Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

proszę o pomoc. Wymiana amortyzatorów tył (P12 1.8 kombi)

mario007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum. Od niedawna mam P12 kombi 2002 rok. Tył siedzi bardzo nisko, tłucze i dobija. Kupiłem nowe amortyzatory i sprężyny. Zabrałem się za demontaż, ale nakrętki na górze od spodu gniazda nie chcą puścić :( miał ktoś już podobną przygodę? I jak to zrobić?

Weź przedłużkę i nasadkę chyba tam jest 14mm i  nabij porządnie młotkiem na  nakrętkę.  Stuknij kilka razy zdrowo. I mocno szarpnij. Jak już puści to pokręć trochę w prawo w lewo psikając penetratorem i zostaw na chwilę. Jak odkręcisz to przy montażu posmaruj śruby smarem. Powodzenia.

• 1 miesiąc temu...

Podłączę się tutaj - tył nissana siedzi już przy jednym dorosłym na tylnej kanapie. Sprężyny wymienione na nowe, bo obstawiałem że to one są odpowiedzialne za to jak głęboko auto siada, a tu niespodzianka. Wymieniać amortyzatory, reklamować sprężyny (za miękkie?)?

Na starych siedział tak samo. Po wymianie nie zauważyłem zmiany na lepsze... Kupiłem KYB K-flex o parametrach jak poniżej: 

Strona zabudowy: oś tylna

Parametry:
sprężyna zwojowa
Długość [mm] : 305
Ciężar [kg] : 1,84
Średnica zewnętrzna [mm] : 115
Grubość 1 [mm] : 12

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...