Edek01 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Tak Kleber Quadraxer są dobre, ale jak miał bym dziś kupować to kupił bym Quadraxer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Zamowilem Apollo Alnac 4G All season, przekonala mnie etykieta CC 1 68, dobre opinie, no i cena. Zobaczymy co to za cudo;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 To takie samo cudo co Quatrac 5 mike12345 brawo ty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Tak, ta sama fabryka:-) A cena sporo nizsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Bo na oponie zamiast Vredestein jest Apollo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Oponki odebrane w Intercarsie, made in the Netherlands, M+S, śnieżynka i trzy szczyty są, jutro zakładam i zapominam o sezonowych wymianach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Tak ale nie zapomnij rotować opon co 10000 km ,aby zużywały się równomiernie. Ciśnienie w oponach też trzeba trzymać te dla pełnego załadunku bagaży i pasażerów z nalepki ,co by nie zużywały się od przegrzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 I nie szalej latem, wielosezonowe to nie letnie niestety, półśrodek który zimą nawet daje radę przez pierwsze dwa lata , latem jednak granica bezpieczeństwa jest mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Mysle ze dla mnie beda dobre, bo raczej nie szaleje, jezdze glownie po miescie, na letnich przejechalem przez 10lat prawie 100tys i jeszcze zostalo 3mm bieznika. Jak zrobie na nowych polowe z tego to bedzie OK:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Po 10 lat to się robiło na Stomilu D124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 robiło się 100 mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Nie nie 63.000 Mil ! Druty wyłaziły a pracowała Mało tego to była opona Całoroczna z bieżnikiem Goodyear! !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Przejechalem pierwsze 150km na nowych oponkach i jest duuuuzo ciszej, lepsza amortyzacja na dziurach i progach, zero poslizgu przy ruszaniu i na zakretach w duzym deszczu, spalanie jakby troche spadlo, wczesniej komputer pokazywal 6,4 a teraz 6,1 w tych samych warunkach, jeszcze sprawdze po calym baku. Ale wiadomo tez ze nie ma co porownywac nowej gumy do starych zimowek bo pod kazdym wzgledem bedzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 To opona Całoroczna Asymetryczna nie Kierunkowa spalanie musi być mniejsze No i Galante że jesteś zadowolony Wszystkie całoroczne są Kierunkowe a garstka Asymetrycznych ,ja mam Kierunkowe i spalanie nie podniosło się więcej jak na Letniakach ale ja pompuję więcej powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 To opona Całoroczna Asymetryczna nie Kierunkowa spalanie musi być mniejsze Skąd takie przekonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Kiedy montowałem opony kierunkowe spalanie kapkę wzrastało kiedy asymetryczne spadało były to opony sezonowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Kiedy montowałem opony kierunkowe spalanie kapkę wzrastało kiedy asymetryczne spadało były to opony sezonowe ! dziwna teza żeby tak stwierdzic musisz mieć taka samą mieszankę gumy rocznik i identyczne ciśnienie wysokość bierznika itp. kolega przeszedł z zimówek wiec dlatego mniejsze spalanie Edytowane 25 Lutego 2017 przez jacek22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 To nie teza a fakt ,poczytaj zalety opony asymetrycznej a wady kierunkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 To nie teza a fakt ,poczytaj zalety opony asymetrycznej a wady kierunkowej Nie znalazłem żadnych artykułów potwierdzających Twoje przekonanie o wyższości Świąt Wielkanocy nad Świętami Bożego Narodzenia . Są jeszcze opony kierunkowe asymetryczne. Teraz pozostaje rozstrzygnąć kwestię czy łączą w sobie wady czy zalety obydwu rodzajów opon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Słabo szukałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 podaj link podszkolę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Aaaa leniuszek ,nie nie, na gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Tak naprawdę nie jest to zależne do typu bieżnika a od samej opony. Są opony asymetryczne z bardziej lub mniej agresywnym bieżnikiem. Kierunkowe są raczej sezonowe i częściej zimowe ze względu na ciąg na śniegu. Kierunkowe zimowe z reguły będą miały agresywniejszy bieżnik niż letnie asymetryczne, gdzie asymetria wynika z zdolności odprowadzania wody. Zatem to raczej porównanie typu większe spalanie na zimowej niż letniej a nie odniesienie do typu opony. A to że na zimówkach pali się więcej niż na letnich raczej nikogo nie dziwi. Więc toczycie Panowie czysto akademicką dyskusję o wyższość świąt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svetr Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Moje Conti się skończyły a właściwie sparciały ale miały już swój wiek. Zamieniłem na Dunlop SP Sport Blueresponse i 1000 km już za mną, w deszczu i na sucho. Subiektywne odczucia są pozytywne. Opona nie wyje i bardzo dobrze się trzyma nawierzchni w deszczu i na suchym asfalcie. Teoretycznie maja niskie opory toczenia. Spalanie 8,5 w mieście, jazda dynamiczna. Będzie cieplej to zaktualizuje info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Pan zadowolony a jak Gumiarz Ja coraz więcej na mieście widzę pomątowanych CrossClimate co wprowadza Gumiarzy do braku snu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi