MMirash Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Witam Kupując Maximę, obstawiałem, że wymienie świece, ewentualnie cewki i będzie git, a tu zonk... Ale po kolei. Auto czasem jedzie jak szalone, czasami jak depne w spód, to ledwo się ciągnie do przodu - czuć, jakby nie chodził na jeden, albo nawet dwa baniaki Świece dostał nowe, zero efektu, cewki podmieniałem, bez różnicy. Straszą mnie wypalonymi gniazdami zaworowymi, bo auto ma blisko 400kkm, a od prawie 10 lat jeździ na LPG Nie wiem czego się złapać, zdjąłem pokrywy, bo i tak uszczelki do roboty, luzy zaworowe sprawdzam, na dolocie jakieś 0.25, może 0.30, na wydechu brak. No ale to hydraulika, więc nie wiem na ile jest to miarodajne. Darcie głowic i ich remont średnio mi się uśmiecha - bo koszta. W zasadzie nie ma różnicy czy Pb, czy LPG, dignostyka pokazała uszkodzone sondy i czujnik spalania stukowego. Ponoć, czujnik może szaleć od sond, bo siedzą, no ale na LPG powinien jechać, instalacja stara, bez obd i autoadaptacji Macie jakieś pomysły, co sprawdzić, czego się złapać? Edit; juz wiem ze to nie hydraulika, tylko płytki, moja gafa czy związek z problemami może mieć zatkane jedno z dojść do dolotu, nie wiem czy to egr czy cos, ale jest w zasadzie niedrożne, jakby był zatkany węglm ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 sprawdź ciśnienie i wyreguluj zawory Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMirash Posted May 4, 2015 Author Share Posted May 4, 2015 Witam Temat zaworów pokonany, ale problem pozostał Kolejna sugestia jaką otrzymałem to czujnik położenia wału/wałka. Ten dolny, koło filtra odpiąłem, wtedy rzekomo powinien brać sygnał z górnego - szarpie tak jak wcześniej Można jednoznacznie wywnioskować, że górny jest w takim razie padnięty? Dodam, że obrotomierz również szwankuje, tylko czasami działa poprawnie, zwykle skacze i idzie max do 2 tys obrotów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskr5 Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Witam kolego, mam identyczne objawy. Też błąd czujnika stukowego. Czy poraziłeś sobie z tematem? U mnie po wymianie czujnika auto odżyło , ale to nie to samo co wcześniej jeśli chodzi o moc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.