kylo_k2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam. Mam pytanie Terrano II z 2001r 2.7tdi wpada w wibracje po przekroczeniu 50 km/h i wzmaga sie w miarę zwiększania prędkości. Co może być przyczyna co sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Na start Dokręć koła !!!!!!!!!!!!! jeśli to nie to to luzy układu kierowniczego i zawieszenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 stawiam na koła!!! wyważyć i sprawdzić ogumienie czy niema żadnej bani następna sprawa krzyżaki na wale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 no tak zapomniałem że koła mogą być pokrzywione na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opony to raczej nie są. Na krzyzakach nie czuje luzu. Jutro przełoże koła ze swojego T1 to wyklucze jedna rzecz. Koła dokrecalem bo myślałem ze to łożyska i zdejmowalem koła. Na pewno mam do zrobienia gniazda drążkow bo ktoś mocno to zaniedbał ( ja auto kupiłem kilka dni temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Gniazda drążków ? co to jest chodzi o końcówki drążków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 zapewne gniazda drążków reakcyjnych a co do wibracji to stawiam na koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dokładnie te gniazda. Wiecie ile kosztuje odrobienie gniazd u ślusarza wg rysunków hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Spoko to dla mnie czarna magia choć wnioskuję że to coś ala stabilizator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 do tego drążka jest przykręcony dolny wahacz. (część wahacza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 to chyba nie wina gniazd ... u mnie "miseczki nie istnieją" i śmigam grubo ponad 100-kę - żadnych wibracji nie ma, do tego auto regularnie i mocno katowane w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Najpierw sprawdzę koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 wyczyść felgi, może błoto zalega ... objawy pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dokładnie te gniazda. Wiecie ile kosztuje odrobienie gniazd u ślusarza wg rysunków hugh_h 1. Sprawdz wymiary z rysunku z rzeczywistymi elementami. U mnie nie pasowało. (różnica 2mm, mimo, że ta sama firma) 2. Ja zapłacilem u tokarza 40 zł chyba za wytoczenie z tego rysunku, tylko nie uwzględniałem tolerancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dokładnie te gniazda. Wiecie ile kosztuje odrobienie gniazd u ślusarza wg rysunków hugh_h ja płaciłem około 90zł za te 4 miseczki ja też pamiętam że inne wymiary miałem. tu masz rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babcuk Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ja miałem kiedyś przypadek wibracji i też myślałem że koła i zawieszenie a okazało się że w przednim wale napędowym jeden z krzyżaków był zapieczony (zblokowany) luzu nie miał żadnego. Ale wibracje były wyczuwalne przy prędkościach od 40 do 60 kmh potem zanikały (coś na zasadzie skrzywionego mieszadła na wiertarce ) Sprecyzuj czy wibruje ci na 4x4 czy na 4x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 W T2 3.0 Di przedni wał kręci się ciągle nawet pomimo 4x2 ... ale tutaj to pewnie bez znaczenia uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babcuk Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 no tak ale kolega maże ma manualne sprzęgi i jeździ na zapiętych cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Wibruje bez względu na to czy 4x4 czy 4x2. Wibracje narastają wraz z prędkością (jechałem do ok 120) sprzegi są automaty. To nie bardziej sie opłaca kupić dotowe razem z tulejka i polibuszami. Na olx jest za 170zł komplet (z Torunia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 No tak, ale jeśli ktoś właśnie ma już komplet polibuszy to i ma tuleje ... czyli same miseczki wyniosą go 170 + wysyłka ... drogo nieco Kylo, a nie masz innych kół żeby podmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Mam 32" jak wejdą to sprawdzę, dziś nie znalazłem czasu na auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi