toruńczyk Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Moźe tym pocieszę niecierpliwych nabywców Qq.. Oglądałem w salonie Mazdę CX-3 .Przejechałem się teź.Jest trochę mniejsze od Qq ale bardziej sportowe i mam przekonanie źe to trwałe auta z silnikami wolnossącymi ale... Czekać na nią trzeba jak na dziecko - 9 miesięcy !!! Nie wiem ... może wcześniej coś mi się "urodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mniejsze po 5cm od Qq po długości i wysokości ... to chyba tak jak mniejszy w naszej stajni Juke ale nie taki futurystyczny ...? Masz rację Strider z tym czasem ....choć on mnie teraz bardzo szybko biegnie to jednak "desperatem" nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Moje szwagrostwo w Rumii czekało na Mazdę CX-3 3 miechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ja ostatnio znowu ogladalem Mazde CX-5, i prawde mowiac jak sie ma QQ to znalezc cos konkurencyjnego do niego nie jest latwo. Jak kiedys podobalo mi sie wyposazenie Mazdy to teraz przy QQ wyglada to tak sobie. A i wielkosc samochodu porownywalna -no moze poza bagaznikiem, bo w Mazdzie jest on wyraznie wiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Moje szwagrostwo w Rumii czekało na Mazdę CX-3 3 miechy. Czekało czy czeka ? Sprzedawca z salonu informował mnie ,że jest tak duże zapotrzebowanie a wielu zamówiło to auto . nie widząc go - chyba zaraz po premierze ? Gregson ! Umówiliśmy się ,że o gustach nie dyskutujemy ... Mnie "bajery" elektroniczne, które może raz kiedyś włączę(lub też nie) też nie "podniecają" .Ale w dobrą jakość wykonania przez japończyków wierzę (nie tylko 'ze słyszenia") i nie dziwię się temu ,że tylu 'w ciemno" kupiło ten samochód - tym bardziej,że Mazda cenowo nie powala ! Edytowane 18 Czerwca 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Czekało Już na początku czerwca odebrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Gregson ! Umówiliśmy się ,że o gustach nie dyskutujemy ... Mnie "bajery" elektroniczne, które może raz kiedyś włączę(lub też nie) też nie "podniecają" .Ale w dobrą jakość wykonania przez japończyków wierzę (nie tylko 'ze słyszenia") i nie dziwię się temu ,że tylu 'w ciemno" kupiło ten samochód - tym bardziej,że Mazda cenowo nie powala ! A kto tu duskutuje? Wyrazilem tylko swoja opinie o Mazdzie w zaden sposob nie komentujac Twojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 W chwilach zwątpienia skaczę sobie po różnych konkurencyjnych forach, w tym także Mazdy. No i powiem Wam, że wcale nie jest z nią tak różowo. Tak z pamięci napiszę, że właściciele skarżą się na wyjątkowo słabe blachy nadwozia i ogólną mierną sztywność nadwozia skutkującą np.pękaniem szyb. Skarżą się również na słaby lakier. Narzekają na złe wyciszenie kabiny - niektórzy desperaci w Mazdach 6 na własną rękę wygłuszają nadwozie. No i nadal ta korozja gnębiąca Mazdy od lat. I jak tak poczytam te bolączki konkurencyjnych marek, to potem wracam na nasze forum i już mi lepiej, że mam Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 No widzisz! Mimo wszystko z nami lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Nie wiem co ludźmi kieruje by w ciemno samochód kupować - czy to czasem nie jest jakiś marketing Mazdy? Najbardziej mnie rozbraja ta cała technologia "skyactiv" - o co w nim chodzi? Tyle razy ile razy ja wklejałem, wkleję jeszcze raz Dla tego ludzie kupują Mazdę nie widząc samochodu Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 To teraz wrzuć filmiki użytkowników, a nie reklamowe. Bo jeśli ja wrzucę filmiki reklamowe Nissana, to będą takie same jak Mazdy. O ile nie lepsze. A prawda jest taka, że wizje i marzenia producenta realne życie często brutalnie weryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Colins błagam cię nie porównuj silnika Nissan-Renault do Mazdy to nie ta technologia !!!!! Jeśli napęd na przód to 120KM jesli 4x4 150KM o takiej technologi mówie Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) A gdzie ja porównuję? Piszę tylko, że każdy z producentów boryka się z jakimiś problemami i Mazda też nie jest ich pozbawiona. Zresztą odsyłam do źródła czyli na polskie forum Mazdy i pierwszy z brzegu dział forum - weźmy na ten przykład dział Mazda CX5 - nadwozie. Proszę - TUTAJ. No i co tam widzimy? Ano widzę jakbym czytał forum QQ. Te same bądź bardzo podobne problemy, a wśród nich m.in. problemy z czujnikami parkowania, gwiżdżące lusterka (czy tam drzwi), terkotanie z deski rozdzielczej, słaba jakość lakieru i zabezpieczeń antykorozyjnych, zawieszające się radio, pękające szyby itd. itd. Praktycznie te same problemy jak w QQ. Nie chcę tu dyskredytować Mazdy ani porównywać jej do Nissana. Też mi się bardzo podoba, ale jak widać także ona nie jest pozbawiona wad. Bezawaryjne samochody (w tym japońce) skończyły się chyba bezpowrotnie. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez colins 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Podobnie jak Puredrive u nas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Akurat w naszym przypadku nie widzę przesadnej reklamy. Bo przecież jeśli w czasie "DRIVER-owania" puszczę sobie w fotel PURA, to będę miał jakby nie było PUREDRIVE w najczystszej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jedynie możesz mieć efekt nadciśnienia w uszach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Nie tylko w uszach. Doznania wszelkimi zmysłami, z węchem na czele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Ta puredrive a wali z rury standardowo.Stider Mazda reprezentuje sobą o wiele bardziej rozwiniętą technologię jak Renault-Nissan.Skyactiv to nie tylko nalepka na klape jak u nas Puredrive Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mówcie co chcecie....ale ja jestem "zakochana" w 6 III generacji....zwłaszcza w tej po lifcie , z jesieni ubiegłego roku.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Akurat w naszym przypadku nie widzę przesadnej reklamy. Bo przecież jeśli w czasie "DRIVER-owania" puszczę sobie w fotel PURA, to będę miał jakby nie było PUREDRIVE w najczystszej postaci. Auto z klimatem Szczególnie z drugiej ręki po poprzednim właścicielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ba, a jak. I nikt mi nie powie, że jeżdżę samochodem wypierdzianym przez Niemca. Bo sam sobie wypierdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Colins ja poprawnie się odżywiam to i w kichach mi się nie gotuje ,co to trzeba wciągać aby tak sr** w siedzenie U mnie w samochodach to siedzenia pachną a jak sprzedaje to się biją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Żyj sobie w przeświadczeniu, że jesteś doskonały. Ja nie zamierzam Ci przeszkadzać. Notabene, brak perystaltyki jelit jest wskazaniem do leczenia. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez colins 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Właśnie częste sadzenie w siedzenie jest oznaką problemów żołądkowych i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Gregson ... to było tylko retorycznie powiedziane ...(sam do siebie) Po takiej 'dawce" jaką Fergul "zaserwował" to już żadna 'okazja" mnie nie skusi ... :D Mimo ,że nie byłem "zdesperowany" to teraz i czar Mazdy już prysł ... Pozostaje na razie cieszyć się tym co się ma - a nie jest żle ! A co powiecie o nowej Hondzie HRV ... ma "szansę" z Qq ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi