyki kilku elementów, żeby po otworzeniu było ładnie i schludnie. Czy malowanie elementów takich jak zbiorniki płynów lub pokrywa silnika itp. może mieć trwały efekt przy panujących pod maską temperaturą? Czym najlepiej to robić? I jak uzyskać taki efekt kolektora ssącego jak na załączonej fotce?

Cześc jestem tu nowy ale może się przydam siedze w lakiernictwie od ponad 20 lat dzisiaj są środki ktore mają przyczepność do wszystkiego

np PLUS 705 firmy NOVOL szlifujesz element pokrywasz cieniutko 705 i na topodkład lub  kolor  to zależy od ciebie,pamiętaj że lakiery samochodowe

mają wytrzymałość temp. na poziomie 200-300 st C kolory bez efektu to akryle a jak chcesz metalik lub perłe to baza + lakier bezbarwny

Pozdrawiam

chcesz na złoto ? czy jaki kolor ?

kolega ze stanów w swoim nismo ma czerwony - ja jak bym robił to bym zrobił na fioletowo albo nieco inne nasycenie czerwonego

post-52846-0-44062900-1428397918_thumb.jpg

Myslalem by uzyc glownie koloru czerwonego bo będzie fajnie odcinal od zlotego. Mozliwe ze wpadna jakies akcenty zlote i troche carbonu. Na poczatek (dzis) zamawiam radiator hose w kolorze czerwonym. Potem pewnie wezme sie za malowanie zbiornikow pokrywy etc

A ten kolektor ssacy mozna bez obaw poddac temu polerowaniu wibracyjnemu? Bo to chyba idzie cala czesc zarowno na zewnatrz jaki wewnatrz. Nie przeszkadza to w niczym? Maciej namiary na kogos kto to robi w Warszawie lub okolicach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...