colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Chodziło Ci chyba o DIG-S, co? Hehe, złapałem Cię Rangersie na literówce, ale poprawiłeś. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Tak, tak, DIG-S. Już poprawiłem. Piszę po ciemku i nie trafiłem w ten klawisz co trzeba . Kasztelen niepasteryzowany też zrobił swoje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ranger nie ma i nie było nigdy 1.2DIG-T Ja mowię o 1.2Tce bo to ten silnik a nissan dla nie poznaki prawdziwego producenta może wpisać w katalog sobie tak 1.2 KUĆ-A Przecież ja wiem że DIG-S to Japoński silnik ale max moc 98KM i nadaje się tylko do Micra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Myślę, że nie długo doczekamy się jednostki z rodziny DIG-S o większej mocy. Tak, DIG-T to TCe. Ale trzeba też pamiętać, że Nissan trochę przy nim grzebnął. Jest inna turbina, inne mapy silnika i kilka innych drobiazgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) No prędzej do DACI i Łada trafi HR16DE jak nowy silnik pod maskę Nissana Ranger w prawo czy w lewo bo już nie wiem z tym twoim samochodem na zdjęciu chłopie zdecyduj się Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 O tam to już można by powiedzieć na dniach . Z HR16DE Duster będzie nawet interesujący Ranger w prawo czy w lewo bo już nie wiem z tym twoim samochodem na zdjęciu chłopie zdecyduj się Zostaje tak jak teraz . W lewo to wszyscy mają, dlatego będzie w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Przynajmniej 1.6 DIG-T to japonska konstrukcja. Przynajmniej wydaje mi sie, ze takim wnioskiem zakonczyla sie dyskusja, zgadza sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Nie. Chodziło o HR16DE - to jest japońska konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Gregson 1.6 DIG-T to też Japońska konstrukcja :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 W taki samym stopniu jak 1.2 DIG-T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Gdy wejdziesz na stronę Nissana, to chwalą się, że to ich konstrukcja (mowa o silniku 1.6 DIG-T). Wystarczy jednak udać się na stronę Renault i już dowiadujemy się, że to silnik Renault (bądź co najwyżej efekt kooperacji Renault-Nissan). Chwalą się nawet, że silnik został skonstruowany przez dział sportowy Renault. Rzeczywiście jeśli dobrze poszperać, to można znaleźć, że silnik ten od paru lat jeździ m.in. w Clio RS. Należy więc chyba uznać, że prawda leży po środku i w budowie obu silników (1.6 turbo i 1.2 turbo) maczali palce zarówno japońce jak i żabojady. Bo gdy zaczniemy znów węszyć i szukać producenta, to zaraz okaże się, że maczał tam palce też Mercedes. Bo nie wiem czy wiecie, ale nasz silnik 1.2 montowany też jest w Mercedesie Citan (tak jak też renówkowy diesel 1.5 dCi). Edytowane 13 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Całe szczęście ze te gówno jady nie grzebały nic w moim silniku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Pomijam, że Mercedes Citan to Renault Kangoo z przerobionym grilem. Edziu nie przesadzaj. Odkąd Renault projektuje silniki wspólnie z Nissanem, benzynówki koncernu są znacząco lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Jedyna współpraca to dołożenie do tego wspaniałego silnika tej gównianej francuskiej skrzyni biegów Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Moze przyjmijmy ze jest to silnik zaprojektowany przez zespol nissan-renault sklad ktorego tworza chinczycy i hindusi pod kierownictwem brazylijczyka. A sam silnik wyprodukowany jest w japonskiej fabryce na Tajwanie. Pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Jak dla mnie może być wyprodukowany nawet przez tajskie dzi...wczyny. Póki się nie psuje, to nie ma to najmniejszego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Collins, spedzilem pare miesiecy w Tajlandii i byl to moj najlepszy wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opowiadaj jak było. Czy wśród tajskich Tajek widziałeś prawdziwego tajskiego tranzystora na własne oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Jak to było w Kac Vegas ? "Szczytowaliśmy razem, ja w Tobie a Ty na podłogę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Ich nazwa to katoje. I jest ich tam mnostwo, bardzo czesto stanowia obsade barow. Wiec nie ma szans zebys sie na jakiegos nie natknal. W ogole jest ich tam bardzo duzo. Ale powiem ci, ze sa tez tacy, ze w zyciu bys nie rozpoznal czy to kobieta czy facet. Ci najbiedniejsi sie nie przerabiaja, tylko ubieraja i zyja jak kobiety. Jak ktos odlozy to sobie piersi zrobi. A na calkowite przerobienie to nie wielu sobie moze pozwolic. Wiec zamowienie piwa i ci je przynosi ladna panienka z jajami to na porzadku dziennym jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 I weź się umów z Tajką. Idziesz na chatę, a tu baba z jajami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Z 4-5 lat temu był program godzinny o Grodzkiej na C+ jak jeszcze był facetem i pojechał tam się przerabiać , były jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Jak juz jestesmy przy C+ ma ktos moze z was NC+? Konczy mi sie umowa i nie wiem ile mozna utargowac. Macie jakies doswiadczenia w tej materii? Interesuje mnie pelen pakiet z 2x multiroom i HBO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Podpowiem Ci ... żeby być dla nich 'partnerem" do rozmowy to wypowiedz umowę . Na pewno sami zadzwonią z propozycjami a wtedy Ty będziesz mógł coś "ugrać" Stałych klientów to oni mają gdzieś ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Dokladnie tak chce zrobic. W lipcu wypowiadam umowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi