colins Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Mistrz szukania dziury w całym wrzuca kolejny orzech do zgryzienia. Mam zadanie dla posiadaczy QQ wyposażonych w relingi dachowe. Przyjrzyjcie się swoim relingom w kierunku występowania specyficznych rys (jakby zadrapań przez kota). W moim ten problem też zaczyna się pojawiać i początkowo go zbagatelizowałem zwalając winę na pazury sierściuchów. Widzę jednak, że jest to raczej wada produkcyjna, bo podobny problem zauważyli na angielskim forum Qashqaia TUTAJ. Ponoć Nissan wymienia wadliwe elementy na nowe (choć z tego co wyczytałem udało się to dopiero jednej osobie). Niżej zapożyczone fotki przedstawiające problem. I co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) A wklej swoje uszkodzenia. Edytowane 7 Maja 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 A co tu wklejać. Pojawiają się dokładnie takie same rysy jak na zdjęciach wyżej. Dobrze, że Angole już zauważyli problem i zaczęli nękać Nissana. Jednemu wręcz po roku farba zaczęła się łuszczyć w tych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 mam to samo niewielkie ale widoczne rysy, jakby pęknięcia zew. warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 U mnie rysy dopiero zaczęły się pojawiać. Poczekam aż problem się nasili i zgłoszę w ramach gwarancji. Tylko pewnie będą się wykręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Części pewnie plastikowe i na słoneczku je wypacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 U mnie po bardzo wnikliwych oględzinach - brak (przebieg 7 tys. km). A czy montowaliście coś na tych relingach (pytanie do osób, które zauważyły wadę)? Może dopiero pod obciążeniem zewnętrzna warstwa pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ja nic nie montowałem, auto myte regularnie, nie ojsrane przez ptaki. Ryski pojawiły się w ostatnim czasie, gdy temperatura poszybowała powyżej 20 stopni. Te końcówki relingów są plastikowe więc Grzmot ma rację. Jednak prócz tego moim zdaniem mamy tu też ewidentną wadę lakierniczą. Dodam, że uszkodzenia idą jakby "z głębi" materiału. Bo powierzchnia lakierowana relingów jest gładka (nie czuć rys pod paznokciem), natomiast pod lakierem bezbarwnym robią się te pajączki. W sumie to nawet lepiej, bo łatwiej będzie udowodnić Nissanowi, że to wada lakiernicza, a nie uszkodzenie zewnętrzne. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT... Ponieważ, jak wiecie, z moim QQ absolutnie nic się nie dzieje więc z braku laku postanowiłem odkurzyć mój stary temat dotyczący wady lakierniczej (przynajmniej taką podejrzewam) oryginalnych relingów i w dniu dzisiejszym zaatakowałem "moją" ASO tym problemem. Problem jest jedynie natury estetycznej, jednak dlaczego by nie skorzystać z przysługującej gwarancji i nie naciągnąć Nissana na koszty? Przy okazji może zobaczę te fajne babki pracujące w zaprzyjaźnionej ASO. A teraz fotka jednego z moich relingów. Prawda, że się pomarszczył? Czyżby poszedł w ślady właściciela? No nic. Na razie w ASO zażyczyli sobie dosłania szczegółowych zdjęć choć doskonale zdają sobie sprawę skubańcy, że problem taki czasem się pojawia, bo przecież i na naszym forum się przewijał. Życzenie spełnione i fotki poleciały, a ja odkurzywszy temat, czekam na rozwój wypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Wygląda jak pokryte szronem U mnie póki co nic takiego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Pewnie w późniejszych rocznikach wadę po cichu wyeliminowali. Tak jak po cichu wgrywają nowe softy czy równie po cichu robią inne akcje mając nadzieję, że klient się nie skapnie. Ale nie z nami takie numery, bo jak mówią, w kupie siła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ale nie z nami takie numery, bo jak mówią, w kupie siła. Bruner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Pewnie w późniejszych rocznikach wadę po cichu wyeliminowali. Tak jak po cichu wgrywają nowe softy czy równie po cichu robią inne akcje mając nadzieję, że klient się nie skapnie. Ale nie z nami takie numery, bo jak mówią, w kupie siła. Oj to prawda...z daleka czuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Jakos we wrzesniu moje autko bedzie mialo dwa lata a obecnie ma 21k km za du*a, dzisiaj bardo dokladnie ogladalam relingi i nie zauwazylam niczego zlego,,,moze na czeski rynek Nissan postaral sie troszke lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Colins nie ma co robić to szuka dziury w całym...nudzi mu się.Przez to proszę w jego imieniu o wybaczenie marudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Colins nie ma co robić to szuka dziury w całym...nudzi mu się.Przez to proszę w jego imieniu o wybaczenie marudzenia Po prostu poczuł zawód, że każdy coś tam ma nie tak, a on nie i nie ma o czym pisać.... No i pozazdrościł Ci 10 tys postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Oj tam,oj tam młody jest jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Partactwo lakiernicze Nissana jest powszechnie znane. Kazdy nowy samochod to loteria. Albo dac sobie z tym spokoj (ja bym sobie nie dal) albo "zalaminowac" wszystko w diably i miec spokoj (do pierwszego powaznego kuku). Plastikowych koncowek pewnie nie da sie uratowac i beda musieli Ci sprawic nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Na razie nabrali wody w usta. Jutro chyba do nich zadzwonię w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Mam to samo ,zgłosiłem w aso czekam na łaskawą diecezje...w dziennym swietle gubią się te ryski (układają się w ten sam sposób ) jak podswietliłem latarka z telefonu to widać, opisali i zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Dzisiaj zadzwonili do mnie z ASO. Oczywiście wcześniej musiałem się przypomnieć, ale nie mam im za złe, bo jednak oddzwonili sami z siebie. Ponoć zamówienie na nowe nakładki relingów poszło do centrali i mam obiecaną wymianę, bo temat jest im znany. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 To jeszcze szyberdach...i p o w o l i,p o wo l i...Colinsie będziesz miał co opisywać o usterkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Diecezja jedynie słuszna, na gwarancji wymienione cztery nakładki,no i fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 I ja wreszcie dostałem potwierdzenie, że moje nakładki zostaną wymienione na nowe w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 I po co sprzedawać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Eeee, bo nie stać mnie na przedłużenie gwarancji. A tak będę miał od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi