bartoszg50 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Dzięki za przeniesienie tematu we właściwe miejsce i proszę wybaczyć niezdarność . Cóż, pisząc o walorach terenowych powinienem był użyć cudzysłowia . Chodzi mi oczywiście o to, żeby dobrze jeździł po piaszczystych drogach i bezdrożach, bez żadnych szaleństw w błocie, lesie, na polu, etc . Czyli muszę zgłębić jeszcze temat felg. Od tego zacznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Dzięki za przeniesienie tematu we właściwe miejsce i proszę wybaczyć niezdarność . Cóż, pisząc o walorach terenowych powinienem był użyć cudzysłowia . Chodzi mi oczywiście o to, żeby dobrze jeździł po piaszczystych drogach i bezdrożach, bez żadnych szaleństw w błocie, lesie, na polu, etc . Czyli muszę zgłębić jeszcze temat felg. Od tego zacznę. cudzysłowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Tak jak Bartezm napisał 225/70/16 to jest max co wejdzie a i tak lekko ociera lewa strona przy pełnym skręcie w lewo..Acha ,dodam jeszcze że mam lift +2 cale a i tak ociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Wbrew pozorom lift nie ma wielkiego znaczenia - 225 miałem pół roku przed liftem i też było ok. Zaczynam się powoli zastanawiać nad sensem kupowania całorocznych opon.... Toż połowa lutego, ferie... a na dworze pixga jak w kieleckiem... (bez urazy kieleckiemu)... Wprost wytrzymać nie można. Oto temp jaką zanotowałem po powrocie z pracy... Rademenez - jak tam ze śniegiem w kotlinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Eee no ja z kieleckiego hihiHmmm...pisałem z jakąś Panią...wnioskując z nazwiska chyba ukrainka czy cuś odnośnie opon... 460zł całoroczny BF-Goodrich ALL-TERRAIN T/A KO2 215/70/16 gdzie oni zamawiają opony od producenta spoza granic polski gdzie otrzymują oni oponki od tej firmy i potem ślą do mnie... sam już nie wiem... 2000zł trochę swędzi... Edytowane 15 Lutego 2017 przez TomekX-TRAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Eee no ja z kieleckiego hihi Hmmm...pisałem z jakąś Panią...wnioskując z nazwiska chyba ukrainka czy cuś odnośnie opon... 460zł całoroczny BF 225/70/16 gdzie oni zamawiają opony od producenta spoza granic polski gdzie otrzymują oni oponki od tej firmy i potem ślą do mnie... sam już nie wiem... 2000zł trochę swędzi... Sprawdź date produkcji. Przy zakupach hurtowych na zachodzie Europy sprzedawcy dają duze upusty cenowe czasem i do 50% z nowym rokiem kiedy opony wyprodukowane sa w poprzednim. Sprzedawcy nowych autach tez sporo zchodza z ceną na auta z poprzedniego roku.. Opony sporo traca na swoich własciwościach z wiekiem a wiekszośc co kupuja opony nowe chca opony świeze -najlepiej z biezacego roku ,dlatego opony majace rok lub dwa sa duzo tańsze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Hmm tym bardziej, że nówka BF Goodrich All Terrain T/A KO2 225/70 R16 kosztuje 630zł... Wypowie się ktoś odnośnie opon Malatesta Koala 225/70 R16 ? Edytowane 15 Lutego 2017 przez TomekX-TRAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Hmm tym bardziej, że nówka BF Goodrich All Terrain T/A KO2 225/70 R16 kosztuje 630zł... Wypowie się ktoś odnośnie oponMalatesta Koala 225/70 R16 ? Normalka-zapytaj o date produkcji opon(dot) i wszystko bedzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Napisałem e-mail, zobaczymy co odpowiedzą Rok produkcji 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Napisałem e-mail, zobaczymy co odpowiedzą Rok produkcji 2016 Zeszły rok-to nie jest źle. Tylko jak juz zdecydujesz sie na zakup to niech Ci przed zakupem to w jakis sposob zapewnia ,ze opony beda z 2016 r.Jak juz je otrzymasz to kazda sprawdż czy nie sa przypadkiem starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Bartezm,śnieg już się kończy (całe szczęście i hurraaa) jedynie w wyższych partiach się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 W Kudowie śnieg jest zawsze, u was pełno górek. Byłem tam w villi carmen niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Za szybko się cieszyłem ,dzisiaj dowaliło znowu tego białego g......a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ciesz się. Dzięki temu masz mniej smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Ale jak zimno to będą więcej palić, a tam gazu niet. Tylko węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Zbliża się okres zakupu opon a tu wciąż nic pewnego...osoba z którą się kontaktuje pisze, że rok produkcji dopiero będzie 100% pewny po sprowadzenia opon z magazynu z zagranicy po czym ja muszę opony zamówić i wtedy im je przyślą...z kolei później oni wyślą je do mnie... delikatnie mówiąc walenie w ciula...albo ktoś ma co sprzedaje i wie wszystko na temat opon...albo wcale się nie wychyla ze sprzedażą...w pracy mam specjalistę od opon który twierdzi, że kupowanie opon całorocznych nie ma sensu gdyż jest to różnica 100 stopni dla opon poruszających się po rozgrzanym asfalcie a zmarzniętą jezdnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Specjalista nie tylko bredzi, ale też nie potrafi liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Wiem wiem... Dla jego syna zamykali trasę krajową siódemkę na wyścig jego auta... to też... fakty... tzw Brednie roku A wracając do opon... jakiś sklep zaprzyjaźniony gdzie bf goodrich AT kupię w dobrych pieniążkach? Mowa o 215/70/16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 http://www.opony.pl/nazwa-opony/dunlop-grandtrek-at3-215-70-r16-100-t#107091005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Mam takie wrażenie, może mylne, że decydując się na wybór opon całorocznych zwracajcie tylko uwagę na aspekt zimowo-terenowy,nie zwracając uwagi na jazdę po asfalcie. Chyba że faktycznie po asfalcie jeździcie niezwykle dostojnie i spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Mam takie wrażenie, może mylne, że decydując się na wybór opon całorocznych zwracajcie tylko uwagę na aspekt zimowo-terenowy,nie zwracając uwagi na jazdę po asfalcie. Chyba że faktycznie po asfalcie jeździcie niezwykle dostojnie i spokojnie. Zawalidrogi...? hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Jednak kupuję letnie, szkoda mi kasy na całoroczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Chyba że faktycznie po asfalcie jeździcie niezwykle dostojnie i spokojnie. Tak jest. Bo Xa, szczególnie T30 i T31 traktujemy kultowo, jak kierowcy motorów Harley Davidson . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykk Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Jednak kupuję letnie, szkoda mi kasy na całoroczne Dobra decyzja. Zauważ, ze z ekonomicznego punktu widzenia i bezpieczeństwa lepiej kupić zima/lato. Całoroczne są sporo droższe od zimowych czy letnich. Nie wspominając o wpływie na bezpieczeństwo jazdy. . Ciekawą analizę znajdziesz na wielu portalach moto np http://www.oponeo.pl/artykul/jakie-opony-wybrac-letnie-czy-caloroczne Gdybym jeździł tylko w ndz do kościoła autem to okey. Ale tak do jazdy a co dzień tyko zima/lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dobra decyzja. Zauważ, ze z ekonomicznego punktu widzenia i bezpieczeństwa lepiej kupić zima/lato. Całoroczne są sporo droższe od zimowych czy letnich. Nie wspominając o wpływie na bezpieczeństwo jazdy. . Ciekawą analizę znajdziesz na wielu portalach moto np http://www.oponeo.pl/artykul/jakie-opony-wybrac-letnie-czy-caloroczne Gdybym jeździł tylko w ndz do kościoła autem to okey. Ale tak do jazdy a co dzień tyko zima/lato. Nie do końca z taką argumentacją zgodzę sie. Zalezy jeszcze w jakim regionie mieszka sie ,jaki styl jazdy ,jakie auto. Jak to jest np.północno-zachodnia Polska gdzie snieg leży pare dni w roku ,temp.minusowe pare dni dłużej a załozone opony całoroczne sa do auta z 4x4 i kontrolą trakcji-to opony całoroczne jak najbardziej maja uzasadnienie pod kazdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi