Svetr Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Gumiarz to porażka ale bylem zmuszony skorzystać z usług sieci warsztatów z zielonym logiem. Opony zamówiłem na inny adres niż zamieszkuje - tam gdzie mam felgi na lato żeby nie wozić i nie nosić kilka razy. Miałem do dyspozycji jedno sobotnie popołudnie. Umówiony ucieszony że wszystko zgrane pojechałem zobaczyć największy koszmar w życiu. Zmieniali opony 2 godziny i jeszcze założyli mi śruby od felg stalowych na alu bo Pana koledzy nie poinformowali, że leżą w bagażniku obok opon... Dramat ale z niezadowoleniem, złością i staram na twarzy na Pan zamienił śruby. Całe szczęście że dobrze wyważone bo jechałem w trasę (krótka ale jednak) 150 km zaraz po zmianie opon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Tak oni zawszę prezentowali super jakość swoich usług Od kiedy mam opony całoroczne widują mnie bardzo rzadko, a jak widzą to krzywią gębę bo tylko korekta wyważenia Żeby skały srały nie wrócę do opon sezonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Tak oni zawszę prezentowali super jakość swoich usług Od kiedy mam opony całoroczne widują mnie bardzo rzadko, a jak widzą to krzywią gębę bo tylko korekta wyważenia Żeby skały srały nie wrócę do opon sezonowych No tak W stolycy to można na slickach jeździć Mowa o warunkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Zgadzam się z Edkiem, wielosezonowe dadzą radę prawie wszędzie a jak nie to z łancuchem poradzą, na lodzie żadna nie jest kozakiem, nie mówię o kolcach to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Ok. na płaskim tak, ale trzeba liczyć się z faktem, że wielu użytkowników mieszka poza miastem, a nawet w strefach wyżynnych, że tak powiem To nie reguła, więc do tematu trzeba podejść powiedzmy, z dystansem Kuba, ja nigdy nie zakładałem łańcuchów. Nawet nie wiem jak to się robi. Zmiana opon w moim przypadku to norma i nie mam zamiaru zmieniać nastawień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Srider latem w dzikim mieście latają na oponach śnieżnych nowomoda Stider ja jeżdżę poza dzikie miasto i tam uj śnigu po pachy było nie raz, dojechałem i wracałem bez problemu na aktualnych Kleberkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Caloroczne maja takie same homologacje M+S i 3PMSF jak opona zimowa, wiec w zimie nie powinno byc problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Thunderze ja może ze dwa razy zakładałem łańcuchy ale to były takie warunki że nikt bez nich nie był a stanie wyjechać, śnieg i lód i góry. Kiedyś nie było tak dobrych opon jak teraz a o wielosezonowych to czytało się tylko, jeśli opona jest dobra nie zjechana z dobrej gumy to taka wielosezonowka współczesna da radę wszędzie, nie mówię o ekstremalnych warunkach gdzie opony to inna bajka. Jeśli ktoś się czuje pewniej zmieniając łapcie to dlaczego nie, ma pełne prawo, ale do miejskiej bulwarówki szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Sorry Stider odpisywałem Grzmotowi Dzisiejsze opony całoroczne wjadą i wyjadą zewsząd ,to nie są kartoflaki jak kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Przebywam od zeszlego tygodnia w gorach, jak wyjezdzalem to bylo 15 stopni i kolejki do wymiany opon. Od wczoraj pada tutaj snieg, temperatura w okolicy zera, drogi biale a ja bez obaw wyjezdzam pod stroma gorke spod osrodka i smigam po serpentynach na calorocznych:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Panie Kolego nie mylić z Kulegą ,co Pan za Herezje wypisujesz o całorocznych i śniegu Znafcy zara zawału dostaną ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 O tej porze napewno juz bym mial na letnie zmienione a tu taka niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Nas już niezaskoczoną pogodowe niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 a mi jakaś łajza przebiła prawie nowego Hankooka k125 i jeżdżę z jednym Matadorem z 2007 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Paba ciesz się że tylko jedną ci załatwił oponorozpruwacz ,a jak by załatwił 4 to co byś zrobił ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 usiadł i płakał, a potem pocieszył się, że nie są to 18", albo 20" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Tak 15" jakie mamy to Luxus finansowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 my tu pitu pitu zmienilem 2 opony na nowki jakies chinole 205/60/16 za 350 i spalanie spadło o poł litra robiac ok 20tys rocznie z czego zalozmy 10 tys w lato robia sie spore oszczednosci po 2 latach zwracaja sie opony i montaz a z tyłu zalozyłem 5mm zimowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Letniaki z przodu z tyłu zimówki a spalanie spadło o 0.5l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ale przepisowo bo na jednej osi ten sam typ ogumienia,a że nie ma nakazu i zakazu co do Lata i zimówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 dokladnie ważne że przepisowo i szkoda zimowek wyrzucać a na zime już nie bardzo wiec stad taka koncepcja czasem zima mnie zaskakuje na podwórku nim odśnieżę to do roboty się spóżnię wiec oponki z głebokim bieżnikiem w zimę potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Tylko uważaj Latem w deszcz aby cię tył nie wyprzedził na zakręcie O tak jak tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 he przynajmniej w jesień nie wyprzedzi jak przymrozki beda gdy guma letnia zacznie twardnieć a tak wogole p12 jest podsterowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Dokładnie czy napęd na przód czy tył tooo tył zawsze może wyprzedzić przód .....jak tylne opony są ujowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svetr Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Jakiś czas temu pisałem, że założyłem nowe Dunlop SP Sport Blueresponse. Przejechałem około 5 tys. km. i jestem pozytywnie zaskoczony. Opona się klei na mokrym i suchym, trzyma w zakretach i hamuje wyśmienicie. Co do mniejszego spalania to ciężko stwierdzić. Średnio spalanie spadło w granicach 0,5 do 1 l/100km w jeździe mieszanej - miasto, autostrady, drogi szybkiego ruchu - do 8 l/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi