ZIUK9 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Witam !, czy ktoś z użytkowników Q J11, 1.2 spotkał się z taka usterką (pojawiającą się sporadycznie) po włożeniu kluczyka i przekręceniu zapalają się kontrolki następnie przy próbie "zapalenia" brak jakiejkolwiek reakcji rozrusznika - cisza (milknie tylko radio) po iluś próbach różnie raz 1-3 nieraz po 20 min zapala, jak wspomniałem zdarza się to sporadycznie bywa , że 2-3 msc spokój a bywa że dzień po dniu. Byłem w serwisie ale oczywiście złośliwość przedmiotów martwych za każdym razem zapalał, a diagnoza komp. nic nie wykazała ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Objawy jak przy wytartych szczotkach rozrusznika. Gdy zdarzy się że nie będzie chciał zapalić popukaj w rozrusznik jeśli zaskoczy, choć jak szczotki bardzo wytarte to nie musi, to na bank szczotki do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Wątpię by szczotki tak szybko się wytarły. Kolega pisze o J11 - czyli stosunkowo młodym samochodzie (nie pisze o przebiegu). Ale może przez system STOP-START? Może coś z immobilizerem? Na obu kluczykach ten sam objaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIUK9 Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Przebieg dopiero 11 tys. km, także szczotki raczej odpadają, spróbuję na drugim kluczyku czy będzie to samo. Jak nie to w serwisie mówią żeby zostawić im na kilka dni i będą "testować". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popek82 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Witam u mnie jest podobnie prawie od poczatku (2008) co kilka miesięcy auto odpala i zaraz gasnie (jakby immobiliser odstawił) przez chwile nie moze odpalić po czym po kilku minutach 2-3 jest ok. Jeszcze jak był na gwarancji pojechalem do aso ale oczywiscie było ok. Usterka trudna do zdiagnozowania bo wystepuje sporadycznie. Reasumując u mnie wygląda to jakby immo sie nie rozkodowała lub alarm (takie tez tematy były na forum). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Wątpię by szczotki tak szybko się wytarły. Kolega pisze o J11 - czyli stosunkowo młodym samochodzie (nie pisze o przebiegu). Ale może przez system STOP-START? Może coś z immobilizerem? Na obu kluczykach ten sam objaw? Fakt, to też prawdopodobna opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 mam J10 z 2013r,podczas wysokiej temperatury na zewnątrz auto nie odpala,tak jakby nie czytał kluczyka.Serwis oczywiście nie widzi problemu,bo u nich jest chłodno więc autko odpala. Twierdzą że to jakiś wyjątkowy przypadek..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakauer Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Mialem QQ 2009 1.6 benzyna. Objaw: kontrolki sie pala, przekrecam kluczyk i cisza !. Mialem tak 2-3 razy w ciagu trzech lat uzytkowania. To autoalarm! Mialem Cobre na CANie. Pomagalo otwarcie i zamkniecie maski lub drzwi kierowcy (moze u Was jeszce cos trzeba poruszyc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.