fred77 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Jak jest zamocowany akumulator w Terrano? U mnie brakuje jakiegoś mocowania i nie wiem jak to to wygląda i czego brakuje. Gdyby mógł ktoś pokazać na jakimś zdjęciu to wiedziałbym czego brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 wysłał bym fotkę ale mam problemy z komputerem. A mocowanie wygląda jak podstawka pod prostokątną doniczkę z dwoma otworkami. w większości aut jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieneK_68 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 jest sobie podstawa akumulatora, która ma z tyłu zagiętą krawędź pod tę krawędź wkłada się dolne wyprofilowanie obudowy akumulatora z przodu jest coś w tym rodzaju tylko na dwie śruby i to trzyma akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 ja mam coś takiego http://allegro.pl/mitsubishi-galant-97-mocowanie-uchwyt-akumulatora-i5272090765.html i w podstawie są tylko 2 otwory żeby zahaczyć te pręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieneK_68 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 no tak ale Twoje trzyma akumulator od góry a moje u podstawy akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 dokładnie tak jak powiedziałeś co nie zmienia faktu że jest przymocowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 No to mi chyba czegoś takiego brakuje jest sobie podstawa akumulatora, która ma z tyłu zagiętą krawędź pod tę krawędź wkłada się dolne wyprofilowanie obudowy akumulatora z przodu jest coś w tym rodzaju tylko na dwie śruby i to trzyma akumulator No to mi chyba czegoś takiego właśnie brakuje. A na Allegro ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieneK_68 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 to pomyśl jak to prosto można zrobić włąśnie z takiego kawałka od AUDI co masz na fotce z OLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Samochód mozolnie i bardzo powoli jest kończony. Jeszcze jakiś czas to potrwa. Jutro kupuję nowy akumulator i na gwałt potrzebuję to pierońskie mocowanie. Brakuje mi tej blaszanej wytłoczki, która przykręca się akumulator do miejsca jego mocowania. Niektórzy mi mówią, że to ma być jakaś obejma ale to nie obejma tylko wytłoczona blacha, która łapie akumulator za jego spód. Nie mam nigdzie blisko do jakiegoś szrotu, a nawet gdybym miał to Nissan Terrano nie jest aż tak popularnym samochodem by można go było spotkać na pierwszym lepszym szrocie. Ma to ktoś na zbyciu? Potrzebuję dosłownie na już. Znalazłem na allegro lecz nie wiem czy to jest to. Gdyby ktoś mógł potwierdzić, że to ten element to byłby wdzięczny. http://allegro.pl/nissan-terrano-ii-maverick-mocowanie-akumulatora-i5898171620.html Edytowane 25 Stycznia 2016 przez fred77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Tak to je to blaszysko!:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Tak to je to blaszysko!:-) No to GIT. Dziękuję za pomoc. Kupuję i wreszcie akumulator będzie stał na swoim miejscu, a nie podskakiwał i przesuwał się we wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi