kruchy18 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 witam. potrzebuje pomocy w moim t 30 2004 r centralny po zamknięciu z pilota po chwili sam się otwiera (czasami trwa to 2 sek a czasami 20 s). po otwarciu kierunkowskazy co 10s blikają dwukrotnie do momentu aż powtórnir zamknę go pilotem . i albo jest dobrze albo wszystko zaczyna się od początku. odłączyłem kluczykiem alarm pod maską ale problem nie znikł. Dodam tylko że ostatnio rozładowałem aku*(pozostał na światłach) i problem zaczął sięchyba po powtórnym podłączeniu. X mam od listopada i wcześnie nie musiałem bateri odłączać. Kluczyki są oba działają ok. Pomóżcie bo będzie tak migał całe noce.dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkowal Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 A w instrukcji do alarmu nic o tym nie piszą. Takie zachowanie nie jest standardowe. Centralny zamek jest standardowym wyposażeniem X'a i gdy nie ma zamontowanej centralki alarmu to raczej tak się nie zachowuje. Ja nie mam centralki alarmowej i nigdy nie miałem problemów po odłączeniu akumulatora. Znajdź w necie instrukcje do alarmu i poszukaj w niej jak alarm zgłasza problemy. Lub podaj nazwę i wersję centralki alarmowej to może ktoś się wypowie. Alarm jest wyposażeniem dodatkowym i pewnie każdy sprzedawca montował inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruchy18 Posted June 3, 2015 Author Share Posted June 3, 2015 Prawdopodobnie usterka związana była z uszkodzonym czujnikiem zamknięcia drzwi od strony pasażera wymieniłem i narazie ok. Zobaczymy co dalej. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.