Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Radio nie widzi Pendrive USB

porsuerte
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni jestem użytkownikiem Nissana Juke. Samochód wyposażony jest w system multimedialny z dotykowym ekranem. Jako, że nie wyobrażam sobie życia bez dobrej muzyki, zaraz po zakupie próbowałem odtwarzać muzukę z Pendrive'a - wszystkie próby przez naciskanie przycisku AUX były jednak nieudane, zaznaczę, iż użyłem wiele urządzeń, którymi dysponowałem w domu, żadne nie zostało znalezione przed odtwarzacz.

Zaznaczę, iż muzyka z Bluetooth z telefonu działa bez zarzutu.

Zastanawiam się w czym tkwi problem?

Port USB działa - po podłączeniu telefonu zaczyna się ładować.

Czy pliki mp3 trzeba specjalnie katalogować?

Czy są dedykowane Pamięci Przenośne dla tego odtwarzacza?

Edytowane przez porsuerte

Mam to samo - na 3 peny żaden nie działa odrazu, każdy za którymś włożeniem do portu - taki urok tej stacji.

Port USB działa - po podłączeniu telefonu zaczyna się ładować.

To że telefon się ładuje nie oznacza wcale, że USB działa. Mogą byc uszkodzone piny od przesyłu danych (2 i 3).

• 4 tygodnie później...

Po podłączeniu na kablu iPhone jest widoczny jako iPod i muzyka jest odtwarzana. Pendrive nadal żaden nie został wykryty.

• 2 tygodnie później...

Miałem też taki problem że żaden pen nie działał problem rozwiązałem tak że sfotmatowałem do FAT na NTFS nie działa .

Pen domyślnie jest w FAT32, więc nie sądzę że tu leży problem (tym bardziej, że próbował kilka i nie wierzę że wszystkie ma w NTFS). 

• 8 miesięcy temu...

U mnie jak podłączam pendrive to wykrywa go a za chwilę traci połączenie, próbowane na kilku pendrivach :(

U mnie jak podłączam pendrive to wykrywa go a za chwilę traci połączenie, próbowane na kilku pendrivach :(

W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? 

W ogóle to nissanowskie radio jest dosyć denerwujące...

W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? 

Wymieniłem na stacje GMS Adayo

mimo że nie miałem problemów z penem - chyba właśnie tylko kwestia formatu i ograniczenie wielkości pojemności - nie jestem pewien, ale może występować problem że potrafi obsłużyć "tylko" do 4 GB

Wymieniłem na stacje GMS Adayo

mimo że nie miałem problemów z penem - chyba właśnie tylko kwestia formatu i ograniczenie wielkości pojemności - nie jestem pewien, ale może występować problem że potrafi obsłużyć "tylko" do 4 GB

W tej chwili u mnie działa z pendrivem 64GB sformatowanym w exFAT - ale już np. iPoda prawidłowo nie obsługuje, pomimo informacji w instrukcji, że powinno (tzn. widzi zawartość, można przeszukiwać, odtwarzać, ale po kilku minutach odtwarzania iPod się zawiesza - w innych autach ten sam iPod działa prawidłowo, więc to raczej kwestia radia). Dodatkowo też nie do końca prawidłowo współpracuje z iPhone - przez BT działa tylko zestaw głośnomówiący, żeby skorzystać z aplikacji in-car, np. POI Google to telefon trzeba podłączyć kabelkiem, co wyklucza odtwarzanie czegokolwiek z pendrive. Do tego nie jestem w stanie zalogować się do aplikacji NissanConnect na telefonie, mogę ją uruchomić tylko jako gość. 

Ogólnie całość jest mocno niedorobiona i pewnie wiosną bądź latem pomyślę o wymianie radia na coś innego.  :spoko:

W sumie to nawet nie wiem w jakim systemie mam sformatowany, ale przez chwilę normalnie działał. Wkurzyłem się i nagrałem mp3 na płytę cd i tak teraz słucham.

W sumie to nawet nie wiem w jakim systemie mam sformatowany, ale przez chwilę normalnie działał. Wkurzyłem się i nagrałem mp3 na płytę cd i tak teraz słucham.

Jeśli ten pendrive jest pusty to spróbuj go przeformatować na exFAT, wgrać coś na niego i potestować - u mnie pomogło.  :spoko:

Jeśli ten pendrive jest pusty to spróbuj go przeformatować na exFAT, wgrać coś na niego i potestować - u mnie pomogło.  :spoko:

Popróbuję i potestuję :)