Adam8404 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Witam, na wstępie chciałbym przywitać się ze wszystkimi gdyż jestem tu nowy i to mój pierwszy post. Od pewnego czasu mam kłopot z moją Micra i nie wiem gdzie szukac jeszcze pomocy auto bylo u kilkunastu mechaników i nic zero rezultatów. Mianowicie jest kłopot z odpalaniem silnika w szczególności zimnego, auto kręci dobrze ale nie odpala bez dodania gazu po czy jak juz odpali to szarpie i przerywa na jałowym biegu do czasu rozgrzania silnika. Po rozgrzaniu silnik pracuje bez zarzutów ale tez odpala tylko z pomocą gazu. W aucie wymienione zostały: filtr powietrza, świece, cały rozrząd komplet oczywiscie olej i filtr oleju, czujnik temperatury. Bardzo prosze o pomoc jezeli ktos mial podobne przejscia. Dziekuje i pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Napisz więcej szczegółów dotyczących auta, jaki model i jaki silnik... Myślę, że na samym początku warto by podłączyć auto pod komputer i odczytać ewentualne kody usterek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam8404 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Micra k12 1.2 2003r autko bylo podlaczone po wymianie rozrzadu i jest brak bledow nic nie pokazuje oprocz zbyt ubogiej ilosci powietrza -8% dowiedzialem sie wczoraj bo bylem na kompie kolejny raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Sprawdź czujnik położenia wałka i sondy,niech machanik podmieni jeśli ma taką możliwość ze sprawnej .Za drogi jest by go kupować w ciemno , ale to może byc przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Jak pomaga dodanie gazu to obstawiałbym silnik krokowy, wyczyszczenie go jak i przepustnicy powinno pomóc a na pewno nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Myślę, że warto sprawdzić jak pracuje czujnik tlenu , czyli popularna sonda lambda. Najlepiej komputerem albo oscyloskopem, albo zwyczajnym multimetrem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam8404 Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Dziekuje za wasze sugestie. Chetnie sprobuje wyczyscic krokowy i przepustnice tylko nie wiem jak czy da sie to rozebrac bo jak to widzialem to wygladalo jak nierozbieralne ale moge sie mylic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.