Gość coyot Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 pisalem na gg ale chyba mnie cos tam blokuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 A przerobiles miejsce na turbo?? Jakbys wypozyczył kolektor to bym zobaczył co pan od orurowania by powiedział Nie przerobiłem, jak chcesz to zrobię nowy specjalnie pod Ciebie (z przyspawaną lub nie przyspawaną flanszą, Ty decydujesz) pisalem na gg ale chyba mnie cos tam blokuje ... Już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) AKTUALIZACJA: nowa dostępna flansza pod suszarkę TD04xx oraz TD05 (jak w Mitsu 4G63, okrągły wlot i 4 otwory pod mocowania) Edytowane 13 Września 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Tak się zastanawiam, że całkiem wypaśnie mógłby chodzic taki oto kolektorek typu Ram horn którego z powodzeniem zakładają hondziarze. Gdyby ktoś był zainteresowany takim oto wynalazkiem, zapraszam do dyskusji/kontaktu. A chodzi mi o to żeby zbliżyc się do czegoś w tym stylu (tu akurat dla hondy) Edytowane 17 Września 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Czołem. Zanim zrobimy RAM-HORNa, chciałbym poinformowac że w tym tygodniu zostaną mi wyspawane trzy kolektory pod turbo: - 2 sztuki z rurek i trójników 48.3 mm - 1 eksperymentalnie jedna sztuka z rurek i trójników 52x1.5 (żeby dobrze wiaterek, taki zefirek, wiał w suszarkę ) Różnice widac gołym okiem Najbardziej podoba mi się ten trójnik do którego nie trzeba dospawywac podstawy (tj. nóżki na której stoi niczym literka "T" ) Wszystkie kolektory będą zaślepione, z flanszami luzem (do przyspawania) pod T25/T28 nagwintowane (za radą Coobcia) zwojem M8x1.25, oraz jak to u mnie wygrzane w piecu w temp 1200*C. Gdyby ktoś był chętny, zapraszam na PW albo dowolnym innym sposobem kontaktu. Gratki jak zwykle do Juniora za steel supportera/kuriera Edytowane 4 Października 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi