k111 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Witam. Posiadam primerę p11 2.0 td 2000r. Opiszę krótko moj problem. Od momentu zakupu ciagle palił się check bląd 21. Pojechałem z tym do pompiarza ten stwierdził że pompa pada ale poniewaz byłem przed wymianą rozrzadu zalecił jego wymianę a gdyby objawy nie ustały mialem wrócic do niego. Po wymianie rozrzadu check przestał się świecic natomiast samochód strasznie ciężko odpalał i gasł w czasie jazdy.Po powtórnej wizycie u mechanika (ponownie ustawił rozrzad) samochód znów odpalał dobrze z tym ze check powrocił.Dodam tylko że w zimie miałem potworne problemy z odpalaniem (przy -5C) ,samochód kopci silnie na czarno. Jeżeli ktoś może pomóc to bardzo proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 zaworek kąta wtrysku z pompy do wyjęcia i wymycia / wyczyszczenia ponadto jak kiepsko pali to sprawdź czy świece grzeją i jak grzeją.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k111 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 W końcu mogę odpowiedziec. marlos 90 czy miales taki sam problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 ja bez błędu czyściłem ten zaworek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.