pendiq31 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam wszystkich! Od pewnego czasu mam problem z obrotami silnika,auto dusi się na benzynie, nie wchodzi na obroty, a gdy przerzuci na gaz i dojdzie do 2,5tys. obrotów to zaczyna się ponownie dusić i szarpie autem i nie można nabrać prędkości. Sprawdzilem filtr powietrza OK,wymienilem swiece,dodam ze brak u mnie katalizatora(czy to przyczyna?)duzo czytalem na temat przepływomierza,prosze o pomoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam wszystkich! Od pewnego czasu mam problem z obrotami silnika,auto dusi się na benzynie, nie wchodzi na obroty, a gdy przerzuci na gaz i dojdzie do 2,5tys. obrotów to zaczyna się ponownie dusić i szarpie autem i nie można nabrać prędkości. Sprawdzilem filtr powietrza OK,wymienilem swiece,dodam ze brak u mnie katalizatora(czy to przyczyna?)duzo czytalem na temat przepływomierza,prosze o pomoc z gory dziekuje Zmierz przeplywke zakręć butlę i pojeździć na Pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pendiq31 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zmierz przeplywke zakręć butlę i pojeździć na Pb powiedz mi czy brak katalizatora moze byc przyczyna? myslalem bardziej nad przeczyszczeniem przeplywomierza tylko jakio preparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 powiedz mi czy brak katalizatora moze byc przyczyna? nie, ja nie miałem w swojej a jechała jak głupia myslalem bardziej nad przeczyszczeniem przeplywomierza tylko jakio preparat? możesz spróbować, skutek może być mizerny albo i gorszy, poczytaj o wkładce i jej wymianie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pendiq31 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 o wkładce i wymianie?? jakiej wkladce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 od przepływomierza, zamiast kupować dedykowany, bo różnią sie tylko średnicą a wkładka jest ta sama i zamiast płacić 800zł można to zrobić za 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pendiq31 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 nie, ja nie miałem w swojej a jechała jak głupia możesz spróbować, skutek może być mizerny albo i gorszy, poczytaj o wkładce i jej wymianie gdzie to znajde podrzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67296-tricki-i-sztuczki-primera-i-mo%C5%BCe-nie-tylko/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Przepływkę się czyście najlepiej preparatem do tego przeznaczonym lub mycie w pb ,, Do tego znajdziesz też sygnały jakie powinna dawać a jakie twoja daje ,, to podstawa zacznij od sondy lambda ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael-ptr Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Odświeżam temat. Udało się ustalić co było przyczyną? Mam to samo, zarówno na LPG jak i PB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi