Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

gregson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mój post rano już skasówali :thumbsdown:

Jak polityczny byl to popieram usuwanie takich tresci. Admin-Good Job!!!

CYTAT:

Rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Olsztynie Zbigniew Czerwiński poinformował we wtorek PAP, że działalność zorganizowanej grupy przestępczej polegała na tym, że kupowała ona produkty ropopochodne (objęte procedurą zawieszenia poboru akcyzy), a następnie mieszała je z innymi chemikaliami, czy nieco oczyszczała. Tak wyprodukowane "paliwo" jako pełnowartościowe trafiało potem na stacje benzynowe w woj. mazowieckim, warmińsko-mazurskim, podkarpackim, śląskim, kujawsko-pomorskim i łódzkim.

"Udało nam się ustalić listę stacji, na których każdy kierowca mógł zatankować sfałszowane paliwo" - podał rzecznik prokuratury.

Prokuratura twierdzi, że kierowana przez trzech mężczyzn (Zdzisława W., Jacka Ż. i Dariusza D.) grupa paliwowa wprowadziła na rynek co najmniej 142 cysterny produktów ropopochodnych oraz kolejnych kilkanaście cystern paliwa "wyprodukowanego" z odbarwionego oleju opałowego. Straty Skarbu Państwa z tytułu nieopłaconych podatków akcyzowych to ponad 11 mln zł.

Grupa, którą oskarżyła prokuratura, liczyła w sumie 18 osób. Większość z nich przyznała się do przestępstwa i złożyła przed prokuratorem wyjaśnienia.

"W czasie śledztwa zabezpieczono majątek i pieniądze należące do członków grupy przestępczej, niektóre zabezpieczenia są o wartości miliona złotych" - podał prokurator Czerwiński.

Oskarżonym w tej sprawie grozi do 15 lat więzienia.

A później zdziwienie czemu auto słabe , czemu coś stuka w nowym silniku itp dziwne zachowanie ?

Pamiętam jak 12 lat temu facet przy mnie wlewał do zbiornika 50L z opałem jakiś kwas i z redboola robił się żółciutki ON , ale w zapachu i "na dotyk" był inny niż oryginał ! 

Miał ktoś z Was taki problem w J10? Po włożeniu kluczyka i uruchomieniu radia,gra ono bardzo głośno.Po ściszeniu i wyłączeniu stacyjki,powtórne uruchomienie znowu powoduje skok na wyższą głośność.

Nie trzyma poziomu nagłośnienia.

A czy radio nie ma funkcji ,ustawienia głośności po włączeniu na jednym  poziomie niezależnie jaka głośność była przed wyłączeniem? 

Tego nie wiem

Spontan po irlandzku :) 

W anonimowym mailu wysłanym do Ryana Tubridy’ego z radia RTÉ 2fm kobieta prosi słuchaczy o pomoc w znalezieniu mężczyzny, z którym ponad dekadę temu spędziła upojną noc.

W piątek, 2 sierpnia 2003 roku przyjechała wraz ze znajomymi do Dublina, by następnego dnia obejrzeć mecz Laois – Armagh. „Razem z przyjaciółmi wyszliśmy na miasto. W Coppers poznałam pewnego mężczyznę. Odłączyliśmy się od znajomych i zdaje mi się, że poszliśmy do Bewleys Hotel w Ballsbridge. Rano opuściłam hotel, żeby pójść na mecz i nie przykładałam do całej sprawy wielkiej wagi” – pisze kobieta.

„Przespaliśmy się ze sobą i w rezultacie mam teraz wspaniałego syna” – dodaje.

Według kobiety oboje „nie byli zbyt pijani”, ale nie pamięta już szczegółów tej nocy. Wydaje jej się, że mężczyzna nazywał się Sean i pochodził z Armagh. Możliwe też, że miał kolczyk w uchu. Kobieta podkreśla, że nie chce niczego od ojca swojego dziecka i pragnie tylko poinformować go, że ma syna. „On ma swoje własne życie, a ja chcę tylko, żeby wiedział….niczego nie żałuję. Mój syn ma 11 lat i jest cudowny. Ma teraz ojczyma, wspaniałego człowieka” – pisze kobieta.

„Ta noc była jak kubeł zimnej wody, zmusiła mnie, bym dorosła. Od lat zastanawiam się co mogłabym zrobić, żeby znaleźć tego człowieka nie znając jego nazwiska i pomyślałam, że spróbuję wysłać list do radia”.

Redaktor poprosił o pomoc słuchaczy. Przyznał jednak, że to może być „szukanie wiatru w polu”. Mimo to kobieta nie jest bez szans, tym bardziej że jej historia cytowana jest przez większość irlandzkich mediów.

Fergul ! A ty szukasz go ... po Polsce ? ;)

Całość historii jakaś nie nasza .... u nas szukano by alimenciarza !  :D

• 2 tygodnie później...

Witam z Polski :)

Dzis w Wa-wie spotkao mnie cos bardzo dziwnego !!!

Zamówiony obiad w restauracji na Krakowskim Przedmiesciu ,w jednym z dan nie zgadzalo sie menu  , po prosbie o wymiane na zgodne ,z zamowieniem ,w ziemniakach znalezlismy kamien wielkosci pilki do golfa ukryty pod ziemniakami ,zona sie wsciekla i zrobila raban do ktorego przylaczyli sie inni obecni w lokalu ....

Osoba z personelu kuchennego robila sobie dowcipy 'na poziomie' vilage people .

rachunek uregulowano ,nie maly i wyszlismy glodni z lokalu !!!

W innym nakarmiono nas taniej i bez problemow .

Idioci sa wsrod nas !

Ech...Warszawa ....

Przykro mi z tego powodu kolego że w moim mieście spotkała cie taka historia :(

Widzisz jak to ja bym był to tym kamieniem wy***ał bym zęby temu kucharzowi i kazał mu go połknąć! nie kłamie bo już tak bywało w latach 90!

Fergul nie miej pretensji do Warszawy jak warszawiaków w niej brak bo co to 2%  -_-

Edytowane przez Edek01

Rachunek uregulowano...jeszcze zapłaciłeś za coś takiego???

W restauracji w Gdyni(znana) jedliśmy  z żoną obiad i zamówione było w drugim daniu sos z krewetek.Jak się okazało,sos był zburzały.Sam kucharz  przyniósł nowe porcje i przepraszałza ten incydent,a dodatkowo żona dostała lampkę wina do obiadu,a ja na wynos :D  Z tym moim na wynos mieli problem :D ale kucharz wymyślił :D    i dostałem Jasia wędrowniczka w buteleczce po sosie chili :D

Odliczono od rachunku  kamienne danie .

Ja absolutnie nie mam pretensji do 'calej Warszawy' ale wstyd na Europe ,bo kamien byl na talerzu kolezanki z Irl. i tu lezy problem co ona powie 'swoim' po powrocie , to raczej nam jest wstyd za obsluge lokalu ;(

To sporo musiała mieć tych ziemniaków na talerzu , skoro kamień wielkości piłeczki do golfa zdołał się ukryć ... ;)

Warszawa, Polska, Europa ,Świat...wszędzie może przytrafić się "niespodzianka" klientowi, który "podpadnie" w jakiś sposób obsłudze ...

Kamień zobacxysz... czegoś innego nie....

Wszędzie się może zdarzyć. Mnie na jednym wyjeździe dwa razu oszukali w Chorwacji (raz skutecznie, raz udawali, że nic się nie stało i zwrócili pieniądze) z głupim uśmiechem.

Na takie k**ewstwo to jest jeszcze większe i okrutniejsze  k**ewstwo ,szkoda że to nie mnie tego kamyka nie podał  :D

Edek ..."oni" wiedzą komu podać  ... ;) Tobie to jakby broń do ręki dali :D :D :D

Pani Moderator !

A co to za bzik ? Czy to konkurs ... ;)

Przepraszam ... ale nie mogę wyobrazić sobie Pani na miotle :)

Edek ..."oni" wiedzą komu podać  ... ;) Tobie to jakby broń do ręki dali :D :D :D

:spoko:  ..... :laie_67:

Pani Moderator !

A co to za bzik ? Czy to konkurs ... ;)

Przepraszam ... ale nie mogę wyobrazić sobie Pani na miotle :)

;)

Pan - nie .... ale inni tak :D

Broń Broni  :D

Kiedy Bronia sama.

Kiedy Bronia rozebrana.

Kiedy Bronia się nie broni.

Wtedy można użyć Broni!!!

• Upvote 2

Edwardzie ...Ciebie mozna lyzkami jesc :) 

...powiem tylko tak ...

ja nie potafie robic awantury , co nie oznacza ze nie umiem zawalczyc o swoja racje , ale jestem takiego usposobienia ze jesli ktos mnie oszukuje ,a wyczulony jestem na to , to jest mi wstyd za té osobé !!!

Czuje na sobie wzrok kamry i tajniaka w hip.markecie ,a wczoraraj na koncercie pomoglem pozbierac sie policjantowi co wysypal sie na seqwayu kolo mnie , ale byl huk !...

Dziękuję Koledze ! :spoko:

Przy obecnym awatarze chyba  tak należałoby  tytułować Naszego Rodzynka ? :D

Fergul czytam że do ciebie akcja lgnie, jak  będziesz uważać to pożyjesz  :D

Fergul ty nie potrafisz robić awantur , za to ja lubię bo jestem takiego wyznania- a chama to go duś jak się zesra to go puść  :D

Stider nie Moderatorzyca tylko Mordormoderatorzyca :P

Dziękuję Koledze ! :spoko:

Przy obecnym awatarze chyba  tak należałoby  tytułować Naszego Rodzynka ? :D

Pani Skalarkiewicz :D

Ależ Panowie ...

To jest Pierwsza Dama naszego forum !

Pani !

Za awantara - y stawiam Ci lajka ! :spoko:

Edytowane przez nowy 2011

• 2 tygodnie później...

Rozmawiam wczoraj ze znajomym , muslim , ale "normalny" nie to żeby jakiś radykał czy oszołom !

...i tak w ciągu rozmowy wplątałem coś o wojującym islamie i że chłopaki chętnie się wysadzają ,....bo czeka ich w raju 77 dziewic .

On spokojnie na mnie patrzy i mówi .

Masz stare informacje , bo przez te wojowanie to teraz jest kryzys z dziewicami i w raju czeka tylko 72 .

trudno nazbierać tylu chętnych się teraz wysadza :) 

Uśmialiśmy się , strzeliliśmy po kieliszku wyborowej i zakąsił ze smakiem nieczystą szynką .

Za prawdę powiadam Wam nie każdy Arab to terrorysta :)

...jak wypił "procenty' to nie muslim więc  ....taki o raju nie marzy :)

Chyba ,że po zachodzie słońca .... kiedy A....h  nie widzi ;)

• Upvote 1