ten1973 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam , mam mały problemik z moją p12 2002 silnik 2,2...stojąc w korku zauważyłem ,że sprzęgło inaczej działa i z pod maski lekkie stukanie (hałas). Po dojechaniu do domu podniosłem maskę i słyszę drgania i lekkie szarpanie silnikiem, a po lekkim wciśnięciu sprzęgła lekkie tarcie. Co to może być...łożysko, docisk ,tarcza do wymiany? Może któryś z kolegów miał podobne obiawy przy swoich primerkach,,,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Stawiam na koło dwumasowe. Przemawiają za tym wibracje i stuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ten1973 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jeśli dwumasa jak piszesz - koszt regeneracji w Rzeszowie 650zł + wymiana 1000zł z haczkiem..jutro się dowiem co powiedzą mechanicy dobrze, że na firmie jest warsztat samochodowy i mechanicy znajomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Pisz co ustaliłeś, będzie dla potomnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ten1973 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 napewno napisze,dopiero zrobiłem wycieraczki bo plastik się wyrobił na tych cięgnach napędowych od silniczka a teraz to,,,życie... już sie dowiedziłem dwumasa+ łożysko padło,dzwoniłem jeszcze po kilku mechanikach powiedzieli że regenerować szkoda wytrzyma rok i dalej problem (jak jet naprawde nie wiem)wpradzili szukać na allegro i tego typu portalach a dokładnie u kogoś kto nie ma jednej części od takiego autka a wystawia więcej czyli auto powypadkowe itp.znalazłem zamówiłem dwumase zobaczymy co jutro przyjdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 I to się chwali . Mam na myśli oczywiście fakt, że nie zapomniałeś napisać co ustalił fachowiec. Daj znać jak będzie po operacji . Koszt naprawy, części itp. . (+) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ten1973 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 autko śmiga a cena naprawy,,dwumasa +przesyłka 365zł oczywiście z allegro,,,,łożysko oporowe 159zł to już nowe i co ważne wymiana 120zł + 2 x 0,7 % ale jak pisałem w poscie wyżej mechanicy z firmy w której pracuje... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No i "+" leci do Ciebie @ten1973 za konkretne i profesjonalne zakończenie tematu / wyjaśnienie problmu, usterki Oby więcej takich klubowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Da się szybko zakończyć temat bez kręcenia warkoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cold18 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Miałem ten sam problem 2 dni temu tylko w p12 z silnikiem 2.0 benzyna. Również padła dwumasa a koszt nowej to 5 tys Kupiłem na allegro i odpukać jest wszystko na razie okej. Koszt dwumasy 450zł, łożysko 130zł, + tarcza- nabicie wykladziny 80zł + 400zł robocizna. Łącznie 1060zł zawsze lepiej niż nówkę dwumase samą za 5 klocków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi