Grzegorzpluta Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Chłopaki mam taki maly ale drażniący problem. Ostatnio jeździłem i tego nie było. Mianowicie, dziś uzylem spryskiwaczy a wycieraczki nie bardzo chcą sie wyłączyć, po jakiś 5 minutach przestały mi chodzić ale było to drażniące. Potem wylaczylem samochod, odpalilem na nowo i od nowa chodzą a ja już spryskiwaczy nie uzywalem, raz po raz sie zatrzymują na chwile i znowu startują. Dodam, ze nie padało. Mam sensor deszczu ale na nim nic nie ma. Czy moze być to zwarcie ma pomoce płynu ? Co to moze być? Ostatnio przez ok 3 tygodnie nie było problemu ale dziś jest duża wilgotność i cały dzień mi chodzą. Manetke od sensora mam przekrecona na Off. Słyszałem o jakimś problemie z tymi pompkami, co zalecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 sprawdź kostkę od pompki czy nie zaśniedziała(przeczyść ,popsikaj sprayem do styków i problem powinien ustąpić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorzpluta Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 A jak sie tam dostać ?Chłopaki wiecie jak najłatwiej dobrać sie do pompki ? A ja tak najłatwiej zdjąć kierunkowskaz wraz z ta czarna osłona, potem trzeba mieć chude łapy i można bez problemu siegnąć tam na dół. Rozebrałem silnik, okazało się, że w nim nie ma żadnych uszczelek i cały pływał w płynie stąd te problemy. Dociąłem na wymiar z łatki rowerowej uszczelkę, przykleiłem do obudowy i na razie jest ok. Silnik oczywiście cały rozebrałem, nie ma czego się bać, prosta robota. w razie czego służę pomocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.