Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Bagażnik dachowy

wachoz

Rekomendowane odpowiedzi

zwracam się z pytaniem do uzytkowników Pulsara 2014 - czy ktoś z Szanownych kolegów wie, czy ktoś w kraju produkuje bagażniki dachowe do tego modelu, ewentualnie może są gdzieś w sprzedaży z importu? Jak dotąd "uzbroiłem" swój nowy nabytek w listwy boczne na drzwiach, w listwy progowe i ostatnio doszła listwa ochronna tylnego zderzaka pod drzwiami (klapą) bagażnika, oraz wykładzina z tworzywa do komory bagażnika, dokładnie dopasowana wymiarami. No i pozostał mi do szczęścia ten bagażnik dachowy, którego jak dotąd nigdzie nie napotkałem.

• 3 tygodnie później...

Miałem ten sam problem przed wyjazdem na narty w marcu.Nawet Thule przysnęło. Zostaje na razie tylko bagażnik fabryczny Nissana w ASO za ok 600 zł.

• 2 miesiące temu...

W kwietniu br pisałem, że pozostał mi do kupienia bagażnik dachowy i pytałem czy produkowane są bagażniki dachowe (bazowe) do Nissana Pulsara 2014,oraz gdzie można ten sprzęt kupić. W wyniku własnych poszukiwań znalazłem odpowiedź. A więc - bagażnik znanej firmy Thule można zakupić w salonie Nissana, jednakże cena jak dla mnie jest powalająca, w granicach 800zł. Ale od czego jest internet - zgodnie z porzekadłem "szukajcie a znajdziecie" - dobry przyjaciel komputer wynalazł to, czego szukałem. Okazuje się, że bagażnik, konkretnie dedykowany tylko do Pulsara jest, produkowany przez francuską firmę MontBlanc w dwóch wersjach - z belkami stalowymi i aluminiowymi i bez problemu do kupienia w kraju, a co ważne - w przystępnych cenach. Była szybka decyzja i z jego zakupu jestem bardzo zadowolony, bagażnik fajnie się prezentuje i zdał pozytywnie egzamin, "niosąc" na swych alumniniowych ramionach box i rower, oczywiście z zachowaniem norm łącznego ciężaru ładunku na dachu, a dystans był nie byle jaki, bo ponad 1200km.

Pulsarek zniósł tę podróż także dzielnie, nie poddając się na trasie silnej ulewie i zużywając średnio 6,78l/100 benzyny, jadąc ze średnią prędkością 120km/godz. na całej odległości - od wyjazdu - Niemcy, Dusseldorf - do przyjazdu do Polski, Warszawa (łącznie z postojami) .

post-92151-0-56227800-1438024641_thumb.jpg

• 6 miesięcy temu...

To i ja się pochwalę zestawem powiekszonym. Pierwsza trasa zaplanowana na przyszły weekend, 600km. Zobaczymy jak się będzie sprawować

b0f8bcb95827db32de7c87b8c6e858aa.jpg

Via Tapatalk @ Huawei P8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...