Domar Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Siema, mam problem z Moim Sunny. W sumie nie jest to specjalnie problematyczne, ale troche mnie to martwi. Od czasu do czasu mój silnik chodzi jak diesel, jest to słyszalne nie tylko na wolnych obrotach, ale też podczas jazdy. Dzieje się tak i na zimnym i na ciepłym silniku. Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Spalanie stukowe http://mojafirma.infor.pl/moto/eksploatacja-auta/naped-i-skrzynia-biegow/319302,Spalanie-stukowe-przyczyny-i-skutki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domar Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 i to spalanie stukowe występuje tylko czasami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 na wolnych obrotach raczej nie powinno występować wcale jedynie pod obciążeniem ja bym się raczej zastanowił nad rozrządem --lub przycinającym sie zaworze czy popychaczu bo myślę że chodzi ci o klasyczne stukotanie metaliczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domar Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Stukanie nie jest metaliczne tylko takie głuche, dzisiaj odkryłem że dzieje się tak tylko na gazie, jak przełączę na benzynę to jak ręką odjął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton88 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Jedną z opcji może być problem z zapłonem: świece, kable, moduł zapłonowy, cewka. Sprawdź czy świece nie mają uszkodzonej ceramiki i jaką mają przerwę, do gazu ustawił bym 0,80 (lub z przedziału 0,75 do 0,85). Czasem przy starszych generacjach gazu trzeba zmniejszać odstęp nawet na nowych świecach bo "wypada zapłon" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.