Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sklepy online z częściami / firmy części

atomic99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Macie jakieś sprawdzone sklepy online z częściami specjalizującymi się w NISSAN'ach

Preferowany duży wybór części do Micry K11 1998r. po lifcie

Jakich firm części kupować cena/jakość  ? ? ?

Filtry ?

Elementy zawieszenia ?

W tej dziedzinie każdy ma inne preferencje, inne firmy sprawdzone. Pytaj o konkrety w razie potrzeby. Takie jest moje zdanie. :wave:

Z doświadczenia wiem że najważniejsze są filtry dobraj jakości  powietrza i paliwa,

do Focusa którego posiadam kupuje już dłuższy czas markowe Bosch, Motokraft, FoMoCo,

bo taniość Filtron i jakaś tam inna firma wyszła mi bokiem musiałem czyścić wtryski, to samo miał mój ojciec w Mondeo po filtrach powietrza albo paliwa Filtrona.

Od ponad 4lat jeździmy na Bosch, Motokraft, FoMoCo i jest wszystko gitarka.

Do Micry którą kupiłem dosłownie 2dni temu, też chcę założyć coś pożądnego w przystępnej cenie, na allegro jest pełno jakiś TOKO albo JAPANPARTS niektórzy piszą że to oryginalne Japońskie.

Pewno kupię taki komplet:

Filtr powietrza: BOSCH - 25zł / MANN-FILTER - 39zł

Filtr paliwa: BOSCH - 57zł / MANN-FILTER - 54zł

Filtr oleju: BOSCH - 17zł / MANN-FILTER - 19zł

Filtr kabinowy: BOSCH - 54zł / MANN-FILTER - 48zł

Jak ktoś ma sklep z tańszymi to niech podsyła, jak narazie z tych które znalazłem wygrywa sklep podany poniżej. 

A jakie firmy elementów do zawieszenia, chodzi mi o końcówki drążka, elementy gumowe na wachaczasz ? ? ?

Do Focusa i Mondeo kupowałem przeważnie firm Meyle, Delphi, Febi, Swag, ale do Micry tych firm elementy są dość drogie. 

Z jakich firm kupić te elementy żeby były jakościowo dobre/wytrzymałem i w rozsądnych pieniądzach.

Samochodzik będzie używała moja żona przy dojazdach do pracy, po trasie nie będzie jeźdzone no chyba że gdzieś ze 20-30km więc prawie 95% to miasto. :)

AAA no i co z tymi sklepami są jakieś do NISSAN'a ? ? ?

Do Fordów jest kilka fajnych z których zamawiam już dłuższy czas i mają naprawdę ceny zajefajne i często oryginalne części w cenie badziewnych zamienników.

Dokładne dane autka:  NISSAN Micra K11 / 1.0 16V / 54KM / 1998r. po lifcie  

Co sądzicie o firmach:  KAMOKA, VALEO, MEYLE, PURFLUX ???

sklepik z takimi cenami to aparts.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...