Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

gregson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie nie ma w kadrze. Stoję z lewej strony. Chyba nie muszę dodawać za kim wodzi wzrokiem ta młoda. B) Szczególnie na tę okoliczność przywdziałem śnieżnobiałe podkolanówki, a świąteczne sandały wypastowałem woskiem z karnauby. :D

• Upvote 1

Mój LG E610  nagle stracił ochotę na nawiązywanie kontaktu z NCII

Macie może jakieś podpowiedzi???

Tam jest ankieta ludziom bardziej podoba się Kajdar !ale ja we wewnątrz Kajdara widzę wyposażenie DACIA- jakoś !

Wyświetlacz ,pokrętła i jeszcze parę elementów  :thumbsdown:

Ten Kadar,czy jak mu tam,nie będzie miał dobrego startu,raczej falstart

Już kiedyś pisałem, że Renault chce się wylansować z Kadjarem na fali sukcesu Qashqaia.

Nieładnie. :thumbsdown:

Choć jeśli utrzymają cenę jak na starcie czyli poniżej 90000 zł za najbogatszą wersję wyposażenia, to mogą Nissanowi odebrać sporo klientów.

Znów nieładnie. Tym bardziej, że w takim wypadku zrobi się bratobójcza walka w obrębie jednego koncernu. :thumbsdown:

Możliwe, że chcą mieć po prostu pełną gamę. Kaptur pokazał, że jest potencjał, no to zrobili Kajdara. Nie sądzę, aby to był model o sukciesie na miarę QQ. Raczej dopełnienie gamy i tyle.

Jaka walka jak Nissan ledwo zipie Renault ma pakiet większościowy to Nissan ma tyle do gadania co Icek za drutami   :)

I tak Dacia ma największą sprzedaż ludzie ile oni tego sprzedają :wow:  10 modeli a każdy jeden taki sam w środku   :D

Edytowane przez Edek01

Tyż prawda. Pewnie japońskie samuraje z Nissana do dziś francuzom robią (nie powiem co, bo się wstydzę :icecream:) za to, że im życie uratowali.

Podobnie Rumuni. :icecream:  :whistle:

Edytowane przez colins

No właśnie nie. Renault wprawdzie ma sopory udział w Nissanie ale Nissan bardzo się ostatnio umocnił w koncernie. Renault podobno chiał nawet kupić więcej akcji, ale kierownictwo Nissana odmówiło. Nissan wyraźnie rośnie w siłę w odróżnieniu do Renault.

Muszę pogadać z żoną. Pochodzi z okolic Dobiegniewa. Zatem przy najbliższej okazji poproszę ją o sprawdzenie dostepności tego kosmetyku ;)

Że co ??? Renault nigdy nie miało pakietu wiekszościowegow Nissanie. Faktycznie wykup prawie 40 % akcji w pewnym ciężkim dla Nissana momencie uratował im d*pę, ale nigdy nie dało Renault całkowitej kontroli nad Nissanem. Nissan udziały Renault wykupił później - jak stanął na nogi. Koncern wbrew obiegowej opinii kooperuje. I tyle.

Tyle czy sile nie ważne ale ten zapis pokazuje Icka za drutem -Japończycy mają 15 proc. w Renault, bez prawa głosu!!!!!!!!!!!!!!

Tak samo jak i Renault nie ma prawa decydującego głosu w Nissanie. Faktyczny układ jest taki, że Renault ma większy dostęp do  technologii Nissana niż Nissan do technologi Renault. Prawdę mówiąc nie wiem, czy Nissan chce od Renault czegoś więcej niż silniki diesla. No może dostęp stategiczny do wytwórcy Valeo ma jeszcze jakieś znaczenie... Układ może być zatem bardzo zdrowy dla obu stron. Więcej faktów Edziu - mniej mitomanizmu. We wszystkim co  tu piszesz ;).

Nissan to już ma silniki benzynowe Renault i osprzęt razem z budą  :D

Do mitomana mi baaaardzo daleko zobacz sam co zostało z nissana teraz w salonach  :rolleyes: