Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144] Primera SR20DE dusi się, muli itp. Pomocy

eRGy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Proszę Was o pomoc bo już mnie na tą Primę cholera bierze.

Od jakiegoś czasu walczę z przyduszaniem się przy dodaniu gazu. Dosłownie jak by się hamulec wciskało a jak odpuszczę gaz to po chwili można normalnie przyspieszać ale ogólnie kangur. Objawy są w bardzo różnych momentach; czasem jedzie normalnie ( zimny czy ciepły) a innym razem od razu bleee. Na biegu jałowym idealnie, nic nie faluje.

Temat poruszałem już w poście przepływomierza ale kupiłem nowy i to samo. Świece, kable, filtry, rozrząd wszystko wymieniane, komp nic nie pokazuje. To samo jest na gazie i benzynie. Może ktoś tak miał lub ma pomysł co jeszcze sprawdzić? Z góry Dzięki za podpowiedzi. 

Zapomniałem dodać ;)

Primera Traveler 2000rok. 2,0 benz.+ gaz BRC 24 sequent 

Raczej nie, sprawdzałem nic nie jest popękane, bardziej sprawia wrażenie jak by się zalewał bo w momencie przyduszenia jak odejmę gazu to po chwili wkręca się wyżej. Zgrałem sobie serwisówkę i sprawdzę jeszcze napięcia na wszystkich czujnikach. Może to czujnik położenia przepustnicy? 

• 2 lata później...

Mam chyba to samo. Czasami przy 60, czasami 80, czasami 120 km/h (okolice 2500 rpm) mam wrażenie jak by auto się dusiło czy zalewało, dostaje delikatnego kangurka, po odjęciu czy dodaniu gazu "przełamuje się" i chwilowo ustaje.

Czy udało Ci się dojść przyczyny?

Jestem po naprawie kolektora wydechowego bo się poluzował/uszkodził i chłodnicy.

Tysiąc zł już poszło... Boję się co dalej.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...