wachoz Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 zwracam się z pytaniem do uzytkowników Pulsara 2014 - czy ktoś z Szanownych kolegów wie, czy ktoś w kraju produkuje bagażniki dachowe do tego modelu, ewentualnie może są gdzieś w sprzedaży z importu? Jak dotąd "uzbroiłem" swój nowy nabytek w listwy boczne na drzwiach, w listwy progowe i ostatnio doszła listwa ochronna tylnego zderzaka pod drzwiami (klapą) bagażnika, oraz wykładzina z tworzywa do komory bagażnika, dokładnie dopasowana wymiarami. No i pozostał mi do szczęścia ten bagażnik dachowy, którego jak dotąd nigdzie nie napotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falko Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Miałem ten sam problem przed wyjazdem na narty w marcu.Nawet Thule przysnęło. Zostaje na razie tylko bagażnik fabryczny Nissana w ASO za ok 600 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wachoz Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 W kwietniu br pisałem, że pozostał mi do kupienia bagażnik dachowy i pytałem czy produkowane są bagażniki dachowe (bazowe) do Nissana Pulsara 2014,oraz gdzie można ten sprzęt kupić. W wyniku własnych poszukiwań znalazłem odpowiedź. A więc - bagażnik znanej firmy Thule można zakupić w salonie Nissana, jednakże cena jak dla mnie jest powalająca, w granicach 800zł. Ale od czego jest internet - zgodnie z porzekadłem "szukajcie a znajdziecie" - dobry przyjaciel komputer wynalazł to, czego szukałem. Okazuje się, że bagażnik, konkretnie dedykowany tylko do Pulsara jest, produkowany przez francuską firmę MontBlanc w dwóch wersjach - z belkami stalowymi i aluminiowymi i bez problemu do kupienia w kraju, a co ważne - w przystępnych cenach. Była szybka decyzja i z jego zakupu jestem bardzo zadowolony, bagażnik fajnie się prezentuje i zdał pozytywnie egzamin, "niosąc" na swych alumniniowych ramionach box i rower, oczywiście z zachowaniem norm łącznego ciężaru ładunku na dachu, a dystans był nie byle jaki, bo ponad 1200km. Pulsarek zniósł tę podróż także dzielnie, nie poddając się na trasie silnej ulewie i zużywając średnio 6,78l/100 benzyny, jadąc ze średnią prędkością 120km/godz. na całej odległości - od wyjazdu - Niemcy, Dusseldorf - do przyjazdu do Polski, Warszawa (łącznie z postojami) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 To i ja się pochwalę zestawem powiekszonym. Pierwsza trasa zaplanowana na przyszły weekend, 600km. Zobaczymy jak się będzie sprawować Via Tapatalk @ Huawei P8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.