Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z autem Nissan Primera P12 1,9 DCI

Krychu82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szacowne grono

Piszę z prośbą o poradę, w doprowadzającym mnie do szału problemie z moim samochodem. Przejdźmy do rzeczy, problemy rozpoczęły się kilka miesięcy objawiając się trudnościamu z  uruchomieniem pojazdu, które było możliwe dobiero po wielokrotnym wymowaniu i wkładaniu kluczyka do stacyjki i minęly one  gdy przybliżyłem antenę immobilaizera. Jak się okazało były one preludium, do poważnieszych problemów. Mianowicie wróciła niedogodność przy rozruchu pojazdu, połączona gaśnięciem silnika  w trakcie jazdy w losowym momencie, przez co nie mogę ustalić okoliczności tego zjawiska. Po prostu gaśnie, a przy próbie ponownego uruchomienia silnika. Włącza się kontrolka Check Engien, wskazania temperatuty cieczy spadają i włącza się wentylator chłodnicy, dopiero  kilkudziesięciu próbach silnik ponownie rozpoczyna pracę.  Natępnym w kolejności problemem, jaki równocześnie wystąpił to brak centralnego zamka, samochód nie reaguje na sygnały wysyłane z kluczyka( bateria wymieniona). W chwili obecnej auto przestało odpowiadać, po przekręceniu kluczyka włącza się zapłon i wentylator chłodnicy. Dlatego postanowiłem wymienić komputer sterujący, jednak ta operacja również nie przyniosła efekty, o ile centralny zamek działa a immobilaizer reaguje  poprawnie (brak kontrolki), o tyle auto nadal nie odpala, nie ma odzewu z świec żarowych. Pytanie co może być przyczyną zaistniałem sytuacji

Z poważaniem

Krystian

PS. zapomniał bym wraz z ECU dosałem moduł którego nie mogę zlokalizować, widniejej na nim numer

Part no.  248 219 F900

• 3 tygodnie później...

Najpierw sprawdź masowanie lub je popraw dorób oddzielnie dodatkowa masę na blachę i silnik.A więcej info szukaj w dziale p12

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...