arkady30 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Wiram. Mam taki problem, że obroty silnika idą do 1500 i koniec. Odcięcie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów, żadna kontrolka się nie świeci, a mechanicy drapią się po głowie i nic więcej. POMOCY! Dodam, że silnik został wymieniony po zatarciu. Odpala i pracuje idealnie. Model X-Trail, rocznik 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 sprawdź przepływomierz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekk Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 sprawdz czy podlaczony czujnik od rozrzadu przy pompie vacu, lub czy nie jest walniety... u mnie durnialo przy 1800 i zmulka lub gasniecie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkady30 Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 przepływomierz był wymieniomy Sprawdzone wszystko i nic Ma ktoś jeszcze jakieś rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeshky Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Sprawdzone wszystko uwielbiam takie określenia. oczekujesz od nas konkretnych propozycji a sam nie zadasz sobie trudu żeby opisać co dotychczas sprawdziłeś/wymieniłeś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkady30 Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 Tak, jak pisałem na początku. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Kontrolki się nie świecą. Sprawdzone wszystkie możliwe czujniki. Auto stoi u mechanika, sam go nie robię, stąd mało konkretów z mojej strony. Straszy mnie teraz, że może być padnięty sterownik silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeshky Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 filtr paliwa, zawory SCV, rozrząd, wtryski - wszystko do sprawdzenia, te części nie pokażą Ci błędu w komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.