robi1405 Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Witam Wszystkich forumowiczów. Przy jakiej prędkości zmienia wam się bieg z 5 na 6. U mnie jest to przy 120 / 130 km/h. W trybie manualnym mogę 6 wrzucić już przy 90 km/h Czy jest to normalne. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
qleec Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Witaj U mnie to samo Nieraz specjalnie podkręcam do 120, wrzuca 6, potem zmniejszam prędkość, do ok 100, i ciągnie na 6. I sporo spada spalanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi1405 Posted May 7, 2015 Author Share Posted May 7, 2015 Ja przy 90 km daje na manula i wymuszam 6 bieg U mnie jak na razie średnia 8.5 litra przy normalnej jeździe. Poniżej 8L chyba nie zejdę, ale liczyłem się z takim spalaniem. Sama jazda tym automatem to super sprawa. A jak spalanie wygląda u Ciebie. pozdrawiam Witaj U mnie to samo Nieraz specjalnie podkręcam do 120, wrzuca 6, potem zmniejszam prędkość, do ok 100, i ciągnie na 6. I sporo spada spalanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qleec Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Ja przy 90 km daje na manula i wymuszam 6 bieg U mnie jak na razie średnia 8.5 litra przy normalnej jeździe. Poniżej 8L chyba nie zejdę, ale liczyłem się z takim spalaniem. Sama jazda tym automatem to super sprawa. A jak spalanie wygląda u Ciebie. pozdrawiam U mnie podobnie. Raz udało mi się zejść do ok 7,5 średnio. Ale to na trasie, teraz 8,9 średnia. Trochę dużo... ale wiadomo- coś za coś: automat, 4x4 i spora buda robią swoje.... Poprzednio miałem A4 z naprawdę dynamicznym 2.0 TDI 170 KM i spalał sporo mniej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STJ Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Witam Wszystkich forumowiczów. Przy jakiej prędkości zmienia wam się bieg z 5 na 6. U mnie jest to przy 120 / 130 km/h. W trybie manualnym mogę 6 wrzucić już przy 90 km/h Czy jest to normalne. pozdrawiam Sprawny automat powinien zmieniać przełożenia tak : Link to comment Share on other sites More sharing options...
gambiting Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Moim zdaniem ten automat(mam ten sam w XTrailu) za długo trzyma 5 bieg i też to drażni podczas jazdy. Nieraz jadąc 100-110km/h wymuszam mu ręcznie szóstkę,bo na 5 już jest powyżej 2k obrotów i czuć że głośno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.