pawel 1975 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Potrzebuje pomocy. Świecą się kontrolki pomaranczowe : 4wd, esp off i kontrola trakcji. Co może być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Nie wiem dlaczego piszesz w dziale X-Traila, ale witaj. Przyczyn może być wiele. Podłącz pod kompa, sczytaj błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel 1975 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 To t31. Błędy ABS c1118 oraz skrzynia c1205 To t31. Błędy ABS c1118 oraz skrzynia c1205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Mialem podobnie (tzn te same kontrolki, błędów sam nie odczytywałem) - czujnik ABS lewy przód uszkodzony. Po wymianie wszystko OK. Sprawdź kabelki, jak są w porządku to komputer, żeby określić który czujnik padł i wymiana. U mnie było tak, że po odpaleniu było w porządku, ale po paru obrotach koła (połączonych z wariowaniem ABSu na kole z uszkodzonym czujnikiem) zapalały się kontrolki i wszystkie systemy przestawały działać. Co miało swój niezaprzeczalny plus, że dało się normalnie dalej jechać i hamować Zwróć uwagę na prędkościomierz - u mnie pokazywał głupoty (~1/3 prędkości). Edytowane 3 Czerwca 2015 przez kredens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 w moim smoczku powodem zapalania się tych kontrolek był słabnący akumulator (małe natęźenie przy rozruchu) po zmianie baterii na nową problem zniknął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Jestem w stanie to zdiagnozować ale potrzebuję serwisówkę. Dysponuje ktoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cpiotr Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 mam ten sam problem, 4wd, esp off i kontrola trakcji, pewnie najpierw pojadę zczytać błędy, jak załatwię problem to się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekD Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Miałem tak jak kończył się akumulator. Może warto sprawdzić pod tym kątem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oszeja Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Też tak miałem jak się kończył akus. Odczytali w serwisie. W momencie odpalania odłączał esp i świeciły się wszystkie kontrolki. Po wyminie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krynio72 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Naładujcie akumulator i zobaczcie, czy jest poprawa. U mnie było podobnie, akumulator umierał i zaczęły pokazywać się przy rozruchu w/w błędy. Po wymianie baterii spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Naładujcie akumulator i zobaczcie, czy jest poprawa. U mnie było podobnie, akumulator umierał i zaczęły pokazywać się przy rozruchu w/w błędy. Po wymianie baterii spokój. To jest normalne ,bo komputer ma opcje zabezpieczenia modułów sterujących przed uszkodzeniem i kiedy spada napiecie przy rozruchu automatycznie odlacza nie ktore moduły . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi