tomek0102 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Witam, od niedawna jestem posiadaczem Qashqaia II silnik 1,2 , po odpaleniu auta przez chwilę po ruszeniu świeci się kontrolka (zaznaczona na czerwono na załączonym zdjęciu), po przejechaniu około 100m gaśnie, czy to jest normalny objaw ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sph3r3 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 hmmm...ja tak nie mam, więc podejrzewam że to nie jest normalny objaw - czytałeś już instrukcję ? Zresztą podejrzewam że to będzie jakiś ogólny błąd który można zdiagnozować jedynie poprzez podpięcie pod komputer (i to nie takim tanim ODBC za pare złotych od chińczyka , więc chyba czeka cię ASO ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
njacek Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Ale przecież bądź zdjęciu masz wyłączony silnik. Może po uruchomieniu przez 20-30 sekund przypomina i pasach z tyłu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartoszN Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 a nie łatwiej przeczytać instrukcję ? lub zapytać się sprzedawcy jak nie chce się czytać ? hmmm...ja tak nie mam, więc podejrzewam że to nie jest normalny objaw - czytałeś już instrukcję ? Zresztą podejrzewam że to będzie jakiś ogólny błąd który można zdiagnozować jedynie poprzez podpięcie pod komputer (i to nie takim tanim ODBC za pare złotych od chińczyka , więc chyba czeka cię ASO ... też tak masz ale nawet o tym nie wiesz co Ty wypisujesz - diagnoza przez komputer ? Ty chyba tez nie czytałeś instrukcji glowna.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0102 Posted April 30, 2015 Author Share Posted April 30, 2015 Bardzo dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Możesz sam to kasować przyciskiem na kierownicy.Lewa strona przycisk do obsługi ekranu informacji kierowcy.Należy go wcisnąć i ostrzeżenie zniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sph3r3 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 a nie łatwiej przeczytać instrukcję ? lub zapytać się sprzedawcy jak nie chce się czytać ? też tak masz ale nawet o tym nie wiesz co Ty wypisujesz - diagnoza przez komputer ? Ty chyba tez nie czytałeś instrukcji A nie łatwiej czytać co napisałem ? Cytuję : "...czytałeś już instrukcję ? " . Tak, owszem moje myśli poszły potem nieco dalej ale właśnie dlatego że nie czytałem instrukcji. Zresztą nvrmnd - dobze zeście chopu pomogli, hej ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamilos84 Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 może nie do końca rozumiem tą instrukcję ale czy to świecenie się tej kontrolki przez kilk sekund po ruszeniu jest w końcu normalne czy nie? mam sprawdzać po kolei te wszystkie pkt (ciśnienie w kołach itd? czy po prostu przez te kilkanaście sek system tylko sprawdza parametry I tyle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Normalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.