Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

gregson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziło Ci chyba o DIG-S, co?

Hehe, złapałem Cię Rangersie na literówce, ale poprawiłeś. :spoko:

Edytowane przez colins

Tak, tak, DIG-S. Już poprawiłem. Piszę po ciemku i nie trafiłem w ten klawisz co trzeba ;). Kasztelen niepasteryzowany też zrobił swoje ;).

Ranger nie ma i nie było nigdy 1.2DIG-T  :)

Ja mowię o 1.2Tce bo to ten silnik a nissan dla nie poznaki prawdziwego producenta może  wpisać w katalog sobie tak 1.2 KUĆ-A :D

Przecież ja wiem że DIG-S to Japoński silnik ale max moc 98KM i nadaje się tylko do Micra!

Myślę, że nie długo doczekamy się jednostki z rodziny DIG-S o większej mocy. Tak, DIG-T to TCe. Ale trzeba też pamiętać, że Nissan trochę przy nim grzebnął. Jest inna turbina, inne mapy silnika i kilka innych drobiazgów.

No prędzej do DACI i Łada trafi HR16DE jak nowy silnik pod maskę Nissana  :)

Ranger   w prawo czy w lewo bo już nie wiem z tym twoim samochodem na zdjęciu chłopie zdecyduj się  :rofl:

Edytowane przez Edek01

O tam to już można by powiedzieć na dniach ;). Z HR16DE Duster będzie nawet interesujący :)

Ranger   w prawo czy w lewo bo już nie wiem z tym twoim samochodem na zdjęciu chłopie zdecyduj się  :rofl:

Zostaje tak jak teraz :D. W lewo to wszyscy mają, dlatego będzie w prawo ;)

Przynajmniej 1.6 DIG-T to japonska konstrukcja. Przynajmniej wydaje mi sie, ze takim wnioskiem zakonczyla sie dyskusja, zgadza sie?

Gdy wejdziesz na stronę Nissana, to chwalą się, że to ich konstrukcja (mowa o silniku 1.6 DIG-T).

Wystarczy jednak udać się na stronę Renault i już dowiadujemy się, że to silnik Renault (bądź co najwyżej efekt kooperacji Renault-Nissan).

Chwalą się nawet, że silnik został skonstruowany przez dział sportowy Renault. Rzeczywiście jeśli dobrze poszperać, to można znaleźć, że silnik ten od paru lat jeździ m.in. w Clio RS. 

Należy więc chyba uznać, że prawda leży po środku i w budowie obu silników (1.6 turbo i 1.2 turbo) maczali palce zarówno japońce jak i żabojady.

Bo gdy zaczniemy znów węszyć i szukać producenta, to zaraz okaże się, że maczał tam palce też Mercedes. :D

Bo nie wiem czy wiecie, ale nasz silnik 1.2 montowany też jest w Mercedesie Citan (tak jak też renówkowy diesel 1.5 dCi).

Edytowane przez colins

Pomijam, że Mercedes Citan to Renault Kangoo z przerobionym grilem.

Edziu nie przesadzaj. Odkąd Renault projektuje silniki wspólnie z Nissanem, benzynówki koncernu są znacząco lepsze.

Jedyna współpraca to dołożenie do tego wspaniałego silnika tej gównianej francuskiej skrzyni biegów   :wacko:

Edytowane przez Edek01

Moze przyjmijmy ze jest to silnik zaprojektowany przez zespol nissan-renault sklad ktorego tworza chinczycy i hindusi pod kierownictwem brazylijczyka. A sam silnik wyprodukowany jest w japonskiej fabryce na Tajwanie. Pasuje? :)

Jak dla mnie może być wyprodukowany nawet przez tajskie dzi...wczyny. :D

Póki się nie psuje, to nie ma to najmniejszego znaczenia. :spoko:

Ich nazwa to katoje. I jest ich tam mnostwo, bardzo czesto stanowia obsade barow. Wiec nie ma szans zebys sie na jakiegos nie natknal. W ogole jest ich tam bardzo duzo. Ale powiem ci, ze sa tez tacy, ze w zyciu bys nie rozpoznal czy to kobieta czy facet. Ci najbiedniejsi sie nie przerabiaja, tylko ubieraja i zyja jak kobiety. Jak ktos odlozy to sobie piersi zrobi. A na calkowite przerobienie to nie wielu sobie moze pozwolic.

Wiec zamowienie piwa i ci je przynosi ladna panienka z jajami to na porzadku dziennym jest.

• Upvote 1

Z 4-5 lat temu był program godzinny o Grodzkiej na C+ jak jeszcze był facetem i pojechał tam się przerabiać , były jaja :) 

Jak juz jestesmy przy C+ :) ma ktos moze  z was NC+? Konczy mi sie umowa i nie wiem ile mozna utargowac. Macie jakies doswiadczenia w tej materii? Interesuje mnie pelen pakiet z 2x multiroom i HBO.

Podpowiem Ci ... żeby być dla nich 'partnerem" do rozmowy to wypowiedz umowę . Na pewno sami zadzwonią z propozycjami a wtedy Ty będziesz mógł coś "ugrać"  Stałych klientów to oni mają gdzieś ...

• Upvote 1