porsuerte Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Od kilku dni jestem użytkownikiem Nissana Juke. Samochód wyposażony jest w system multimedialny z dotykowym ekranem. Jako, że nie wyobrażam sobie życia bez dobrej muzyki, zaraz po zakupie próbowałem odtwarzać muzukę z Pendrive'a - wszystkie próby przez naciskanie przycisku AUX były jednak nieudane, zaznaczę, iż użyłem wiele urządzeń, którymi dysponowałem w domu, żadne nie zostało znalezione przed odtwarzacz. Zaznaczę, iż muzyka z Bluetooth z telefonu działa bez zarzutu. Zastanawiam się w czym tkwi problem? Port USB działa - po podłączeniu telefonu zaczyna się ładować. Czy pliki mp3 trzeba specjalnie katalogować? Czy są dedykowane Pamięci Przenośne dla tego odtwarzacza? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez porsuerte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Mam to samo - na 3 peny żaden nie działa odrazu, każdy za którymś włożeniem do portu - taki urok tej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emti Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 najprościej, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości: może trzeba użyć klawisza/przycisku "source"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Port USB działa - po podłączeniu telefonu zaczyna się ładować. To że telefon się ładuje nie oznacza wcale, że USB działa. Mogą byc uszkodzone piny od przesyłu danych (2 i 3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porsuerte Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Po podłączeniu na kablu iPhone jest widoczny jako iPod i muzyka jest odtwarzana. Pendrive nadal żaden nie został wykryty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inys1 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Miałem też taki problem że żaden pen nie działał problem rozwiązałem tak że sfotmatowałem do FAT na NTFS nie działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porsuerte Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jak w praktyce to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Pen domyślnie jest w FAT32, więc nie sądzę że tu leży problem (tym bardziej, że próbował kilka i nie wierzę że wszystkie ma w NTFS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dornatal Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 mam ten sam problem, czy udało Ci się podłączyć pendrive? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 U mnie jak podłączam pendrive to wykrywa go a za chwilę traci połączenie, próbowane na kilku pendrivach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 U mnie jak podłączam pendrive to wykrywa go a za chwilę traci połączenie, próbowane na kilku pendrivach W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? W ogóle to nissanowskie radio jest dosyć denerwujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emti Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? W ogóle to nissanowskie radio jest dosyć denerwujące... Wymieniłem na stacje GMS Adayo mimo że nie miałem problemów z penem - chyba właśnie tylko kwestia formatu i ograniczenie wielkości pojemności - nie jestem pewien, ale może występować problem że potrafi obsłużyć "tylko" do 4 GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Wymieniłem na stacje GMS Adayo mimo że nie miałem problemów z penem - chyba właśnie tylko kwestia formatu i ograniczenie wielkości pojemności - nie jestem pewien, ale może występować problem że potrafi obsłużyć "tylko" do 4 GB W tej chwili u mnie działa z pendrivem 64GB sformatowanym w exFAT - ale już np. iPoda prawidłowo nie obsługuje, pomimo informacji w instrukcji, że powinno (tzn. widzi zawartość, można przeszukiwać, odtwarzać, ale po kilku minutach odtwarzania iPod się zawiesza - w innych autach ten sam iPod działa prawidłowo, więc to raczej kwestia radia). Dodatkowo też nie do końca prawidłowo współpracuje z iPhone - przez BT działa tylko zestaw głośnomówiący, żeby skorzystać z aplikacji in-car, np. POI Google to telefon trzeba podłączyć kabelkiem, co wyklucza odtwarzanie czegokolwiek z pendrive. Do tego nie jestem w stanie zalogować się do aplikacji NissanConnect na telefonie, mogę ją uruchomić tylko jako gość. Ogólnie całość jest mocno niedorobiona i pewnie wiosną bądź latem pomyślę o wymianie radia na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 W jakim systemie plików masz sformatowane te pendrive? Miałem pendrive sformatowany fabrycznie w NTFS - nie działał w ogóle, z FAT32 też były jakieś problemy, ale po przeformatowaniu na exFAT ruszył. Może chodzi tylko o to? W ogóle to nissanowskie radio jest dosyć denerwujące... W sumie to nawet nie wiem w jakim systemie mam sformatowany, ale przez chwilę normalnie działał. Wkurzyłem się i nagrałem mp3 na płytę cd i tak teraz słucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 W sumie to nawet nie wiem w jakim systemie mam sformatowany, ale przez chwilę normalnie działał. Wkurzyłem się i nagrałem mp3 na płytę cd i tak teraz słucham. Jeśli ten pendrive jest pusty to spróbuj go przeformatować na exFAT, wgrać coś na niego i potestować - u mnie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Jeśli ten pendrive jest pusty to spróbuj go przeformatować na exFAT, wgrać coś na niego i potestować - u mnie pomogło. Popróbuję i potestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi