Gość saki Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Witam. Jestem nowym posiadaczem almery 98, 1,4. Auto ma założony sekwencyjny gaz. Mam dwa pytania. Jak ten silnik sprawuje się z gazem. I drugie. Czy to auto ma łańcusz, czy też cholerny pasek rozrządu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Autko jest na łańcuszku. A co do gazu, to nie ma najmniejszego preblemu. Tym bardziej na sekwencji. Ja mam instalke drugiej generacji i przejeździłem już 80 kkm bezawaryjnie, a silniczek chodzi jak pszczółka! Witamy w klubie i zadowolenia z Nismo! Pozdro! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Autko jest na łańcuszku. A co do gazu, to nie ma najmniejszego preblemu. Tym bardziej na sekwencji. Ja mam instalke drugiej generacji i przejeździłem już 80 kkm bezawaryjnie, a silniczek chodzi jak pszczółka!Witamy w klubie i zadowolenia z Nismo! Pozdro! :twisted: Powiedz mi jeszcze więc jaki olej to niego wlewać i jak często wymieniac. Bo właściciel obiecał mi instrukcję, ale ni diabła, nie mogę się jej doprosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Olej wymieniaj co 15 tysięcy. A jaki... no cóż, każdy ma swoją szkołe. Autko w 98 roku, fabrycznie było zalewane Texaco syntetyk. Ja jeżdże na nim do tej pory i jestem zadowolony. Ale inni nissanowcy jeżdżą też na castrolu, mobilu i też są zadowoleni. Ważne żeby był dobrej marki i systematycznie wymieniany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Olej wymieniaj co 15 tysięcy. A jaki... no cóż, każdy ma swoją szkołe. Autko w 98 roku, fabrycznie było zalewane Texaco syntetyk. Ja jeżdże na nim do tej pory i jestem zadowolony. Ale inni nissanowcy jeżdżą też na castrolu, mobilu i też są zadowoleni. Ważne żeby był dobrej marki i systematycznie wymieniany. marka to tam jest rzecz mało istotna. mnie bardziej interesuje lepkość i klasa: syntetyk czy półsyntetyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Syntetyk 5W40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Jak byl zalewany syntetykiem to tylko syntetyk bo jest duzo lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 autkiem zrobiłemm już 600 kilometró i chodzi super. Jednak rzeczy tylko mnie niepokoi, ale pewnie obawy na wyrost. Mianowicie po odpaleniu (auto ma sekwencyjny gaz) minimalnie skaczą i spadają obroty. Trwa to 5, może 6 sekund. Różnice są niewielkie. 60-70 obrotów od normy. Czy to dlatego, że jest gaz, czy może tak wygląda po prostu ssanie w zagazowanej almerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adig Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 N15 jeżdzą na gazie super,wiec bedziesz zadowolony ja na gazie już zrobiłem 20 000 i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.