tomek0102 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam, od niedawna jestem posiadaczem Qashqaia II silnik 1,2 , po odpaleniu auta przez chwilę po ruszeniu świeci się kontrolka (zaznaczona na czerwono na załączonym zdjęciu), po przejechaniu około 100m gaśnie, czy to jest normalny objaw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 hmmm...ja tak nie mam, więc podejrzewam że to nie jest normalny objaw - czytałeś już instrukcję ? Zresztą podejrzewam że to będzie jakiś ogólny błąd który można zdiagnozować jedynie poprzez podpięcie pod komputer (i to nie takim tanim ODBC za pare złotych od chińczyka , więc chyba czeka cię ASO ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ale przecież bądź zdjęciu masz wyłączony silnik. Może po uruchomieniu przez 20-30 sekund przypomina i pasach z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 a nie łatwiej przeczytać instrukcję ? lub zapytać się sprzedawcy jak nie chce się czytać ? hmmm...ja tak nie mam, więc podejrzewam że to nie jest normalny objaw - czytałeś już instrukcję ? Zresztą podejrzewam że to będzie jakiś ogólny błąd który można zdiagnozować jedynie poprzez podpięcie pod komputer (i to nie takim tanim ODBC za pare złotych od chińczyka , więc chyba czeka cię ASO ... też tak masz ale nawet o tym nie wiesz co Ty wypisujesz - diagnoza przez komputer ? Ty chyba tez nie czytałeś instrukcji glowna.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0102 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Bardzo dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Możesz sam to kasować przyciskiem na kierownicy.Lewa strona przycisk do obsługi ekranu informacji kierowcy.Należy go wcisnąć i ostrzeżenie zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 a nie łatwiej przeczytać instrukcję ? lub zapytać się sprzedawcy jak nie chce się czytać ? też tak masz ale nawet o tym nie wiesz co Ty wypisujesz - diagnoza przez komputer ? Ty chyba tez nie czytałeś instrukcji A nie łatwiej czytać co napisałem ? Cytuję : "...czytałeś już instrukcję ? " . Tak, owszem moje myśli poszły potem nieco dalej ale właśnie dlatego że nie czytałem instrukcji. Zresztą nvrmnd - dobze zeście chopu pomogli, hej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 może nie do końca rozumiem tą instrukcję ale czy to świecenie się tej kontrolki przez kilk sekund po ruszeniu jest w końcu normalne czy nie? mam sprawdzać po kolei te wszystkie pkt (ciśnienie w kołach itd? czy po prostu przez te kilkanaście sek system tylko sprawdza parametry I tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.