salieri93 Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Witam serdecznie Jest to mój pierwszy post na tym forum i jesli temat sie powtórzył to szczerze przepraszam ale zależy mi na czasie. Wczoraj przy jeździe na obrotach ok 2-2.5 tyś. wyskoczył mi bład silnika... Wie ktoś może z czym jest on związany? Dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 jaki numer błędu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salieri93 Posted May 18, 2015 Author Share Posted May 18, 2015 gdzie moge go znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 podłączając jakiś scaner pod uto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol_S Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 właśnie... hmm... wróciłem sobie z pracy zostawiając auto na parkingu było wszystko ok... Zachciało się zakupów, więc idę do auta wsiadam uruchamiam silnik i.... AQQ "Check Engine" !!! Myślę sobie zgasiłem odpaliłem drugi raz, to samo. Słucham słucham, ale pracuje normalnie pojechałem na zakupy Na parkingu posłuchałem raz jeszcze, i słychać było coś jakby się powolutku coś przelewało...?? Pojęcia nie mam co to może być... w poniedziałek pojadę podłączyć się pod kompa, może coś pokaże... Chyba, że ktoś ma pomysł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 . w poniedziałek pojadę podłączyć się pod kompa, może coś pokaże... Chyba, że ktoś ma pomysł... raczej nikt nie ma innego raczej Twój jest najlepszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol_S Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Tak też myślałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salieri93 Posted May 25, 2015 Author Share Posted May 25, 2015 Ja już sobie poradziłem, okazało sie że cewka zapłonowa do wymiany ale błąd muszę usunąć. Ma ktoś jakieś sposoby poza podpinaniem sie pod komputer? Został mi jeszcze problem przerwy w pracy silnika , ok 2-2,5 tyś obrotów jak przyspieszam to silnik delikatnie przerywa i dalej przyspiesza . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol_S Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Błąd, który był u mnie to: "awaria grzania sondy lambda na pierwszym cylindrze" w skrócie... delikatnie rozpięła się kostka i generowała błędy kostka została wpięta, błąd skasował się samoczynnie. Koszt? 50zł za podpięcie do kompa Także moge znów bez obaw śmigać moją nyską po mieście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.