Sliwka Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Zabudowa 8 calowego tabletu z Androidem do mojej Zetki. Wykonałem ją z HDF i stali ciętej laserowo. Następnie pokryłem skórą. System przy wyłączonym zasilaniu ACC wchodzi w stan uśpienia oraz wyłącza Wi-Fi i Bluetooth. Gdy tylko pojawia się zasilanie podświetlenie ekranu wstaje i włącza się DashCommand i gra muzyka Google . System jest nieczuły na chwilowe wyłączenia zasilania, gdy np. gaśnie nam silnik. Skrypty uruchomieniowe napisane w aplikacji Tasker. Pytajcie - pliki autocada i skrypty wrzucę później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 fajneee, jaki tablet? do tego jakiś interfejs który komunikuje się z ecu czy jak pobiera sobie dane z samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sliwka Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Tablet to: Prestigio multipad color 8.0 3g pmt5887_3G W miare tani i bardzo dobry tablet. Świetny ekran jakości samsungowych OLED i szybki procek. Dane pobieram przez ELM237 po Bluetooth, jednakże polecam wersje Wi-Fi , bo tak nie tnie. Cadowskich plików nie dało rady dołączyć do załącznika. Z PDF'ów też wycinają laserem. Dorzuce potem link do cadów. Milony przymiarek krzywych dały oto ten rezultat Tadam ! 370Z_RAMKA_SKORY_2.pdf 370Z_TABLET_PLYTA_BAZOWA.pdf Edytowane 29 Maja 2015 przez Sliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 za***iście wyszło komunikacja przez elm 327? Masz foty jak to wygląda od tyłu? Znaczy jak jest tablet zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielkq Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Kusi spróbować zaadoptować rozwiązanie =D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sliwka Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Fotek za bardzo nie mam, ale mogę zrobić. Tablet bezpośrednio przykleiłem do sklejki za pomocą kleju PU Boll. Tablet ma zdjętą tynią pokrywke a złącze usb jest wyciągnięte zamiast z boku to pionowo w dół umożliwiając włożenie tabletu tego rozmiaru i złącza usb bez rozszarpywania duktów wentylacyjnych - wszystko pozostaje nienaruszone. Udało się to dzięki temu że w większości tabletów złącze usb jest łączone na giętkiej płytce flat-flex z główną płytą. Istalacja chodzi już 4ty miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike_370z Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) za***iste, az mnie kusi zeby przelozyć gdzies indziej boost controler i zamontować to cacko. Da rade tam dolozyć kamerkę cofania? Ile bys chciał za całość na gotowo? Edytowane 29 Maja 2015 przez Mike_370z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 tablet nadal posiada baterię? jak podłączyłeś zasilanie "po stacyjce" i przed stacyjką że tablet przechodzi w stan uśpienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sliwka Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Mike : Kamere cofania da rade podłączyć. Trzeba zakombinować konwerter composite video na USB (videograbber) . Będe to niedługo robił w swoim autku. Co do gotowego rozwiązania to mogę pomóc wycinając laserem elementy. Odezwij się priv. Debeściak: Pin ACC idący do złącza radia dostarcza wystarczającą ilość energii (ponad 10A) aby zasilić tablet. Gdyby ktoś chciał podpiąć farelke to idzie obejść przekażnikiem ;} Cały myk polega na tym, iż wystarczy, że idzie energia na ładowarkę samochodową USB wpiętą do tableta i skrypt budzi go do życia ze stanu uśpienia. Gdy energia zanika - tablet idzie spać. Tablet nadal posiada baterie. Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Sliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 świetne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi