Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak mocy P11 lpg

pendiq31
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Od pewnego czasu mam problem z obrotami silnika,auto dusi się na benzynie, nie wchodzi na obroty, a gdy przerzuci na gaz i dojdzie do 2,5tys. obrotów to zaczyna się ponownie dusić i szarpie autem i nie można nabrać prędkości. Sprawdzilem filtr powietrza OK,wymienilem swiece,dodam ze brak u mnie katalizatora(czy to przyczyna?)duzo czytalem na temat przepływomierza,prosze o pomoc

z gory dziekuje

Witam wszystkich!

Od pewnego czasu mam problem z obrotami silnika,auto dusi się na benzynie, nie wchodzi na obroty, a gdy przerzuci na gaz i dojdzie do 2,5tys. obrotów to zaczyna się ponownie dusić i szarpie autem i nie można nabrać prędkości. Sprawdzilem filtr powietrza OK,wymienilem swiece,dodam ze brak u mnie katalizatora(czy to przyczyna?)duzo czytalem na temat przepływomierza,prosze o pomoc

z gory dziekuje

Zmierz przeplywke zakręć butlę i pojeździć na Pb

Zmierz przeplywke zakręć butlę i pojeździć na Pb

powiedz mi czy brak katalizatora moze byc przyczyna?

myslalem bardziej nad przeczyszczeniem przeplywomierza tylko jakio preparat?

powiedz mi czy brak katalizatora moze byc przyczyna?

nie, ja nie miałem w swojej a jechała jak głupia :D 

myslalem bardziej nad przeczyszczeniem przeplywomierza tylko jakio preparat?

możesz spróbować, skutek może być mizerny albo i gorszy, poczytaj o wkładce i jej wymianie 

• Upvote 1

od przepływomierza, zamiast kupować dedykowany, bo różnią sie tylko średnicą a wkładka jest ta sama i zamiast płacić 800zł można to zrobić za 150

nie, ja nie miałem w swojej a jechała jak głupia :D

możesz spróbować, skutek może być mizerny albo i gorszy, poczytaj o wkładce i jej wymianie 

gdzie to znajde podrzucisz?

Przepływkę się czyście najlepiej preparatem do tego przeznaczonym lub mycie w pb ,,

Do tego znajdziesz też sygnały jakie powinna dawać a jakie twoja daje ,, to podstawa

zacznij od sondy lambda ,,

• 2 lata później...